Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

VIG face rebranding. Carpathia Pensii, noua denumire a Aegon România

Aegon Pensii se transformă în Carpathia Pensii începând cu acest an, în ideea de a răspunde cu atenție la dinamica pieței locale.
Marius Rațiu a anunțat că va păstra echipa de la Aegon | Foto: Carpathia Pensii

Strategia a fost stabilită de către grupul Vienna Insurance după preluarea activelor Aegon Pensii din Europa de Est.

Compania Aegon Pensii Florești (județul Cluj) se transformă în Carpathia Pensii începând cu acest an, în ideea de a răspunde cu o mai mare atenție la dinamica pieței locale.

„Această rebranduire reprezintă o promisiune de continuare a bunelor practici pe care le-am adoptat încă din 2007 de la înființare, prin adaptare la nevoile și așteptările în schimbare ale participanților la fondurile noastre de pensii.

Carpathia Pensii își propune să devină un pilon de stabilitate în sectorul de pensii private, un exemplu de bune practici, adaptate și îmbunătățite constant la cerințele și reglementările pieței de pensii private din România.

Cu o nouă viziune, Carpathia Pensii este pregătită să navigheze provocările pieței de pensii private. Suntem aceeași echipă ca și până acum și suntem siguri că tot ceea ce ne propunem vom și realiza”, a spus Marius Rațiu, director general al companiei.

Activele fondurilor, investite prudent

“Finalizarea tranzacției cu VIG, în 2023, a marcat un punct crucial în evoluția Aegon Pensii. Această schimbare majoră a proprietății a permis companiei să își reînnoiască și să își întărească poziția pe piața financiară din România. Sub egida VIG, Carpathia Pensii capătă acces la resurse extinse și specializate, permițându-i să își consolideze businessul pe termen lung.

Rebranduirea în Carpathia Pensii simbolizează un angajament ferm către simplificare, integritate și excelență în servicii. Aceasta subliniază obiectivele companiei de a fi alături de participanții la fonduri pe întreaga perioadă de economisire pentru o pensie privată și de a investi prudent activele fondurilor de pensii private administrate, în interesul participanților”, a motivat managementul companiei.

Grupul Aegon (Olanda) a intrat pe piața românească a pensiilor private obligatorii și facultative începând cu 2007. Anul trecut, Aegon a decis să vândă afacerile din Europa de Est pentru a obține lichidități, a face față impactului pandemiei și a-și consolida câștigurile pe piețele sale de bază.

VIG a convenit preluarea activelor Aegon din Ungaria, România, Polonia și Turcia într-o tranzacție estimată la 830 de milioane de euro. Grupul austriac mai deține în România companiile Asirom, Omniasig și BCR Asigurări de Viață. Carpathia Pensii Florești avea, în 2022, afaceri de 33 milioane lei, la jumătate față de anul precedent, și un profit net de 8,5 milioane, în scădere de la 30 milioane, cu 40 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se caută operator de transport aerian între Aeroportul Oradea - Aeroportul Varșovia

Articolul următor
CJ Cluj, în calitate de partener al ADRNV, a încheiat implementarea proiectului cu finanțare europeană care a vizat pregătirea documentațiilor tehnico-economice aferente modernizării a Drumurilor Județene 170B Topa Mică - Așchileu Mic (8 km) și 103K Râșca – Beliș / DN 1R (25 km).

Clujul își trece minicentura pe fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share