Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Telecabina Cetății Devei, final de lucrări de 4 milioane de euro

După modernizarea incintei Cetății, Primăria Municipiului Deva încheie lucrările de modernizare a Telecabinei care aduce turiștii de la poalele dealului până pe promontoriu. Abordarea integrată a administrației locale de modernizare a obiectivului istoric a culminat cu închiderea proiectului de 4 milioane de euro.

Noul ascensor are o capacitate de 30 de persoane față de doar 16 cât permitea vechea telecabină.

Investiția a presupus modernizarea instalației de transport înclinat, a sistemelor de comandă și siguranța funcțională a acestora, modernizarea celor două stații (plecare și sosire), amenajarea și refuncționalizarea zonei de așteptare în zona pietonală de la poalele Dealului Cetății, redimensionarea camerelor tehnice în cele două stații (plecare, sosire) pentru noile fluxuri de turiști, modernizarea grupurilor sanitare, adaptarea rampelor pentru persoanele cu deficiențe neuromotorii la standardele și normativele în vigoare.

În zona de așteptare au fost montate bănci, coșuri de gunoi, a fost realizat iluminatul exterior cu led, au fost plantați copaci ornamentali și ronduri pentru flori. De asemenea, a fost iluminat arhitectural grupul statuar al gimnastelor.

Biletele pot fi achiziționate de vizitatori folosind un sistem de e-ticketing.

Investiția face parte din strategia de dezvoltare a municipiului Deva în ceea ce privește promovarea, dezvoltarea și valorificarea patrimoniului natural și cultural, precum și dezvoltarea activităților economice din domeniul turismului. De altfel, și Cetatea Devei trece printr-un proces de reabilitare și modernizare, de 5 milioane €. Incintele II și III sunt finalizate, iar promontoriul cetății se apropie cu pași repezi de finalizare. Citește aici despre modernizarea cetății.

Sursă foto – Facebook Primăria Municipiului Deva

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Spitalul Oncologic Medex, model românesc pentru Europa

Articolul următor

Constantin Badea: firmele mici și mijlocii ar trebui să se asocieze pentru a fi mai puternice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share