Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primarul Oradiei promite că vor fi închise toate cele 150 de șantiere din Oradea în acest an

Colaboarea CJ Bihor, Prefectura Bihor, Primăria Oradea – exemplu de bune practici la nivel național.

Realizările din județul Bihor și Municipiul Oradea în 2023 au fost evidențiate în cadrul unei conferințe de presă de președintele CJ Bihor – Ilie Bolojan, vicepreședintele CJ Bihor – Mircea Mălan, prefectul județului Bihor – Dumitru Țiplea și primarul Oradiei – Florin Birta.

Ilie Bolojan a scos în evidență colaborările bune pe care Consiliul Județean Bihor le-a avut, atât în acest an cât și în anii trecuți, cu Primăria Oradea și celelalte primării din județ, cu Prefectura Bihor, cu Guvernul României.

„Gândiți-vă că Inelul Metropolitan sau rețeaua de pasaje de la ieșirile din Oradea nu ar fi fost posibile fără parteneriatul dintre Primăria Oradea și Consiliul Județean. Am constatat că avem problem de mobilitate majoră în Zona Metropolitană, am dezvoltat proiecte în Zona Metropolitană. S-a constatat că sunt problem de mobilitate în Oradea, s-au găsit soluțiile pentru a rezolva aceste problem.Știm că există un deficit de locuri de muncă în zonele mai îndepărtate de Oradea, cum este Zona Beiuș – Ștei, am propus rețeaua de parcuri industriale, care au fost câștigate și la finalul acestui an și primele zile ale anului viitor, contractele de finanțare pentru patru parcuri industrial de specializare inteligentă urmează să fie semnate. Am folosit toate oportunitățile care au apărut în acești ani, în așa fel încât să dezvoltăm proiecte și să atragem dezvoltare”, a precizat Ilie Bolojan.

Acesta a vorbit și despre oportunitatea ivită de a finanța trenurile metropolitane, pentru care CJ Bihor s-a asociat cu CFR și a pregătit un proiect important cu șanse mari de finanțare. Asta înseamnă integrarea sistemului de transport din municipiu cu cel județean pentru un transport „verde”.

Alt aspect important amintit de președintele CJ Bihor a fost oportunitatea de finanțare a ariilor naturale protejate, Bihorul fiind singurul județ care a profitat de această oportunitate.

150 de șantiere se închid în Oradea

Primarul Oradiei, Florin Birta, a spus despre anul 2023 că a fost unul dificil, cu trei perioade de finanțare suprapuse. Acesta a subliniat că, cu excepția unui sau a două proiecte, care vor fi fazate pe anul viitor, toți banii eligibili din fonduri europene vor fi cheltuiți în acest an.

Primăria Oradea pregătește proiecte pentru perioada de finanțare următoare 2021 – 2027, dar și care urmează să fie finanțate prin PNRR.

Acesta a evidențiat, la rândul său, colaborarea bună dintre Primăria Oradea, prefectura Bihor și CJ Bihor, colaborare fără de care nu s-ar fi putut semna contractual de finanțare pentru Spitalul de Boli Infecțioase de pe strada Vlădeasa, a cărui construcție va începe anul viitor.

„Vreau să le mulțumesc orădenilor pentru înțelegerea de care au dat dovadă în acest an. A fost un an în care cele 150 de șantiere din tot orașul au creat discomfort, blocaje în trafic, devieri ale traseelor pietonale. La finalul acestui an, toate aceste proiecte vor fi finalizate și din întâi ianuarie vom avea un traffic normal din acest punct de vedere în municipiul nostru”, promite Florin Birta.

Astfel, în data de 30 decembrie, la ora 12:00, va fi dată în folosință parcarea park & ride din centrul civic, iar în 31 decembrie, la ora 12:00 vor fi date în folosință pasajele subterane din centrul civic.

Mircea Mălan a vorbit despre proiectele de curățenie din județul Bihor și despre component de specific local, de valori tradiționale locale.

Dumitru Țiplea a adus în discuție un proiect inițiat de el, care poate deveni proiect pilot la nivel național, prin care se încearcă motivarea medicilor de familie să se stabilească în localitățile mai îndepărtate din județul Bihor. Acestora urmează să li se asigure cabinet medicale, locuințe de serviciul, bonusuri în bani și locuri de casă, dacă vor dori să se stabilească în localitățile respective.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania de inginerie și tehnologie Simtel a finalizat, pentru Grunman Energy, cea mai mare centrală electrică fotovoltaică instalată pe acoperișul unei singure clădiri din România: centrul logistic Dedeman Turda.

Cea mai mare centrală fotovoltaică pe o clădire din România: la centrul logistic Dedeman Turda

Articolul următor
Proiectul Centurii Metropolitane a Clujului (CMC) a fost aprobat de către executiv.

200 milioane € pentru exproprierile la Metropolitana Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

CNIPMMR devine IMM România

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) își lansează noua identitate vizuală. În urma…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share