Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nusco City, atuurile noilor etape de dezvoltare

#RoMixedUse2024  În acest moment compania Nusco Imobiliară este implicată în dezvoltarea proiectelor Nusco City și Nusco Homes. Ambele au ca principiu de dezvoltare proiecte de tip mixed use. Ce transformări urmează pentru zonă și oraș, detaliază Bogdan Iliescu, Director Comercial – Nusco Imobiliara.

Ce cuprinde planul extins pentru Nusco City?

În Nusco City avem un master plan cuprinzător care integrează spații rezidențiale, comerciale, de educație, de birouri și spații verzi. Accentul este pus în prezent pe optimizarea utilizării terenului și crearea unei comunități coezive. Revitalizarea parcului existent de 13.000 mp și dezvoltarea lui până la o suprafață de 15.000 mp într-o oază verde cu alei de plimbare și zone de recreere vor ajuta la îmbunătățirea bunăstării comunității și a calității vieții, nu numai pentru clienții noștri, dar și pentru întreag orașul. De asemenea, includerea unei școli moderne care respectă înalte standarde educaționale va susține educația în comunitatea Nusco City, dar și a zonei. Totodată, implementarea unei infrastructuri durabile în cadrul proiectului nostru și integrarea unor practici durabile și a principiilor de construcție verde pentru eficientă energetică, vor aduce plus valoare.

Ce benefeficii – transformări ale zonei va aduce proiectul?

Dezvoltarea rezidențială va avea diverse tipologii de unități care acoperă diferite segmente de piață, iar mixul de spații comerciale și de birouri vor răspunde nevoilor rezidenților. Suntem implicați activ în relația cu comunitatea locală și încercăm astfel să integrăm feedback-ul oamenilor în procesul de planificare. Iar prin adoptarea unor tehnologii inteligente pentru gestionarea eficientă a proiectului,  atât în spațiile rezidențiale, cât și în cele comerciale, intenționăm să ridicăm gradul de confort și sustenabilitate.

Pentru comunitatea noastră pe care o formăm cu fiecare livrare, ne dorim să aducem o calitate sporită a vieții prin revitalizarea spațiilor verzi și integrarea facilităților educaționale și recreative. Ne dorim să implementăm caracteristici eco-friendly și să promovăm un mod de viață durabil. Prin dezvoltarea de spații diverse de birouri și comerciale, vom atrage afaceri noi în zonă și vom crea noi oportunități de angajare, contribuind, astfel, la creștera economică a zonei. Toate zonele comune, bine proiectate, vor stimula interacțiunea, iar acomodarea serviciilor și a facilităților vor promova conectivitatea socială.

#RoMixedUse2024

Ce înseamnă dezvoltarea unui asemenea concept pentru capitală?

Pentru oraș, Nusco Imobiliara – prin dezvoltarea Nusco City – vine cu o contribuție la renovarea și modernizarea Bucurestiului, prin îmbunătățirea atractivității orașului ca destinație rezidențială și de afaceri. Ne dorim, astfel, o dezvoltare durabilă, ce se aliniază cu obiectivele Bucureștiului ca o zonă urbană mai verde și mai reziliență.

Prin concentrarea asupra sustenabilității și unei game variate de facilități, dezvoltarea noastră rezidențială mixtă în București va avea un impact pozitiv atât asupra pieței, cât și asupra comunității în ansamblul său, contribuind la creșterea și vitalitatea orașului.

Nusco City este cel mai mare proiect de regenerare urbană din partea de Nord a Bucureștiului. Pe suprafață totală de teren de peste 230.000 mp vom dezvoltă peste 4.000 de unități rezidențiale. Spațiile comerciale și de birouri vor fi de peste 150.000 mp construiți. În acest moment lucrăm la conceptul pentru un spațiu educațional dedicat. Zona educațională va acoperi toate nivelurile de educație (de la grădiniță și până la terminarea liceului) și se dezvoltă pe un lot de teren de peste 6.500 mp. Totodată, lucrăm la un concept pentru un hotel cu peste 250 de camere, săli de conferințe și restaurant. Și pentru că spațiile verzi și infrastructura sunt coloana vertebrală a unei comunități, în Nusco City ele vor reprezenta peste 56.000 mp.

În prezent, în comunitatea nostră locuiesc peste 622 de familii, iar în faza a doua – unde investiția este de peste 130.000.000 euro – pregătim casele pentru 840 de familii.

Publicat în cadrul proiectului #RoMixedUse2024 – analiză națională de referință, primul studiu integrat – Market Pulse Report despre proiectele mixed-use care au redefinit business & stil de viață în orașele din România, incluzând un Top 10 al proiectelor emblematice prezentate în detaliu și un Top 20 proiecte mixed-use de perspectivă din țară, ediția I, parte din capitolul exclusiv tematic al revistei TB 125.

Partener strategic: Speedwell.

Parteneri principali: Nhood România, Rustler Properties, CTP România, Concept Structure

Cu sprijinul: KONE, Metigla, AFI Romania, Urban Plaza, RAP Invest, OPTIM PM, Iulius, Wiren, Grupo Demetra, Tenrom

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vești bune pentru angajatori! Vin banii pentru subvenționarea locurilor de muncă

Articolul următor

Pasajele rutiere subterane au devenit o modă în județul Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share