Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centru de orientare în carieră, printr-un proiect european, la Liceul Don Orione

În cadrul proiectului, AJOFM Bihor a organizat “Târgul locurilor de muncă şi de orientare în carieră”, replicat ulterior la nivel național.

Un proiect transfrontalier finanțat prin Programul Interreg V-A România- Ungaria 2014-2020 a fost implementat cu succes în județul Bihor fiind luat exemplu de bune practici la nivel național.

Conferința de de închidere a proiectului ROHU331- CAREER “Cross- border network to support the professional career development in the border region – Rețea transfrontalieră pentru sprijinirea dezvoltării carierei în regiunea de frontieră” a avut loc joi, 21 decembrie 2023, la Centrul de orientare în carieră și formare profesională “Don Orione” Beneficiarul acestui proiect este Societatea de Binefacere “Don Orione” Oradea, iar AJOFM Bihor are calitatea de partener.

Bugetul total al proiectului a fost de 2.562.094,80 de euro.

Conferința de închidere a proiectului s-a desfășurat cu prezența partenerilor din proiect, a numeroși invitați și a episcopului greco-catolic Virgil Bercea.

Evenimentul a fost presărat cu momente artistice ale elevilor Liceului Don Orione.

Centru de orientare în carieră

“Obiectivul general al acestui proiect a fost să îmbunătățim puțin calitatea celor care încearcă să acceseze piața muncii”, a precizat Martin Miheller, managerul de proiect.

Inițial, proiectul trebuia să se deruleze pe doi ani, dar din cauza pandemiei și războiului s-a întins pe durata a patru ani.

În cadrul proiectului, la Don Orione a fost construit un centru modern de consiliere și orientare în carieră.

În cadrul centrului se organizează două tipuri de activități: activități de consiliere și orientare profesională și programe de dezvoltare profesională.

 

Târg de locuri de muncă și orientare în carieră

Despre organizarea “Târgului locurilor de muncă și de orientare în carieră” din cadrul proiectului a vorbit Bekesi Csaba, directorul executiv a AJOFM Bihor.

“Cea mai mare provocare pentru noi în cadrul proiectului, în afară de implementare și birocrațiile specific acestui proiect, a fost să multiplicăm efectul. Nu este o mare provocare să organizezi evenimente atunci când ai surse de finanțare. Rolul nostru a fost să ducem târgul la un alt nivel, să-l multiplicăm, să vadă ceilalți și să-și dea seama și să învețe din exemplul nostru și să-l multiplice la nivel național, ceea ce s-a și întâmplat. Prin munții pe care i-am mișcat cu acest proiect am reușit să sensibilizăm opinia publică și multe județe, astăzi, implementează acest eveniment“, a declarat Bekesi Csaba.

Cuvinte de laudă la adresa “Târgului locurilor de muncă şi de orientare în carieră” a avut și Monica Terean, Șeful Secretariatului Comun al Programului Interreg Romania-Ungaria.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania de Apă Someș (CAS) Cluj a finalizat digitalizarea infrastructurii sale de apă și apă uzată, prin contorizarea inteligentă.

Compania de Apă Someș a introdus contorizarea inteligentă

Articolul următor
Procedura la terminarea lucrărilor a vizat unul dintre cele mai așteptate obiective de investiții din municipiu, sala de sport competițională de nivel internațional Turda Arena.

ACI Cluj a finalizat Turda Arena

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share