Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cerere mare pentru castelul din Răscruci. “Vrem să cumpărăm un teren de parcare”

Avem deja multe cereri pentru evenimente care să se deruleze în Castelul Banffy din Răscruci, de la Festivalul Internațional de Film Transilvania, la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca.
Vicepreședintele forului județean, în calitate de ghid turistic, la castelul reabilitat de instituție | Foto: Istvan Vakar

Revenirea în circuitul turistic și cultural a monumentului istoric din județul Cluj a declanșat o avalanșă de solicitări pentru închiriere.

“Avem deja multe cereri pentru evenimente care să se deruleze în Castelul din Răscruci, de la Festivalul Internațional de Film Transilvania, la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. Aici s-ar putea desfășura multe concerte, festivaluri, suntem deschiși propunerilor venite și din partea organizațiilor nonguvernamentale, dar și din partea agenților economici.

Noi ne-am manifestat interesul de a achiziționa teren în zonă pe care să amenajăm locurile de parcare necesare. Deocamdată pretențiile proprietarilor sunt cam mari, zic eu, dar sperăm să cădem la o înțelegere cu aceștia”, ne-a mărturisit Istvan Vakar, vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Cluj.

Avem deja multe cereri pentru evenimente care să se deruleze în Castelul Banffy din Răscruci, de la Festivalul Internațional de Film Transilvania, la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Delegație de 40 de persoane din Alba

El a îndeplinit rolul de gazdă, dar și de ghid în cadrul turului de vizitare a “bijuteriei arhitecturale și mândriei județului Cluj”, alături de Laszlo Kerekes, episcop-adjunct de Alba Iulia, Stelian Veres, directorul economic al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia, și de personalul Arhidiecezei.

Castelul din localitatea Răscruci, reabilitat de CJ Cluj cu ajutorul fondurilor UE, poate fi vizitat acum virtual, pe website-ul instituției și pe o pagină de internet dedicată proiectului. “Vom reveni cu informații legate de momentul începând de când castelul Banffy va putea fi vizitat și în format fizic”, au informat administratorii acestuia.

Printre impedimente se numără lipsa unei parcări (neprinsă în proiectul inițial) care să poată găzdui evenimente cu 150-200 de invitați pentru care CJ Cluj se află în negocieri pentru două parcele de teren învecinate. Forul județean anunța, în 23 noiembrie, finalizarea lucrărilor de restaurare. Proiectul a fost derulat în urma accesării de fonduri UE de 4 milioane de euro, plus 7,5 milioane din bugetul județului.

Antreprenor general a fost desemnat Tomoroga Construct, din localitatea Tureac (Bistrița-Năsăud). Suprafața terenului este de 56.128 mp, din care 644 mp ocupați de castel, iar 691 mp, de clădirile adiacente. Castelul din Răscruci a fost proprietate a familiei Banffy, precum cel din Bonțida. Edificiul construit în stil neoclasic eclectic folosea ca reşedință de vară a familiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Serviciul Public de Ocupare al Județului Cluj a răspuns solicitării Organizației Patronale HoReCa Cluj-Napoca și, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, a organizat Bursa Locurilor de Muncă pentru Industria Ospitalității, ca măsură de susținere a mediului antreprenorial.

Alți 100.000 de muncitori străini în 2024, pentru aproximativ 42.150 locuri de muncă declarate vacante în 2023

Articolul următor

ENERGIE VIE ÎNTRU DIPLOMAȚIE DEMNĂ

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share