Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a semnat contractul de finanțare pentru cel mai mare proiect de drum județean din istorie

Județul Arad este beneficiarul celui mai mare proiect de drum județean din istorie în valoare de 372,6 milioane de lei.

 

Președintele CJ Arad, Iustin Cionca, a semnat, săptămâna aceasta, la Ministerul Transporturilor, trecerea pe finanțare europeană a celui mai mare proiect de drum județean din istorie, în județul Arad – 372,6 milioane lei.

„Astfel, se asigură finanțarea prin Programul Operațional Infrastructură Mare a șoselei de centură Arad-Fântânele-Vladimirescu, șosea care cuprinde un pod nou peste Mureș, la Vladimirescu, și un nou pasaj rutier peste calea ferată Arad-Timișoara, care va devia traficul auto direct pe inelul de centură al municipiului, evitând barierele”, a declarat Iustin Cionca.

Prin semnarea contractului, finanțarea șoselei de centură este asigurată 100% din fonduri europene (până acum, lucrarea era plătită din bugetul de stat).

„Este un moment important pentru Arad, fiindcă nu există niciun obstacol, de niciun fel, pentru finalizarea acestui proiect. Eu sper ca la sfârșitul anului viitor să se poată deja circula pe noul drum, iar asta va însemna că municipiul Arad va fi în totalitate înconjurat de un inel de centură”, a adăugat președintele CJ Arad.

.

Drumul Arad-Fântânele-Vladimirescu va fi predat, după finalizarea sa de către Consiliul Județean, către CNAIR, și va intra în categoria drumurilor naționale. Precizăm faptul că aici deja se lucrează, sunt în construcție pilonii podului, iar constructorul a amenajat traseul noului drum.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centenarul primei generații de ingineri ai Universității Politehnice Timișoara celebrat cu vinilul „O sută de ani”, al trupei RockIng

Articolul următor

Nicolae Căpușan a publicat primele fotografii cu Hotelul Decebal după intervențiile de reabilitare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Începe „SAINT-GOBAIN NATIONAL TROPHY”

Saint-Gobain România dă startul unei noi ediții a „Saint-Gobain National Trophy”, o competiție adresată constructorilor, arhitecților și fațadierilor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share