Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitarii de la Babeș-Bolyai demarează un proiect cu Google

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj a câștigat un proiect finanțat de către gigantul Google pentru implicarea sa activă în societate.
Grupul american avea venituri de 282 de miliarde de dolari în anul fiscal 2022 | Foto: Google

Programul are în vedere sprijinul oferit tinerilor cu potențial din medii mai puțin privilegiate pentru pregătirea în informatică.

“Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj a câștigat un proiect finanțat de către gigantul Google pentru implicarea sa activă în societate. Această distincție vine ca o recunoaștere a eforturilor constante depuse de UBB în dezvoltarea și facilitarea accesului la învățământul superior”, potrivit conducerii instituției.

Proiectul premiat va avea în vedere incluziunea și sprijinul oferit tinerilor cu potențial din medii mai puțin privilegiate în pregătirea în domeniul informatică. Vor fi selectați elevi de liceu care provin din grupuri marginalizate. Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) le va furniza suportul necesar pentru dezvoltarea competențelor în domeniul inteligenței artificiale (AI) și începerea unei cariere în informatică.

“Prin oferirea unor experiențe imersive pentru utilizarea tehnologiilor inteligente, se creează medii de cercetare și testare care permit utilizatorilor să interacționeze într-un mod mai intuitiv cu noi algoritmi sau sisteme de AI într-un context care imită lumea reală, dar oferă control și flexibilitate.

Astfel de experiențe pot ajuta la crearea de contexte de învățare personalizate și adaptive utile în educație și în formarea profesională”, a precizat UBB. Deschiderea programului și primul workshop au avut loc în noiembrie. Proiectul mai include o succesiune de patru workshopuri, finalizate cu o competiție (hackathon), pe parcursul cărora elevii vor lucra colaborativ cu studenți și cadre didactice ale FMI.

Oferă acces la mentori și specialiști

Prin inițiativa Google’s Explore CSR, compania va oferi elevilor și studenților resurse de învățare complementare și acces la mentori și profesioniști din cadrul acesteia. “Prin această colaborare, UBB se angajează să continue promovarea excelenței academice și a impactului social pozitiv în comunitate.

Prin această selecție, Google evidențiază importanța contribuției UBB în dezvoltarea unui mediu academic inclusiv și susținut, oferind șanse egale tuturor tinerilor pasionați de domeniul informatică

Proiectul va avea impact asupra încrederii elevilor și studenților prin îmbunătățirea modului de a înțelege, de a contribui și de a reuși în cercetarea în informatică și în AI; societății, prin cultivarea sentimentului de apartenență la comunitatea de studenți, mentori și profesori în informatică; abilităților elevilor și studenților de a dobândi cunoștințe necesare pentru implementarea și diseminarea profesională a cercetărilor în informatică și AI; motivației elevilor de a viza absolvirea unei facultăți în informatică și construirea unei cariere de cercetător în domeniu; echității educației în informatică, premisă esențială pentru crearea unui mediu incluziv”, conform UBB.

Google este o corporație americană care administrează motorul de căutare pe internet cu același nume creată de doi doctoranzi de la Universitatea Stanford: Larry Page și Sergey Brin. CEO al Google și Alphabet este Sundar Pichai. În anul fiscal 2022, grupul înregistra afaceri de 282 de miliarde de dolari și un profit net de 60 de miliarde. Acesta avea active de 365 de miliarde de dolari și 186.000 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primele contracte semnate prin Programul Regional Vest. 220 mil lei pentru Timișoara

Articolul următor
Deputatul Viorel Băltărețu a anunțat va depune amendamente la proiectul de buget în așa fel încât șantierul DEx 4 să fie finalizat anul viitor, iar Centura Metropolitană Cluj (CMC) să primească banii necesari demarării proiectului.

Bugetul național, zgârcit cu Metropolitana Clujului și legătura la A3

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share