Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cea mai mare centrală fotovoltaică pe o clădire din România: la centrul logistic Dedeman Turda

Compania de inginerie și tehnologie Simtel a finalizat, pentru Grunman Energy, cea mai mare centrală electrică fotovoltaică instalată pe acoperișul unei singure clădiri din România: centrul logistic Dedeman Turda.
Centrala are o putere instalată de 4,1 MWp și va produce anual 4.500 MWh | Foto: Simtel

Fondatorii Adrian și Dragoș Pavăl au în proiect cinci asemenea obiective la centrele logistice de bricolaj.

Compania de inginerie și tehnologie Simtel a finalizat, pentru Grunman Energy, cea mai mare centrală electrică fotovoltaică instalată pe acoperișul unei singure clădiri din România: centrul logistic Dedeman Turda. Grunman face parte din Pavăl Holding. Centrala a fost creată cu scopul de a produce energie prin intermediul centralelor fotovoltaice instalate pe acoperișurile a cinci centre logistice Dedeman din țară.

„Acest proiect ambițios a fost finalizat într-un timp record de doar șapte luni. Proiectele pe care le realizăm împreună vizează protejarea mediului înconjurător și promovarea unei economii verzi și durabile, prin reducerea emisiilor de carbon în atmosferă și consolidarea independenței energetice a României”, a declarat Ana Nedea, director strategie și dezvoltare de business în cadrul Simtel.

Centrala are o putere instalată de 4,1 MWp prin intermediul a 10.000 de panouri fotovoltaice, care se întind pe 40.000 mp. Energia produsă anual va fi de 4.500 MWh și va diminua emisiile de dioxid de carbon cu 2.100 tone pe an.

„Este o mare satisfacție pentru noi să finalizăm acest proiect important înainte de încheierea anului și să marcăm tranziția noastră către a fi producători de energie verde. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în direcția consolidării independenței energetice a României, respectând natura și resursele pe care aceasta ni le pune la dispoziție”, spune Cătălin Moisă, director executiv al Grunman Energy.

Devin producători de energie

Proiectul din Turda este conceput pentru a furniza energie în rețeaua națională de transport de energie. În urma punerii în funcțiune a centralei electrice, Grunman Energy va deveni producător de energie. Compania are în plan ca pe parcursul următorilor doi ani să instaleze centrale electrice fotovoltaice pe acoperișurile celorlalte centre logistice din țară ale Dedeman, cu sprijinul Simtel.

Simtel va fi responsabilă de mentenanța panourilor fotovoltaice: monitorizare online, remedieri corective și revizii anuale pentru a preveni apariția oricăror alte potențiale situații neplăcute în viitor. Simtel este listată pe Piața AeRO a Bursei de Valori București din 2021, iar în prezent, are o capitalizare de piață de 336 de milioane de lei.

În 2022, conform unui studiu Neomar Consulting, Simtel a fost lider în domeniu în România, fiind responsabilă de 25% din puterile instalate pentru prosumatori persoane juridice. Simtel este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania este integrator de soluții în telecomunicații, energie regenerabilă și automatizări industriale.

Pavăl Holding este vehiculul de investiții deținut de frații Pavăl, fiind cel mai mare grup antreprenorial local, care deține compania Dedeman și multiple alte investiții de mare profil în România în sectoare precum imobiliare, private equity, agricultură, automobile, energie, industrie și în domeniul bancar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Universitatea Babeș-Bolyai Cluj a marcat finalizarea proiectului de reabilitare a Castelului UBB - Arcalia, cu o investiție de peste 14 milioane de lei.

UBB își face rețea de turism academic. 2,8 milioane € pentru Castelul Arcalia

Articolul următor

Primarul Oradiei promite că vor fi închise toate cele 150 de șantiere din Oradea în acest an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share