Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pasajul de la Auchan Cluj costă 26 de milioane de euro

Consiliul Local Cluj-Napoca (CLCN) a aprobat documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții de realizare a unui pasaj rutier la intersecția Bd. Muncii cu str. Oașului.

Proiectul urmează să se concretizeze în zona hipermarketului amplasat în zona platformei industriale a municipiului.

Consiliul Local Cluj-Napoca (CLCN) a aprobat documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții de realizare a unui pasaj rutier la intersecția Bd. Muncii cu str. Oașului. Municipalitatea clujeană urmărește realizarea unui pasaj subteran de 85 m (lungimea tronsonului propus pentru amenajare: 444 m), reconfigurarea zonei de pe amplasament, înlocuirea șinelor de tramvai.

Valoarea investiției se ridică la 130 milioane lei, aceasta fiind stabilită în studiul de fezabilitate de către compania de arhitectură Costin și Vlad Birou de Proiectare. Consilierul local Călin Groza a propus refacerea studiului de fezabilitate pentru ca pasajul să cuprindă și sensul giratoriu de la intersecția Bd. Muncii cu str. Fabricii, corelarea proiectului cu viitoarea centură de nord, însă sugestiile sale au fost respinse.

Următoarea fază o constituie licitația pentru proiectare (6 luni) și execuție (22 luni), investiția fiind prevăzută din surse naționale și locale. Dezvoltatorul imobiliar Auchan City are deja aprobat, în cadrul CLCN, un proiect prin care a propus un nou acces în complex, dinspre str. Fabricii, și o parcare suplimentară de 80 de locuri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sarmizegetusa Regia, vizitată în 2023 de mai puțini turiști decât în pandemie

Articolul următor
În 2 ianuarie 2023, vă spuneam concluzia previziunilor noastre rutiere: va fi un an peste medie, chiar dacă mergem exclusiv din inerție pe obiective aproape sigure: 78 km noi de autostradă și drum expres (DEx).

Cum au evoluat marile șantiere de infrastructură din Ardeal în 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share