Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul își trece minicentura pe fonduri europene

CJ Cluj, în calitate de partener al ADRNV, a încheiat implementarea proiectului cu finanțare europeană care a vizat pregătirea documentațiilor tehnico-economice aferente modernizării a Drumurilor Județene 170B Topa Mică - Așchileu Mic (8 km) și 103K Râșca – Beliș / DN 1R (25 km).

Forul județean a propus Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) modernizarea unui drum de legătură cu finanțare de la UE.

CJ Cluj, în calitate de partener al ADRNV, a încheiat implementarea proiectului cu finanțare europeană care a vizat pregătirea documentațiilor tehnico-economice aferente modernizării Drumurilor Județene 170B Topa Mică – Așchileu Mic (8 km) și 103K Râșca – Beliș / DN 1R (25 km).

“Este vorba de suportarea din fonduri europene a cheltuielilor pe care CJ Cluj le-a făcut pentru întocmirea proiectelor tehnice aferente acestor două importante coridoare de mobilitate din rețeaua de transport județeană. La DJ 170B am făcut un mare pas înainte, prin crearea perspectivei concrete de modernizare a acestui drum de legătură gândit de noi ca o minicentură pentru municipiul Cluj-Napoca.

DJ Râșca – Beliș e unul de o importanță strategică din perspectivă turistică. Modernizarea acestuia vine în continuarea firească a numeroaselor investiții pe care le-am făcut în ultimii ani pentru dezvoltarea acestui important domeniu”, spune președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Obiectivul proiectului încheiat a vizat pregătirea de proiecte mature la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, printre care cele două inițiate de CJ Cluj, încât să fie eligibile pentru finanțare europeană în perioada de programare 2021-2027. Semnarea contractului de finanțare a proiectului ce vizează modernizarea celor două drumuri județene va avea loc în perioada următoare.

Pentru documentațiile tehnico-economice aferente modernizării DJ 170B și DJ 103K, CJ Cluj a primit suma nerambursabilă de 762.266 lei prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020. S-au adăugat cofinanțarea din bugetul național (116.582 de lei) și procentul de 2% asigurat de forul județean.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Aegon Pensii se transformă în Carpathia Pensii începând cu acest an, în ideea de a răspunde cu atenție la dinamica pieței locale.

VIG face rebranding. Carpathia Pensii, noua denumire a Aegon România

Articolul următor
Agenția de consultanță Valoria a sintetizat tendințele majore din mediul de afaceri și aspectele esențiale care vor modela lumea de business în noul an.

Unde se câștigă cel mai bine în România și unde sunt cele mai mici salarii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share