Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TEDIHT primește 2,5 milioane € să digitalizeze IMM-urile din Ardeal

Centrul european de transformare digitală pentru întreprinderile mici și mijlocii din Regiunea Nord-Vest - The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT) a reușit să obțină finanțarea printr-o competiție națională.
Hub-ul de transformare digitală se bazează pe utilizarea inteligenței artificiale și acces la capacități mari de calcul | Foto: TEDIHT

Consorțiul clujean este format din șase parteneri, inclusiv universități și institute de cercetare.

Centrul european de transformare digitală pentru întreprinderile mici și mijlocii din Regiunea Nord-Vest – The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT) a reușit să obțină finanțarea printr-o competiție națională. Banii vor fi destinați pentru sprijinirea transformării digitale a IMM-urilor regionale și îmbunătățirea calității serviciilor oferite comunităților de către autoritățile locale.

TEDIHT este format din șase parteneri: Transilvania IT Cluster (orchestrator), Hygia Consult, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică, Universitatea de Medicină și Farmacie, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare, toate din Cluj-Napoa

Obiectivul TEDIHT este de a oferi un set complet de servicii de transformare digitală și inovare pentru IMM-uri și organizații din sectorul public care desfășoară activități noneconomice în RNV și prin intermediul rețelei European Digital Innovation Hubs, la nivel european.

Specializarea și serviciile primare ale TEDIHT se bazează pe utilizarea tehnologiilor de inteligență artificială și acces la capacități mari de calcul pentru a sprijini transformarea verde și digitală a entităților private și publice (nonprofit) în digitalizarea sănătății și automatizare, conducând la dezvoltare economică, competitivitate, progresul societății în regiune.

„Această finanțare reprezintă nu doar un sprijin financiar crucial, ci și o recunoaștere a potențialului nostru de a fi un actor de prim-plan în transformarea digitală a IMM-urilor şi autorităților locale. Suntem hotărâți să folosim aceste resurse în mod strategic și eficient, având în vedere obiectivul nostru de a stimula inovarea, de a susține antreprenorii și a contribui la dezvoltarea unei economii digitale durabile”, a spus Bianca Muntean, manager al TITC și coordonator al TEDIHT.

Fondurile sunt furnizate de către Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR). Din 2016, TITC și TEDIHT au devenit parteneri activi în dezvoltarea centrelor de inovare digitală din România, angajându-se în colaborări cu Comisia Europeană și cu ADR. Finanțarea reprezintă doar o etapă în progresul susținut, în cadrul acestei inițiative.

TEDIHT este un consorțiu regional format din 14 organizații, șase parteneri și opt parteneri asociați, creat de principalii actori de inovare din RNV. Misiunea sa asumată este de a consolida ecosistemul regional de inovare și de a accelera procesul de transformare digitală a IMM-urilor și a sectorului public.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Domeniul Banffy din Răscruci, accesibil doar în spațiul virtual

Articolul următor
Antreprenorul român Ubitech Construcții București (UCB) va avea la dispoziție opt luni pentru finalizarea lucrărilor de la emiterea ordinului de începere.

Ubitech începe lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share