Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Subvenții de peste 650 de mii lei pentru 24 de ONG-uri din județul Bihor

24 de unități de asistență socială din județul Bihor, care acordă servicii sociale unui număr mediu de 705 persoane asistate, vor primi subvenții de 652.860 de lei în 2024.

Cele 24 de unități de asistență socială (asociații, fundații, culte) au trecut printr-un amplu proces de evaluare și selecționare, în baza Legii nr.34/1998, realizat de Comisia de evaluare și selecționare de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Bihor.

„În perioada de solicitare a subvenției, 20 asociații și fundații cu sediul în județul Bihor, au depus cereri de solicitare a subvenției pentru anul 2024, pentru 31 de unități de asistență socială. Pe lângă acestea, trei agenții teritoriale au solicitat evaluare de teren pentru 9 unități de asistență socială care își desfășoară activitatea pe raza județul Bihor”, ne-a informat Gabriela Iova, directorul executiv al AJPIS Bihor.

Urmare a etapei de evaluare administrativă a dosarelor depuse de unitățile de asistență socială cu sediul în județul Bihor, o solicitare a fost respinsă pentru documentație incompletă.

Urmare a evaluării de teren, pentru toate unitățile rămase în procesul de evaluare s-a întocmit Raport de oportunitate favorabile acordării subvenției, acestea fiind în număr de 39.

Punctaje

În etapa următoare de evaluare pe baza criteriilor prevăzute în Normele Metodologice, solicitanții au primit punctaje între 69 și 90 de puncte, astfel că toate asociațiile și fundațiile eligibile, care au solicitat subvenție pentru anul 2024 de la bugetul de stat, au obținut punctajul minim de 60 de puncte, lista cu aceștia fiind transmisă la Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, în vederea continuării procesului de selecționare.

Lista cu cele 31 de unități de asistență socială propuse pentru a beneficia de subvenție de la bugetul de stat a fost transmisă Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, care, în ordinea descrescătoare a punctajelor și în limita bugetului, a aprobat acordarea subvențiilor pentru luna ianuarie 2024, pentru 24 de unități de asistență socială rămase în procesul de evaluare și selecționare.

„Din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale s-au aprobat subvenții în sumă totală de 652.860 lei, pentru 24 de unități de asistență socială din județul Bihor, care acordă servicii sociale unui număr mediu de 705 persoane asistate”, a precizat Gabriela Iova.

Reprezentanții unităților de asistență socială s-au prezentat la sediul AJPIS Bihor pentru semnarea convențiilor în vederea acordării subvențiilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rezerve internaționale în creștere la Banca Națională a României

Articolul următor
Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) a anunțat public inaugurarea Muzeului Farmaciei din Cluj-Napoca (MFCN), programată în 15 ianuarie.

Muzeul Farmaciei se redeschide după renovare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share