Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ENERGIE VIE ÎNTRU DIPLOMAȚIE DEMNĂ

Vești bune dinspre SUA. Avem un orizont de timp clar definit pentru ridicarea vizelor pentru români. Vom putea intra pe teritoriul celor 51 de state  americane fără viză, liber de restricții. După 35 de ani. Simbolic la 1 decembrie 2025. Așa a fost desemnat să ne informeze ambasadorul român la Washington, Andrei Muraru. Pas mare către F-35. România va achiziționa în total 48 de avioane F-35 în două faze! Trei escadrile. Inițiativa trecută prin CSAT va beneficia de o finanțare de 6,6 miliarde de dolari. Doar 11 state dețin în operare asemenea avioane. Și 6 sunt în așteptare. Un club select.

OMV Petrom a semnat contract cu compania de petrol și gaze din Turcia. Franck Neel: … asigurăm accesul la o nouă sursă de gaze naturale pentru România și contribuim la consolidarea aprovizionării cu energie a țării.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a fost într-o vizită de lucru pe șantierul noii centrale termoelectrice de la Iernut, investiție aflată în portofoliul Romgaz. Finalizarea investiției prin PNI până în decembrie 2024 trebuie realizată de spaniolii de la Duro Felguera.
Știm și jucători la Bursă, manageri din industrie, și cei bine informați despre succesul istoric al listării producătorului de energie Hidroelectrica din
vară.

Pentru prima dată parteneriatul strategic cu SUA vine cu o finanțare substanțială: 4 miliarde de dolari pentru cele 6 module de reactoare nucleare mici care vor fi instalate la Doicești, pe ruinele celei mai vechi termocentrale din România.

Tânărul ministru susținea zilele trecute că România va deveni cel mai mare producător de gaze din Europa, odată cu exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră.

Executivul lucrează intens la finalizarea proiectului Legii eoliene offshore și parlamentarii urmează să voteze în această sesiune legislația foarte importantă care va oferi ocazia începerii exploatării potențialului colosal pe care îl are țara noastră în domeniul eolian offshore.

Șapte-opt știri. Idei. Realități economice. Și totuși cum ar fi ca Externele României să joace geostrategic – mult mai drept și mult mai diplomatic – folosind toate armele pe care har Domnului și pământului strămoșesc, le deținem prin energie. Apă. Soare. Vânt. Gaze. Petrol. Cărbune. Minerale. Uraniu. Prin legi și prevederi, negocieri și tratate, parteneriate și organisme internaționale, care să redea demnitatea nu doar celor care – mulți dintre ei au alt renume, demnitarii, diplomații, ci tuturor românilor. Știm ce a fost in epoca rușilor și sovieticilor. Știm cine le sunt prietenii fideli. Știm cum ne-au folosit resursele decenii… parcă mai ieri sperietoarea gazelor de șist a aruncat Chevron din țară, pe când sub ochii familiei președintelui intra tot mai puternic Gazprom în economia țării…

Vrem să ne fie destinul nostru și al fiilor și nepoților înspre libertate și demnitate și viață decentă! Trebuie să jucăm arma democratică cu multe tăișuri a energiei cu înțelepciune și întru ridicarea nației și a destinului poporului român!
Ne recâștigăm și așa demnitatea!

Aurelian GRAMA

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Avem deja multe cereri pentru evenimente care să se deruleze în Castelul Banffy din Răscruci, de la Festivalul Internațional de Film Transilvania, la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Cerere mare pentru castelul din Răscruci. “Vrem să cumpărăm un teren de parcare”

Articolul următor
200 de cadouri din panouri au luminat chipuri și au produs zâmbete pe fața copiilor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, prin bunătatea oamenilor de la TeraSteel.

TeraSteel a donat 200 de cadouri copiilor defavorizați din Bistrița-Năsăud

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share