Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

HiSky îndeplinește criteriile de selecție pentru zboruri de pe Aeroportul Oradea

Operatorul aerian din Republica Moldova jonglează cu destinațiile sale de pe aerogările din Ardeal | Foto: HiSky

Compania va efectua cinci zboruri pe săptămână dus-întors spre București, trei zboruri pe săptămână dus-întors spre Londra și curse charter către trei destinații de vacanță: Hurgada (Egipt), Antalya (Turcia) și Monastir (Tunisia).

Air Oradea a finalizat etapa de evaluare a ofertei depuse în cadrul procedurii de selectare a unui partener pentru operarea zborurilor de pe aeroportul din Oradea. HiSkyEurope SRL a obținut punctajul maxim în baza criteriilor de selecție, fiind singura companie care a depus o ofertă.

 

Plan de zboruri

Compania propune următorul program de zboruri:

  • 5 zboruri pe săptămână între Oradea și București (și retur);
  • 3 zboruri săptămânale între Oradea și Londra (și retur);
  • organizarea de curse charter către trei destinații de vacanță: Hurgada (Egipt), Antalya (Turcia) și Monastir (Tunisia).

Criterii îndeplinite

HiSky deține o flotă de 8 aeronave de tip JET, cu configurații variate: 4 aeronave cu 180 de locuri, 1 aeronavă cu 144 de locuri, 2 aeronave cu 220 de locuri și 1 aeronavă cu 275 de locuri (aeronava cu care operează zboruri către SUA). Cerința minimă prevăzută în cadrul procedurii de selecție a fost ca ofertantul să dețină cel puțin 5 aeronave.

Ofertantul îndeplinește și criteriile de calificare referitoare la experiență similar. Numărul pasagerilor transportați în ultimii trei ani este de 1,8 milioane (cerință minimă – 1 milion de pasageri), operatorul este conectat la un hub (hub-ul de operare este București), operează zboruri de linie cu destinațiile București și Londra și dispune de personal însoțitor de zbor care vorbește limba română (93 de angajați vorbitori de limba română).

Contribuția solicitată de ofertant de la AirOradea (total per 5 ani) este de 750.000 euro (maxim disponibil 3 milioane de euro).

Compania Air Oradea a solicitat informații tehnico-financiare de la HiSkyEurope SRL, inclusiv detalii referitoare la venituri, costuri etc. Aceste date vor fi analizate și utilizate de către firma de consultanță PwC pentru elaborarea unui plan de afaceri detaliat.

Zboruri din vara 2024

Se estimează că planul de afaceri va fi finalizat în luna ianuarie a anului viitor.  Ulterior, vor începe negocierile pentru încheierea contractului de asociere, având ca scop începerea operațiunilor HiSky la sfârșitul primăverii 2024.

Obiectivul principal al planului de afaceri este de a demonstra că finanțarea publică acordată (750.000 euro) nu reprezintă un ajutor de stat și că activitatea propusă va fi sustenabilă pe o perioadă de cel puțin 5 ani, conform cerințelor stabilite de Air Oradea pentru planul de afaceri.

Air Oradea a fost înființată în octombrie 2021 de către Municipiul Oradea și Consiliul Județean Bihor, cu scopul de a dezvolta, în condiții concurențiale de piață, activitatea economică de operare zboruri aeriene de pe Aeroportul Internațional Oradea, societatea având ca obiect principal de activitate CAEN 5110 – Transporturi aeriene de pasager.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grădina din bucătărie. Babilonul în variantă ardelenească

Articolul următor

Contract semnat pentru modernizarea căii ferate Caransebeș - Lugoj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share