Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parteneriatele cu Microsoft și UiPath, printre realizările anului la UBB

Printre parteneriatele majore încheiate de DTIC în acest an se numără cele cu UiPath și Microsoft. DTIC a participat la elaborarea strategiei de transformare digitală a UBB. 
Proiectele realizate de DTIC s-au concentrat atât pe partea de hardware, cât și pe cea de software | Foto: MateInfo UBB

Direcția tehnologiei informațiilor și comunicațiilor (DTIC) din Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca și-a publicat raportul pe 2023.

Printre parteneriatele majore încheiate de DTIC în acest an se numără cele cu giganți ai tehnologiei precum UiPath și Microsoft. DTIC a participat la elaborarea strategiei de transformare digitală a UBB.

La sistemul de corespondență UBBCluj.ro, DTIC a realizat migrarea tuturor e-mailurilor de pe serverele UBB în ecosistemul Microsoft, o interfață mult mai prietenoasă, un spațiu extins (1 TB), securitate sporită, funcționare non-stop, independent de infrastructura fizică UBB (pene de internet, curent).

La sistemul de corespondență StudUBBCluj.ro, toți studenții instituției primesc cont de e-mail aici împreună cu următoarele facilități: OneDrive cu spațiu de 1 TB, MS Teams, pachet Office instalabil pe mai multe device-uri.

DTIC a concretizat cloud-ul intern al UBB, folosit de către rectorat, facultăți, serviciul acte de studii, Institutul de Studii Doctorale (ISD); folosirea semnăturilor electronice calificate în activitatea conducerii UBB; o soluție web cu ajutorul căreia utilizatorii își pot afla datele de acces pentru rețeaua EduRoam; o soluție informatică (API) care să permită Companiei de Transport Public și Primăriei Cluj-Napoca verificarea calității studenților în vederea eliberării legitimațiilor de transport.

Platformele online realizate de DTIC sunt cele pentru admiterea online; fluxul referatelor de necesitate; cereri de burse; înscrierea studenților la finalizarea studiilor. Pe HelpDesk UBB utilizatorii pot semnala probleme legate de serviciile informatice puse la dispoziția lor, iar angajații DTIC oferă suport în rezolvarea lor.

Printre website-urile create de DTIC, în afara celui propriu, se numără UBB Cultural, Institutul Star UBB, Centrul de Cooperări Internaționale, Casa Universitarilor, InfoBioNano4Health, Eutopia UBB, dar și pentru consorțiul universitar, prezentarea infrastructurii de cercetare; ISD, linia de studiu în germană.

Aplicațiile realizate au fost pentru statele de funcții, înscriere la examene și modulul pedagogice, resurse umane, gestiunea hotărârilor Consiliului de Administrație, cantina UBB, trimiterea fluturașilor de salariu.

Printre proiectele concretizate se află contractarea unei soluții de detectare a plagiatului; întocmirea fișei de lichidare pentru doctorat, integrarea extensiei Reșița și Facultății de Inginerie în sistemele informatice UBB; interconectarea Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor cu cloud-ul UBB pentru mărirea capacității de procesare și stocare; reorganizarea claselor de adrese IP reale ale UBB în vederea reducerii vulnerabilităților cibernetice.

Alte proiecte realizate sunt Wi-Fi în căminele UBB (250 de noi puncte de acces instalate); schimbarea echipamentelor IT&C în nodurile principale; refacerea rețelei de date și nodului principal; schimbarea de echipamente audio-video în aula magna și sala de consiliu; crearea a două noi centre de date; infrastructură nouă de fibră optică, trecerea tuturor plăților online în sistemul iPay, de la Banca Transilvania.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad își va produce, în regim propriu, oxigenul

Articolul următor

Fotograful Revoluției de la Timișoara, Constantin Duma expune la ICR Londra

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share