Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alocări de 75 milioane lei pentru cheltuieli curente și de capital

Pe final de an, 75 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului sunt alocate unităților administrativ-teritoriale. Banii sunt destinați cheltuielilor de întreținere și de capital. București este în top cu 30 milioane, Alba 3,5 milioane, iar Cluj aproximativ 2,4 milioane lei.

Pe final de an, Guvernul aprobă suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2023. 75 de milioane lei din Fondul de rezervă la dispoziția executivului sunt alocate primăriilor și consiliilor județene pentru cheltuieli curente și de capital.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 57, către Municipiul București au fost direcționați cei mai mulți bani, respectiv 30 milioane lei. 31 de comune au primit 10,7 milioane lei, municipiile de pe listă 22,6 milioane lei, în timp ce orașele incluse 6,27 milioane lei.

Alocări pe tip de unitate administrativ-teritorială, HG 57

Distribuția fondurilor pe regiuni geografice, scoate în evidență cea mai mare alocare făcută în contul Munteniei (39,3 milioane), Transilvania e pe locul al doilea (10,7 milioane lei), iar Moldova pe al treilea (10 milioane lei). Cei mai puțini bani i-a primit Banatul – județul Timiș (0,5 milioane lei).

În interiorul regiunii extinse analizată de Transilvania Business, județul Alba a beneficiat de cea mai mare alocare per total unități administrativ-teritoriale, urmat de județele Cluj și Bihor. În continuare, Timiș rămâne cu cea mai mică alocare.

Alocări pe județe – analiza Transilvania Business

Cele mai multe fonduri au fost alocate Sectoarelor 3, 4, 5 (cu câte 10 milioane lei), comuna Studina Olt – cu 5 milioane lei), Municipiul Focșani (Vrancea – 5 milioane lei), Municipiul Medgidia (Constanța – 3 milioane lei), Orașul Sinaia (Prahova – 2 milioane lei), Municipiul Tulcea (Tulcea – 2 milioane lei), Municipiului Gherla (Cluj – 2 milioane lei).

Mai jos, poate fi consultată întreaga listă cu alocările aferente fiecărei unități administrativ-teritoriale, conform HG 57.

Citește și analiza Transilvania Business privind repartizările aferente primăriilor și consiliilor județene din cota de 6% din impozitul pe venit

Alocări guvernamentale pentru echilibrarea bugetelor locale 2023

Credit foto: Inquam

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Topul firmelor bihorene din domeniul Cercetare - Dezvoltare şi High - Tech

Articolul următor
Noul punct de trecere a frontierei cu Ucraina de la Tepliţa – Sighetu Marmaţiei va avea o lungime de 540 de metri, parcare pentru autoturisme (13 locuri) respectiv 10 pentru TIR-uri şi cântare pentru camioane. Pentru fiecare sens vor fi prevăzute cinci benzi : un culoar pentru autocare, două benzi pentru autoturisme și alte două pentru camioane.

Tehnodomus termină podul peste Tisa anul viitor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share