Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Modernizarea drumului Transapuseana, cât de aproape e de finalizare

Lucrările de modernizare a drumului județean DJ 107 I au fost împărțite pe două loturi. Primul lot va fi realizat până la finalul anului. Lotul al doilea se află în diverse stadii de execuție.

Consiliul Județean Alba a aprobat implementarea etapei a doua a proiectului de modernizare a DJ 107I în vederea finalizării întregului proiect. Drumul județean deservește în mod direct populația din Municipiul Aiud și din comunele Bucium, Mogoș, Rîmeț și Ponor.

În unanimitate, consilierii județeni au votat în favoarea aprobării contribuției proprii a Județului Alba, în cuantum de 99,5 milioane lei. Suma reprezintă cofinanțarea proiectului.

Când vom putea circula cu mașina pe Transapuseana

Lotul 1 – 43,51 km, gata până la finalul anului

Lotul tronsonul care face legătura între Municipiul Aiud și comunele Rîmeț și Ponor va fi încheiat la sfârșitul acestui an.

Au fost modernizate și realizate trotuare pe raza Municipiului Aiud și a localității Rîmeț.

Au fost construite 6.700 mp de piste pentru bicicliști.

Au fost refăcute 97 de podețe tubulare; 2 podețe dalate și un pod au fost reabilitate, iar 2 noi poduri construite. Urmează a fi efectuate lucrările de trasare a marcajelor rutiere și instalarea simbolurilor rutiere orizontale, pentru a crește gradul de siguranță.

Lotul 2 – 34,9 km, lucrări în diverse stadii de execuție

Lucrările asupra sectoarelor de drum care alcătuiesc lotul 2 din cadrul întregului proiect se află în diverse etape de realizare. Aceste sectoare traversează comunele Ponor, Mogoș și Bucium, cu conectarea în drumul național 74, în partea de est a orașului Abrud.

Pe toate sectoarele lotului, constructorii lucrează la turnarea primului strat de asfalt, execută poduri și podețe tubulare, consolidează cu ziduri de sprijin, refac stratul de legătură.

Potrivit informării CJ Alba, publicat de Alba24, pe sectorul 4, primul strat de asfalt a fost aplicat în proporție de 80%. Au fost executate podețe tubulare, iar lucrările la cele 3 poduri sun realizate în proporție de 85%.  Lucrările de apărare mal cu gabioane au fost finalizate, iar peste 80% din lucrările de consolidare cu ziduri de sprijin au fost deja realizate.

Progresul lucrărilor de consolidare pe sectorul 5 este de 60% și se lucrează intens la refacerea podețelor tubulare și a stratului de legătură. Pe acest sector, se mai execută un pod nou.

Sursă foto – Pro TV

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Externalizarea către fondul BT Property a portofoliului nostru imobiliar ne permite focusarea energiei și a disponibilităților financiare ale Grupului Amethyst în zona în care am dovedit că excelăm: tratamentele oncologice, atât chimioterapie, cât și radioterapie, la cele mai înalte standarde în întreaga Uniune Europeană” - afirmă Ciprian Casian, CEO Amethyst România.

Amethyst și-a externalizat trei clădiri către grupul Banca Transilvania

Articolul următor
CFAC și ACTEDO au organizat o întâlnire ce vizează parteneriate de colaborare sustenabile și identificarea nevoilor comunității.

Șase companii se implică în proiectele ONG-urilor clujene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share