Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțarea participativă, variantă pentru proiectele europene în Ardeal

O întâlnire a Comitetului Regional de Reprezentanți (CRR) din proiectul “Crowdfundmatch” s-a desfășurat la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV).
Comitetul Regional de Reprezentanți din cadrul proiectului s-a reunit la Cluj-Napoca | Foto: ADRNV

Specialiști din diverse domenii s-au întâlnit la Cluj pentru a explora această modalitate de finanțare a proiectelor din Transilvania de Nord.

O întâlnire a Comitetului Regional de Reprezentanți (CRR) din proiectul “Crowdfundmatch” s-a desfășurat la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV). Scopul e de a contribui la îmbunătățirea instrumentelor politicii de dezvoltare regională, având în vedere promovarea combinării resurselor private obținute prin campanii de crowdfunding cu fondurile structurale și de investiții europene.

Acesta reprezintă un pas semnificativ către o abordare inovatoare și durabilă în dezvoltarea regională, susțin experții ADRNV. La sediul instituției au fost prezenți reprezentanți importanți ai mediului de afaceri, sectorului nonprofit și instituțiilor academice din regiune.

Printre ei s-au numărat Lorena Anisie – ARIES Transilvania, Mirel Borodi – Registrul Miorița, Paula Ciobanu – Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, Valeria Guliciuc – UBB TechTransfer, Călin Șipoș – Cluj Startups, Mircea Vădan – Activize Tech, Cristian Otgon, Anna Șargov, Bianca Gavriloaia, Raluca Suciu, Andreea Coptil, Laviniu Chiș  – ADRNV.

Întâlnirea a fost structurată în jurul agendei predefinite, începând cu o sesiune de socializare, în vederea consolidării legăturilor între participanți. Primul punct pe ordinea de zi a constat într-o prezentare a proiectului “Crowdfundmatch” și a activităților specifice derulate în semestrul II al implementării acestuia.

Cei prezenți au avut ocazia de a-și împărtăși experiențele și de a explora modalități de optimizare a cooperării între sectoarele public și privat în cadrul campaniilor de crowdfunding. Raluca Suciu, expert al ADRNV, a prezentat analiza pieței de crowdfunding la nivel național. Analiza a evidențiat tendințele și provocările actuale în domeniu din perspectiva pieței naționale.

O parte importantă a constat în prezentarea unor exemple de bună practică identificate în regiunile partenere: Mare Circolare, Aviete și StartGreen. Ele au servit drept surse de inspirație și au oferit posibilitatea de a învăța din experiențele pozitive ale altor comunități. Ultimul segment al întâlnirii a fost dedicat unei sesiuni interactive de întrebări și răspunsuri.

Participanții au avut ocazia să-și exprime opinii, să adreseze întrebări și să discute direcțiile viitoare ale proiectului. Întâlnirea CRR a fost un pas către consolidarea parteneriatelor și a colaborării între sectoarele public și privat în vederea dezvoltării regionale. “Crowdfundmatch” este o inițiativă cu potențial de a contribui la realizarea obiectivelor de dezvoltare regională și la creșterea comunităților implicate.

Ce este crowdfunding-ul

Finanțarea participativă reprezintă o formă de a strânge resurse financiare pentru dezvoltarea unei afaceri sau a unui produs prin intermediul unei comunități. Publicul poate participa la succesul proiectului prin investiții relativ scăzute.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În Sălaj, o pensie medie e asigurată de contribuțiile de asigurări sociale a 1,3 salariați plătiți cu salariul mediu.

Sălajul are un deficit de 21.000 de salariați. Cine susține pensiile?

Articolul următor
Zilele acestea, Riyadh găzduiește un eveniment de o importanță majoră în domeniul afacerilor și nu numai: 𝐭𝐡𝐞 𝐆𝐥𝐨𝐛𝐚𝐥 𝐋𝐚𝐛𝐨𝐫 𝐌𝐚𝐫𝐤𝐞𝐭 𝐂𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐜𝐞 (𝐆𝐋𝐌𝐂). 👏 GLMC este punctul central pentru colaborarea globală privind evoluția pieței muncii la nivel mondial, direcționând discuțiile în zona viitorului legistației privind munca, standardelor și inovației. Acesta reprezintă o platformă globală de o importanță majoră pentru reglementatori, angajatori și societatea civilă, în scopul colaborării și promovării soluțiilor inovatoare pentru forța de muncă și piața muncii. Suntem entuziasmați să îl avem pe CEO-ul ROMBAT, Alin Ioanes, ca speaker în cadrul acestui eveniment global, cu o audiență de peste 2000 de lideri politici, directori executivi, lideri ai organizațiilor internaționale, autorități de reglementare a pieței muncii, cercetători, academicieni, tinere talente și mass-media. Pe agenda GLMC există 8 teme principale: catalizatorul pieței globale a muncii, dificultățile privind competențele și productivitatea, transformările pieței muncii, munca pentru toți, inteligența artificială, reproiectarea pieței muncii, modul corect de reglementare și pregătirea pentru potențialele provocări din viitor. De fapt, GLMC își propune să fie locul în care se produc experiențele transformatoare pe piața globală a muncii.

Fermierii bistrițeni vor obține furaje inovative din deșeurile pomicole

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share