Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad își va produce, în regim propriu, oxigenul

Asta se datorează finalizării proiectului ,,Consolidarea infrastructurii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, în contextul creșterii gradului de securitate la incendiu.

 

Valoarea totală a proiectului a fost de 9,8 milioane de lei, în acești bani fiind cuprinse și cele trei grupuri electrogene, instalate, la finele lunii august, la sediile spitalului din strada Andrenyi Karoly, nr 2-4, Piața Mihai Viteazul nr. 7-8 și strada Stephan Ludwig Roth.

Proiectul este derulat de Consiliul Județean Arad în parteneriat cu spitalul.

În pandemie, stocurile de oxigen au salvat vieți. Era o disperare pentru asigurarea necesarului. Și din acest motiv proiectul câștigat de Consiliul Județean Arad este atât de important, fiindcă pe de o parte înseamnă echiparea cu aparatură și echipamente, pe de altă parte previne o posibilă nouă situație de criză, pe care nu ne-o dorim, dar pentru care suntem pregătiți”, a precizat Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

 

Ce prevede proiectul

Prin acest proiect s-au instalat echipamente necesare producerii de gaze medicinale: oxigen, aer comprimat și vacuum, s-au instalat trei grupuri electrogene și totodată s-a construit o nouă rețea de gaze medicinale aferentă secțiilor din clădirea principală.

Instalarea stației de producere a gazelor medicinale acoperă, în primul rând, consumul din sediul central al spitalului, acolo unde funcționează secții chirurgicale, terapia intensivă și cel mai mare bloc operator al unității.

Totodată, acum putem asigura, în caz de avarie, încă două surse de oxigen, cu un stocator de 5.000 de litri, respectiv cu o stație de butelii mari – montată în cadrul acestui proiect. Foarte important este și faptul că posibilitatea producerii gazelor medicinale în regim propriu va conduce și la economii la bugetul propriu al spitalului”, a explicat Iustin Cionca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Noul punct de trecere a frontierei cu Ucraina de la Tepliţa – Sighetu Marmaţiei va avea o lungime de 540 de metri, parcare pentru autoturisme (13 locuri) respectiv 10 pentru TIR-uri şi cântare pentru camioane. Pentru fiecare sens vor fi prevăzute cinci benzi : un culoar pentru autocare, două benzi pentru autoturisme și alte două pentru camioane.

Tehnodomus termină podul peste Tisa anul viitor

Articolul următor
Printre parteneriatele majore încheiate de DTIC în acest an se numără cele cu UiPath și Microsoft. DTIC a participat la elaborarea strategiei de transformare digitală a UBB. 

Parteneriatele cu Microsoft și UiPath, printre realizările anului la UBB

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share