Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Familia Oltean a aniversat 30 de ani de succese ale business-ului MAVIPROD

În curtea și în noul sediu central ultramodern al companiei MAVIPROD din Reghin au fost celebrate, chiar de Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, două momente care vin să completeze un traseu al succeselor unui business de familie 100% românesc în piața locală, națională și internațională. Alături de invitați, familia Oltean, fondatoarea business-ului, a aniversat 30 de ani de la înființarea MAVIPROD și a marcat inaugurarea oficială a noului sediu central al companiei.

 

În dimineața de 8 septembrie era o forfotă veselă în curtea de pe strada Pandurilor nr. 74 din Municipiul Reghin, jud. Mureș, unde compania MAVIPROD își are sediul central în așteptarea celor două momente care erau anunțate a fi punctate acolo: aniversarea celor 30 de ani de când MAVIPROD aduce plusvaloare în municipiu și nu numai, respectiv inaugurarea oficială a noii clădiri care joacă rolul de centru de comandă a operațiunilor MAVI din România și din străinătate.

Familia Oltean, fondatoarea companiei MAVIPROD, a aniversat, alături de familie, buni prieteni, angajați loiali, clienți de cursă lungă, parlamentari, reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice județene și locale, Centenarul grupului de firme MAVIPROD-IRUM – 30 de ani de la înființarea companiei MAVIPROD, un furnizor de soluții complete pentru sectorul forestier și agricol, pentru acasă și grădină, 70 de ani de existență a IRUM, cel mai important producător de utilaje forestiere și tractoare agricole din Europa Centrală și de Est, și 20 de ani de parteneriat de succes cu Perkins, unul dintre cei mai însemnați producători și furnizori de motoare din lume.

Totodată, membrii familiei Oltean au inaugurat în mod oficial noul acasă central al MAVIPROD, pe care cu mândrie l-au prezentat apoi oaspeților lor într-un tur prin sediu și depozite.

Evenimentul a început cu intonarea Imnului Național al României de către Fanfara Municipiului Reghin, fanfară care asigurase până la ora 11, când a început ceremonia, fondul muzical care a însoțit poveștile celor câteva sute de oaspeți care au răspuns invitației familiei Oltean.

Apoi, Ciprian Lupeiu, director de strategie în cadrul companiei IRUM, ca prezentator al evenimentului, ne-a introdus în programul aniversar al zilei și a rostit un cuvânt de bun venit.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care se află aici și ne onorează cu prezența. Vorbim despre oficialități, instituții ale statului și administrative, autorități, organisme de conformitate, clienți, colaboratori, furnizori, asociații și organizații nonguvernamentale, instituții bancare și financiare, instituții de învățământ și, nu în ultimul rând, angajații și societatea în care trăim. Fără sinergia voastră, a tuturor, ceea ce se întâmplă astăzi, nu ar fi fost posibil.

Vreau să vă urez un bun venit și să vă mulțumesc pentru faptul că sunteți alături de noi la acest eveniment foarte important în viața familiei grupului de firme Maviprod, precum și pentru comunitatea locală, zonală și națională. Practic vorbim despre 70 de ani de IRUM, 30 de ani de MAVI, 20 de ani de Perkins în România”, a fost introducerea acestuia.

MAVIPROD, 30 de ani de reușite a unui business de familie

La microfon a fost invitat după această alocuțiune una dintre gazdele evenimentului Mircea Oltean, președinte și director general al Grupului de firme MAVIPROD-IRUM, pentru o incursiune istorică în business-ul de familie care a prins rădăcini acum 30 de ani la Reghin și și-a extins de atunci ramurile în întreaga Românie și peste hotare.

Președintele grupului de firme a subliniat că încă de la înființarea afacerii, MAVIPROD avea ca obiectiv dezvoltarea unui business care să ofere soluții complete pentru sectorul agricol și forestier, dar și pentru acasă și grădină.

„După 30 de ani de business de familie, vreau să vă spun că mă simt mândru de ceea ce am realizat și unde am ajuns. Aș vrea să fac un scurt rezumat a ceea ce înseamnă grupul nostru astăzi. Practic, startul afacerii acum zeci de ani a fost în casa de vizavi, de la numărul 97, într-o cameră de 15 m², proprietate a doamnei Maria Stavilă, care, de fapt, a fost și primul angajat MAVIPROD și ne bucurăm că încă mai este activă în cadrul grupului nostru firme chiar dacă are o vârstă venerabilă. Am plecat de la un singur angajat și am reușit ca astăzi să avem peste 600 de angajați”, a amintit Mircea Oltean.

În cele trei decenii de activitate caracterizată de viziune, muncă și perserverență, compania a cunoscut o dezvoltare însemnată și din punct de vedere al extinderii business-ului în România și în afara granițelor și al produselor comercializate.

„Prin prezența teritorială pe care o avem la ora aceasta în România, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Moldova, putem spune că suntem unul dintre cei mai importanți jucători din Europa de Est în acest sector de activitate.

Pentru a putea susține aceste lucruri a fost nevoie de investiții masive în infrastructură, ajungând astăzi ca la nivelul Europei de Est să avem peste 20.000 m² spații de depozitare, să avem un portofoliu de produse de peste 30.000 și ne desfășurăm activitatea în 18 puncte de lucru distincte.

Totodată, pentru menținerea afacerii și dezvoltarea ei se impunea să avem un sediu central propriu de unde să fie comanda la tot ceea ce se întâmplă și astfel ceea ce vedeți astăzi este o investiție pe parcursul a câtorva ani, unde am reușit să finalizăm un obiectiv care să satisfacă toate nevoile vizavi de a conduce un business de această anvergură, precum și angajații să găsească un loc unde să poată să-și desfășoară eficient activitatea lor”, a adăugat Mircea Oltean.

După această incursiune istorică, oaspeții au fost invitați să asiste la tăierea panglicii noului sediu central al MAVIPROD de către artizanii Grupului de firme MAVIPROD-IRUM, soții Violeta și Mircea Oltean și fiul lor Andrei Oltean, precum și de către cei doi nepoți – Alexandru Mircea și Andreea Maria, poate cea de-a treia generație a acestui business de familie.

Momentul inaugural a fost marcat și prin ciocnirea unui pahar de șampanie, astăzi simbol cultural al festivității.

La finalul evenimentului organizat în curtea companiei, într-un tur ghidat chiar de către familia Oltean, oaspeților le-a fost prezentat noul sediu al MAVIPROD, cu zona de birouri și de showroom, depozitele companiei, noul sediu MAVI POWER, cu depozitul aferent.

Sediul MAVIPROD, epitomul dezvoltării companiei

 Noul sediu MAVIPROD, care cuprinde showroom-ul, birourile și depozitele, este o construcție modernă și amplă. Reprezintă, totodată, o etapă din evoluția MAVIPROD care a venit firesc și răspunde momentului de dezvoltare în care se află compania.

„Sediul MAVI reprezintă epitomul dezvoltării companiei în momentul de față.

Nu este doar o simplă clădire cu un anumit număr de investiții, ci o imagine fastuoasă a ceea ce încercăm să realizăm, și anume: combinația perfectă și echilibrată dintre natură și tehnologie. Sediul combină în mod egal elemente de design tehnologic, cum ar fi tavanul industrial expus și pereți din sticlă, ci și design organic: elemente din lemn, forme ovale precum și o scară în spirală, element pe care Fibonacci l-a observat în absolut orice element din natură”, ne-a explicat Violeta Oltean, CEO MAVIPROD, într-un articol publicat în sora Zi de Zi, revista Transilvania Business.

Suprafața totală a tuturor construcțiilor se cifrează la aproape 5.000 de mp.

Noul showroom exprimă, de altfel, și expansiunea de aproape trei decenii a MAVIPROD, care în cifre puține poate fi redată astfel: trei produse comercializate în 1993 versus peste 30.000 de produse care se regăsesc în prezent în portofoliul companiei mureșene.

Ligia VORO

 

Articol publicat în ediția cu nr. 122 a revistei Transilvania Business.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Spitalul Județean de Urgență (SJU) Dr. Constantin Opriș din Baia Mare a raportat finalizarea și recepția lucrărilor de execuție a proiectului de instalare a unui sistem de detectare a concentrației de oxigen, modernizarea infrastructurii electrice și de fluide medicale.

"Județeanul" din Baia Mare și-a primenit infrastructura electrică

Articolul următor

În 31 decembrie se dau în folosință pasajele din Centrul Civic. Vezi cum se va circula

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share