Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hunedoara, mai aproape de conexiunea cu autostrada A1, de 48 milioane euro

Conexiunea Hunedoarei cu A1, etapa pe documente. Consilierii Județeni au votat adoptarea Notei conceptuale și Temei de proiectare pentru obiectivul de investiții „TransRegio Hunedoara – Sântuhalm – A1”.

Proiectul de investiții care vizează realizarea accesului rutier la autostrada A1 parcurge pași de etapă în vederea materializării. Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean, proiectul de hotărâre privind aprobarea Notei conceptuale și a Temei de proiectare pentru obiectivul de investiții „TransRegio – Hunedoara – Sântuhalm – A1” a fost votat de consilieri.

Prin această investiție se asigură conectivitatea la rețelele principale de transport din România și țările vecine prin rețeaua de transport European TEN-T. Totodată, se va asigura creșterea calității vieții în cadrul municipiului Hunedoara și a localităților limitrofe, prin atragerea investitorilor, crearea de noi locuri de muncă.

Traseul descris în teren de drumul de acces către A1 va crește atractivitatea parcurilor industriale din Hunedoara (20,23 ha), respectiv Călan (40 ha). Mai mult, gradul de accesibilitate al celor mai apropiate aeroporturi din Sibiu sau Timișoara va fi ridicat.

Traseu drum de conexiune TransRegio Hunedoara - Sântuhalm - A1

Valoarea și sursa de finanțare a drumului de conexiune Hunedoara – A1

Anterior, Consiliul Județean a semnat un parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în vederea realizării proiectului.

Valoarea totală estimată pentru execuția obiectivului de infrastructură rutieră este de 240.000.000 lei (fără TVA). La această sumă se adaugă costurile necesare pentru implementarea intersecțiilor de tipul sensurilor giratorii și nodurilor rutiere, determinate ulterior de către proiectant.

Finanțarea execuției drumului TransRegio Hunedoara – Sântuhalm – A1 se va face prin Programul Operațional de Transport 2021 – 2027, Axa 2 Îmbunătățirea conectivității prin dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru accesibilitate teritorială, prin CNAIR.

Datele tehnice ale drumului de acces la A1

Traseul drumului de conexiune Hunedoara – A1 traversează 4 unități administrativ teritoriale, respectiv Hunedoara, Deva, Simeria, Hărău.   

Lungimea traseului proiectat ajunge la 13,8 km, din care:

  • sectorul de 9,35 km existent va fi modernizat și adus la standardul de drum TransRegio și se suprapune cu DJ 687 până la intersecția cu DN 7;
  • al doilea sector, în lungime de 4,45 km drum nou, pornește din dreptul Sântuhalm până la Hărău, făcând legătura cu A1.

Profilul transversal al drumului de conexiune este unul standard. Are o lățime de 19 m (9,5 m/sens)și care cuprinde patru benzi de circulație (4 x 3,5 m) și două zone de acostament (2x 2,5 m).

Durata minimă de funcționare prevăzută este de 20 de ani.

Sursă foto – Google Maps

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Pe măsură ce 2023 se apropie de sfârșit, UE se apropie de decizii importante care vor determina viitorul sectorului său de semințe și ameliorare a plantelor și vor avea un impact semnificativ asupra întregului lanț agroalimentar european.

Inovație prin însămânțare - să creștem viitorul acum

Articolul următor
Pentru 2024, specialiștii în finanțări bancare estimează că activitatea pieței rezidențiale se va menține la un nivel ridicat.

Piața rezidențială în 2024. Blitz: “Tranzacțiile cu locuințe vor crește”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share