Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Legea austerității văzută de la Alba Iulia

Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia

Ordonanțele care micșorează bugete și salarii care erau planificate pentru majorare în 2024 se adună sub umbrela „legii austerității”. „Nu am o problemă cu legea austerității (…), dar ne-am dori predictibilitate, ” cere primarul Municipiului Alba Iulia.  

În discuție cu Transilvania Business, primarul Municipiului Alba Iulia explică cum vede „legea austerității”.

„Nu am o problemă cu legea austerității, dar deocamdată au fost anulate doar posturile vacante. Suntem optimiști că lucrurile se vor desfășura în bune condiții, cu mențiunea că bugetele trebuie gândite într-un mod sustenabil,” susține Gabriel Pleșa.

Edilul accentuează importanța predictibilității legislative în contextul derulării investițiilor începute. Gabriel Pleșa acuză lipsa de previzibilitate resimțită la nivelul administrațiilor publice locale, afectându-le activitatea.

„Ne-am dori predictibilitatea, nu ca în prima parte a lui 2023 când ordonanțele de guvern ne-au bulversat activitatea, investițiile, proiectele de dezvoltare a comunității,” arată primarul Municipiului Alba Iulia.

Dezbatere publică, la Alba Iulia, fără interesați

Taxele și impozitele din 2024 rămân la nivelul lui 2023

Anunțată din timp, promovată și de Transilvania Business (citește știrea aici), dezbaterea privind majorarea taxelor și impozitelor locale la nivelul Municipului Alba Iulia nu a beneficiat de audiență.

„Am fost prezent și disponibil alături de colegii din aparatul tehnic, însă nu a participat nimeni. În tot cazul însă, la nivelul administrației locale, am înțeles că o creștere a taxelor și impozitelor locale nu este o măsură potrivită. Prin urmare, aceastea vor rămâne la același cuantum, mai puțin creșterea cu rata inflației, care trebuie operată de toate locaitățile,” explică edilul Gabriel Pleșa.

Sursă foto – Facebook Municipiul Alba Iulia

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tranzacția între evoMAG și Elefant a eșuat

Articolul următor

Avrig: creșă nouă pentru 70 de copii, recepționată

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share