Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Amethyst și-a externalizat trei clădiri către grupul Banca Transilvania

Externalizarea către fondul BT Property a portofoliului nostru imobiliar ne permite focusarea energiei și a disponibilităților financiare ale Grupului Amethyst în zona în care am dovedit că excelăm: tratamentele oncologice, atât chimioterapie, cât și radioterapie, la cele mai înalte standarde în întreaga Uniune Europeană” - afirmă Ciprian Casian, CEO Amethyst România.

Tranzacția pentru imobilele din județele Cluj, Timiș și Ilfov s-a ridicat la 12 milioane de euro.

Fondul Imobiliar de Investiții Alternative (FIIA) BT Property a finalizat achiziția a trei imobile în care își desfășoară activitatea clinicile oncologice Amethyst Radiotherapy în Cluj (Florești), Timiș (Dumbrăvița), Ilfov (Otopeni).

Tranzacția de tipul Sale & Lease Back este de 12 milioane de euro. Fondul este specializat în investiții imobiliare, proiecte real estate operaționale din zona retail, office, logistic, clădiri cu destinație medicală, respectiv școli, care asigură condiții premium de desfășurare a activităților specifice.

FIIA Bet Property este administrat de BT Asset Management (BTAM), companie a grupului financiar BT, și reprezintă primul fond de investiții alternative specializat în investiții imobiliare autorizat în România de către Autoritatea de Supraveghere Financiară. BT Property este destinat investitorilor profesionali și constituit pe perioadă nedeterminată.

Leaseback este un gen de tranzacție financiară care presupune vânzarea unui imobil, pentru ca în baza unui contract de leasing pe termen lung vânzătorul să își păstreze dreptul de folosire a bunului, în schimbul unei chirii.

Randamentul fondului: 7%

”În perioada ianuarie – noiembrie randamentul obținut de fond a fost de 7%. Pentru noi este important atât randamentul, cât și calitatea activelor imobiliare în care investește fondul, ținând cont de actuale rigori ESG (inițiative de mediu, sociale și de guvernanță, n. red.).

Clinici precum Amethyst se diferențiază prin calitatea tratamentelor. Având în vedere standardele medicale foarte ridicate oferite, impactul în viața oamenilor și strategia de extindere a companiei, e un parteneriat pe care ne dorim să îl dezvoltăm în viitor”, a declarat Dan Dascăl, director general al BTAM.

„Ne bucurăm să găsim în BT Property un partener solid pentru finanțarea și refinanțarea proiectelor noastre existente și viitoare. Această tranzacție reprezintă un prim pas prin care Amethyst își asigură independența și siguranța financiară pentru a dezvolta în ritm alert următoarele clinici din România.

Existența unor lichidități substanțiale ne permite să deschidem următoarele clinici în timp record și sã efectuăm achiziții noi în vederea extinderii amprentei Amethyst în România.

Externalizarea către BT Property a portofoliului nostru imobiliar ne permite focusarea energiei și a disponibilităților financiare ale grupului Amethyst în zona în care am dovedit că excelăm: tratamentele oncologice, atât chimioterapie, cât și radioterapie, la cele mai înalte standarde în UE”, afirmă Ciprian Casian, CEO al Amethyst România.

Țintele BT Property: educația și sănătatea

La doi ani de la lansare, BT Property are în portofoliu imobile premium în principalele orașe din România, cu o suprafață închiriabilă de peste 30.000 mp, din categoria birouri, retail respectiv clădiri cu destinație medicală.

„Vedem un interes al investitorilor locali pentru sectorul imobiliar. De aceea ne așteptăm la o expansiune a fondului în perioada următoare. Avem în vedere o acumulare extensivă de capital și extinderea investițiilor mai ales în zona retail, de servicii medicale și educație. Ca arie de acoperire a investițiilor, targetăm toată țara, cu focus pe zone cu potențial economic semnificativ”, a spus Dascăl.

BTAM este unul dintre liderii pieței românești de administrare a investițiilor și face parte din grupul financiar BT. Compania gestionează 17 fonduri de investiții, cu plasamente într-un spectru larg de instrumente financiare și, mai nou, inclusiv investiții imobiliare. Activitatea de administrare a activelor a început în 2005, cu 500 de clienți, și a ajuns la 130.000 de clienți, cu 4,3 miliarde de lei active în administrare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Elena-Larisa Naie Stoicescu, o fermieră din Buzoesti, satul Buzoesti (județul Argeș), și-a extins semnificativ plantația de căpșuni prin proiectul Sunshine Berries, susținut de compania internațională agricolă Corteva Agriscience.

Plantație de căpșuni, extinsă prin proiectul Sunshine Berries

Articolul următor

Modernizarea drumului Transapuseana, cât de aproape e de finalizare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Nordic Group investește și la Izvin

Nordic Group, una un jucător important în piața distribuției de produse alimentare premium în  rețele Retail, HoReCa și…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share