Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pasajele rutiere subterane au devenit o modă în județul Bihor

Miercuri, 17 ianuarie, Consiliul Județean Bihor a lansat licitația pentru proiectarea și execuția a două noi pasaje care vor fluidiza traficul rutier în Oradea și pe DN1, la ieșirea din localitatea Oșorhei.

Procedura de atribuire prevede o licitație pe două loturi. Primul lot se referă la realizarea pasajului suprateran la ieșirea din localitatea Oșorhei, spre Cluj. Acesta va avea o lungime totală de 402 metri și va fi construit peste girația existentă, la intersecția cu drumul spre localitatea Fughiu, Centura Oșorhei și DN 1. Sunt prevăzute 3 luni pentru proiectare și 10 luni pentru execuție.

Intersecția Oneștilor cu Tudor Vladimirescu

Cel de-al doilea lot se referă la construirea unui pasaj subteran în Oradea, la intersecția străzilor Oneștilor și Tudor Vladimirescu. Acesta ar urma să aibă o lungime de 191 metri. Termenul pentru proiectare este de 2 luni, o lună pentru obținerea avizelor, iar pentru execuția lucrărilor, 12 luni.

„Încă de când am demarat partea de studiu de fezabilitate și proiectare a drumului de legătură între Oradea și autostradă, am căutat să găsim un debușeu din zona centrală a orașului către autostradă. Astfel, pasajul pe care l-am aprobat anul trecut peste șoseaua de centură și calea ferată în zona Lăpușului, cu acest pasaj, plus cel pe care îl pregătim spre a fi aprobat între str. Tudor Vladimirescu și B-dul Decebal, va face posibilă traversarea din zona centrală a municipiului spre autostrada A3 în cinci minute”, preciza primarul Florin Birta în 2022.

Soluția propusă la intersecția străzilor Oneștilor, Lăpușului cu Tudor Vladimirescu se va realiza prin executarea unui pasaj subteran pe sub strada Oneștilor, sensul giratoriu existent fiind menținut. Această soluție va asigura trecerea în subteran a sensurilor mediane de circulație de pe străzile Lăpușului și Tudor Vladimirescu.

La începutul lunii august 2023, Consiliul Județean Bihor a votat preluarea străzii Oneștilor în administrare și clasificarea ca drum județean, astfel încât să poată să depună proiectul cu fonduri europene.

Valoarea totală estimată a celor două pasaje este cuprinsă între 86,3 și 95 de milioane de lei. Termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit la 29 februarie 2024, ora 15:00.

Finanțarea proiectului va fi asigurată cu fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027. În următoarea perioadă se va semna contractul de finanțare.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nusco City, atuurile noilor etape de dezvoltare

Articolul următor

Simona Halep revine pe terenul de tenis la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share