Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a lansat licitația pentru modernizarea drumului Padiș – Ic Ponor

Consiliul Județean Bihor a lansat marți, 30 aprilie 2024, licitația pentru execuția lucrărilor de modernizare a drumului județean 763 Padiș – Ic Ponor.

Drumul de 9,75 kilometri din Munții Apuseni va fi asfaltat și va contribui la dezvoltarea și accesibilitatea zonei turistice Padiș. Acesta leagă județele Bihor, Alba și Cluj, asigurând accesul către mai multe obiective turistice și trasee marcate din zonă, precum Cheile Galbenei, Poiana Florilor, Valea și Stațiunea Boga, Cheile Someșului Cald, Poiana Vărășoaia, Cetatea Rădesei și multe altele.

„Acum drumul este impracticabil, nu este nici măcar un drum de piatră circulabil, ci este stâncos, pe alocuri foarte îngust. Nu se poate trece dintr-o zonă în alta fără mașini de teren, supraînălțate. Pentru a moderniza drumul într-un mod corespunzător, a fost nevoie să primim teren de la anumite comune din Cluj și Alba”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Valoarea totală estimată pentru execuția lucrărilor este de 88.436.141,78 lei, fără TVA. Termenul pentru depunerea ofertelor este 13 iunie, ora 15:00.

Din fonduri europene

Finanțarea proiectului este asigurată din fonduri europene, prin Programul Regional Nord – Vest 2021 – 2027, Prioritatea de investiții 5: O regiune accesibilă, Obiectivul Specific 3.2..  Contractul de finanțare a fost semnat în decembrie 2023.

Modernizarea DJ763 Padiș – Ic Ponor face parte din proiectul „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din județul Bihor”.

Acesta presupune construirea a 37,6 kilometri de drumuri noi: (1) Centura Sântandrei – 5 km, (2) Centura Oșorhei – 5,8 km, (3) Centura Nojorid – 8,4 km, (4) Centura Biharia – 8,7 km, (5) Padiș – Ic Ponor – 9,7 km și reabilitarea a 36,1 kilometri de drumuri județene existente: (5) Salonta – Tinca – 23,3 km și (6) Oșorhei – Copăcel – 12,8 km.

 

Ic Ponor – Răchițele, finalizat în 2016

Drumul Padiș – Ic Ponor se continuă pe teritoriul județului Cluj pe traseul Mărgău – Răchițele, a cărui modernizare s-a finalizat în 2016. Drumul are lungimea de 21 de kilometri, iar valoarea investiției s-a ridicat la circa 65 de milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
De Paște ne întâlnim cu bucurie și recunoștință pentru a celebra nu doar renașterea primăverii, ci și valorile care ne definesc și aduc comunitatea împreună.

Cinema City, MINA Pop-Up și magazinele, deschise a doua zi de Paște la Iulius

Articolul următor

Universitatea din Oradea îi așteaptă pe viitorii absolvenți la „Târgul Facultăților”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share