Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tranzacția între evoMAG și Elefant a eșuat

Tranzacția dintre evoMAG și Elefant Online a eșuat

evoMAG a ratat tranzacția prin care putea prelua 68% din Elefant Online, unul dintre cei mai mari retaileri online și proprietarul platformei elefant.ro. Între timp, rivalii din comerțul online, eMAG a lansat, lângă Budapesta, cel mai mare centru logistic de profil din regiune.

În așteptarea aprobării din partea Consiliului Concurenței, privind transferul de acțiuni, Elefant Online a renunțat la tranzacție.

Achiziția fusese anunțată din luna mai 2023, când Elefant.ro preciza că acționarii săi, Millennium Gold Resources Limited şi Catalyst Romania SCA SICAR, au cesionat 58,84% din acțiuni și 9,62% din capitalul social, către Evolution Prest Systems, companie fondată și condusă de Mihai Pătrașcu.

Evolution Prest Systems este controlată în proporție de 63,63% de Mihai Pătrașcu, fondatorul și CEO-ul evoMAG, unul dintre cei mai mari retaileri online din România.

Millennium Gold Resources Limited este un offshore din Cipru, controlat de Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova. La rândul său, grupul Catalyst este primul fond de investiții în start-up-uri tech din România, susținut de 3TS Capital.

Cifrele Elefant.ro

Elefant Online SA cunoaște o perioadă de contracție după cel mai bun an 2020, când cifra de afaceri a fost de 235 milioane lei. În 2021 a înregistrat o scădere cu 4%, iar în 2022 cu 22%.

Pierderile în cei doi ani s-au cifrat la 15 milioane lei (2021), respectiv 27 milioane lei (2022). În timp ce datoriile au ajuns la 122 milioane lei.

Numărul mediu al angajaților Elefant Online, în 2022, este de 175 persoane.

Rivalii de la eMAG se dezvoltă în Ungaria

Între timp, eMAG a lansat, lângă Budapesta, cel mai mare centru logistic pentru e-comerț din regiune. Totodată, este cel mai mare depozit pe care eMAG îl construiește în afara României, de 100.000 mp. Valoarea totală a investiției este de 100 milioane €. Pentru construirea centrului logistic, eMAG a primit un sprijin financiar nerambursabil de aproximativ 12 milioane € din partea HIPA, agenția ungară pentru promovarea investițiilor.

Centru logistic e-commerce eMAG

Potrivit Profit.ro, depozitul este cel mai mare din Europa Centrală și de Est, urmând să deservească atât clienții din Ungaria, cât și piețele din Germania, Croația, Slovenia, Slovacia, Austria și Republica Cehă.

Sursă foto – Startupcafe.ro, Geberit.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Deputatul Viorel Băltărețu a anunțat va depune amendamente la proiectul de buget în așa fel încât șantierul DEx 4 să fie finalizat anul viitor, iar Centura Metropolitană Cluj (CMC) să primească banii necesari demarării proiectului.

Bugetul național, zgârcit cu Metropolitana Clujului și legătura la A3

Articolul următor

Legea austerității văzută de la Alba Iulia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share