Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tehnodomus termină podul peste Tisa anul viitor

Noul punct de trecere a frontierei cu Ucraina de la Tepliţa – Sighetu Marmaţiei va avea o lungime de 540 de metri, parcare pentru autoturisme (13 locuri) respectiv 10 pentru TIR-uri şi cântare pentru camioane. Pentru fiecare sens vor fi prevăzute cinci benzi : un culoar pentru autocare, două benzi pentru autoturisme și alte două pentru camioane.
Contractul de lucrări și proiectare, de 28 milioane €, a fost câștigat de asocierea Tehnodomus – Costin & Vlad | Foto: CJ Maramureș

Lucrările au avansat foarte mult, constructorii de la Tehnodomus Arad lucrând și noaptea, indiferent de vreme, potrivit administrației județene.

“Șantierul noului pod transfrontalier peste Tisa este cel mai mare, la ora actuală, la nivelul județului Maramureș. Acest obiectiv de investiții este unul foarte important pentru dezvoltarea județului nostru.

Anul viitor, odată cu finalizarea podului, vom deschide calea spre noi schimburi comerciale internaționale, care vor crește economia județului și calitatea vieții maramureșenilor”, a menționat președintele Consiliului Județean (CJ), Ionel Bogdan.

La cele cinci poduri de descărcare sunt finalizate lucrările la carcasa de armătură, radier, umpluturi și structura metalică din tablă ondulată. Infrastructurile podului sunt atacate pe malul românesc (malul stâng al Tisei). La culeea C1 sunt finalizate lucrările la platformă și drumurile de acces pentru instalația de foraj și autobetoniere, piloții forați, radier și elevație, iar la pila P1, lucrările la platformă și drumurile acces pentru instalația de foraj și autobetoniere, piloții forați, radier.

Lucrările la clădirile administrative, respectiv corpul A – Direcția Vămilor și corpul B – Poliția de Frontieră, sunt realizate evacuările pluviale, diafragmele, stâlpii, grinzile de fundare, planșeul peste subsol, hidroizolațiile și termoizolațiile pentru subsol, termoizolațiile orizontale pentru placa peste subsol și umpluturile la cotă în jurul subsolului.

La corpul C sunt realizate săpătura pentru fundații, betonul de egalizare, iar armăturile din fundații sunt în curs de finalizare. La terasamente este decopertat terenul vegetal și se așterne material de umplutură la cotă.

Nou punct de trecere a frontierei

Podul peste Tisa din zona Teplița – Sighetu Marmației este programat pentru finalizare în vara lui 2024. Odată cu realizarea sa și a punctului de trecere al frontierei aferent, vor fi create noi conexiuni rutiere ale României cu Ucraina și cu Vestul Europei. Obiectivul are o va contribui la dezvoltarea economică a județului și intensificarea schimburilor comerciale internaționale.

Proiectul de 138 de milioane de lei va fi format din două poduri paralele, cu o distanță de 3 m între ele, un pod pentru fiecare sens de circulație, cu două benzi pe sens și o lungime de 261 m. Acesta prevede 1,2 km de drum nou, cinci poduri de desecare, o intersecție de tip girație și un punct de frontieră cu parcare.

Noul punct de trecere a frontierei va avea o lungime de 540 m, parcare pentru autoturisme (13 locuri) respectiv 10 pentru tiruri şi cântare pentru camioane. Pentru fiecare sens vor fi prevăzute cinci benzi: un culoar pentru autocare, două benzi pentru autoturisme şi alte două pentru camioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Alocări de 75 milioane lei pentru cheltuieli curente și de capital

Articolul următor

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad își va produce, în regim propriu, oxigenul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share