Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiu, feeling de boemie

Oferta turistică a Sibiului a glisat subtil spre promovarea unui feeling, a unei atmosfere de boemie. Patrimoniul cultural material, clădirile și elementele urbanistice istorice, au fost învăluite treptat de un aer boem de relaxare în cafenele și clădiri cu povești de secole.

Ca o recunoaștere a consacrării ofertei turistice sibiene, Ruta Cafenelelor Istorice a Consiliului European trece, din acest moment, și prin Sibiu. Acest traseu crează o hartă turistică a punctelor care promovează deopotrivă cultura, gastronomia și patrimoniul cultural european.

Astfel, primul local din Sibiu inclus pe această Rută este Pardon Cafe, momentul fiind marcat prin instalarea plachetei cu însemnele Rutei în prezența Ambasadorului în România al acestui traseu cultural, Arnold Klingeis.

„Sibiul este o locație turistică a atmosferei și a experiențelor, inclusiv a celor culinare. Prin includerea Sibiului pe Ruta Cafenelelor Istorice a Consiliului Europei, orașul câștigă vizibilitate și beneficiile unei locații promovate la nivel european. Sibiul are astfel de localuri în care istoria orașului, cultura gastronomică locală tradițională sau reinterpretată, prezintă și reprezintă orașul. Cafeneaua Pardon este un astfel de local, fiind situată pe cea mai frumoasă stradă – strada Cetății, lângă ziduri și turnuri vechi de sute de ani. Sper ca pe această Rută să fie incluse cât mai multe dintre cafenelele, restaurantele și hotelurile din Sibiu, cu parfumul istoriei și gastronomiei locale, fiecare cu specificul și farmecul său,” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Cafenelele istorice respiră aerul cultural al orașului în care se află, emană istoria locului și, de cele mai multe ori, sunt locul unde se întâmplă schimburi de idei, dezbateri tematice sau, pur și simplu, sunt locul de relaxare și regăsire.

Sibiul, cel mai relevant oraș cultural din România

În viziunea ministrului Culturii, Sibiul a devenit cel mai relevant oraș cultural din România, iar asta s-a întâmplat datorită numeroaselor evenimente cultural-artistice ori sportive deja cu tradiție.

„Cu fiecare ocazie, la Sibiu, se întâmplă lucruri pozitive din punct de vedere cultural. Pentru mine este evident că Sibiul este cel mai relevant oraș cultural al României și tot mai apreciat pe plan internațional. Motiv pentru care îi felicit pe toți cei care au pus umărul la aceasta reușită! Ruta Cafenelelor Istorice,” mai arată Raluca Turcan, ministrul Culturii, „prin menirea sa de a pune în valoare unele dintre cele mai vechi și valoroase cafenele aflate în clădiri de patrimoniu vechi de cel puțin un secol, atrage turiști din întreaga lume. Pentru Sibiu, acest lucru înseamnă plus valoare, dezvoltarea comunității, a infrastructurii turistice, prosperitate și creșterea calității vieții a fiecărui cetățean, în definitiv. Este o șansă extraordinară de a avea la Sibiu o cafenea inclusă în această rețea europeană, care cuprinde în acest moment 90 de membri din 15 țări ale Europei.
Harta Culturală a Cafenelelor Istorice, sursa – ideiroscate.ro

Ruta Culturală a Cafenelelor Istorice include în România și Brukenthal Palace Cafe (Avrig – 1788), Casa de Ceai (Bran – 1920), Festival 39 (Brașov – 1939), Chios Social Lounge (Cluj-Napoca – 1897), CH9 Specialty Coffee (Brașov – Friend), Hotel Transilvania (Cluj-Napoca – Friend), Max – The Original (Sibiu – Friend), La Vatra Ardealului (Brașov – Friend), Cabana Bâlea Lac (Avrig – Friend).

Sursă foto – Facebook Raluca Turcan, Facebook Primăria Municipiului Sibiu

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brașov, mai sustenabil cu noul parc fotovoltaic

Articolul următor

2,7 miliarde euro, cererea de plată trimisă de MIPE către Comisia Europeană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share