Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ROCA Management devine cel mai nou membru al Asociației Administratorilor de Fonduri din România

ROCA Management SRL, administratorul ROCA Investments, una dintre cele mai dinamice companii de private equity din România, a devenit cel mai nou membru al Asociației Administratorilor de Fonduri din România (AAF). În cadrul Adunării Generale Extraordinare de vineri, 26 aprilie, membrii AAF au aprobat, în unanimitate, ca ROCA Management să devină membru cu drepturi depline al asociației.

Decizia ROCA Management de a adera la Asociația Administratorilor de Fonduri din România confirmă rolul important pe care asociația noastră îl are în piața locală de asset management. Prin activitatea pe care o desfășoară și prin rezultatele pe care le-a obținut, ROCA este un model în peisajul autohton în ceea ce privește strategiile de investiții, prin care transformă în lideri companiile din portofoliu. Misiunea noastră la AAF este aceea de a promova cunoașterea, transparența și încrederea în tot ceea ce înseamnă investiții în instrumentele de plasament colectiv, precum și de a contribui la dezvoltarea unei industrii de asset management sănătoase și bine reglementate, care să promoveze parteneriate solide între administratorii de fonduri și clienții lor. Prin experiența pe care o are în piață, suntem convinși că ROCA Management va aduce plus valoare misiunii noastre și, împreună, vom fi mai puternici în îndeplinirea obiectivelor AAF pe termen mediu și lung”, a declarat Horia Gustă, președintele Asociației Administratorilor de Fonduri din România. 

ROCA Management administrează portofoliul ROCA Investments, o companie de private equity prezentă de șase ani pe piața din România, cu specific de acționar majoritar, ce aplică un model unic pe piața locală – modelul buy & build, specializată în preluarea companiilor antreprenoriale de dimensiune medie și transformarea acestora în performeri. După preluare, compania aplică o strategie transformațională și de consolidare, cu scopul de a oferi companiilor românești cu potențial perspectiva de a deveni lideri regionali în sectoarele în care activează, în contextul unei abordări bazate pe inovație, generare de valoare adăugată reală și sustenabilitate.

Fondată în 2018 prin capital 100% românesc, ROCA Investments deține, ca acționar majoritar, două holdinguri specializate pe industrii strategice (materiale de construcții și agricultură) și un portofoliu de participații minoritare în cinci companii românești.

De la începutul activității pe piața locală, compania a investit în total 54 milioane de euro direct în companii din România și alte 55 de milioane de euro au fost investite de către companiile din portofoliu.

„A fi administrator de fond implică responsabilitatea de a administra capitalul altor persoane – other people’s money. Dincolo de profesionalism e nevoie de o bună reputație și o transparență totală. Aderarea ROCA Management la Asociația Administratorilor de Fonduri din România reprezintă un pas semnificativ în misiunea noastră de a consolida și dezvolta piața de private equity din România”, a declarat Rudolf Vizental, Administrator ROCA Management și CEO Roca Investments.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Măsurile fiscale recente au schimbat metodele de remunerare și fidelizare a angajaților din industria serviciilor pentru afaceri

Articolul următor

Românca Tincuța Marin magnetizează vizitatorii Bienalei de Artă de la Veneția

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Direcția Județeană de Statistică a anunțat dinamica autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în martie și în primul trimestru din 2024.
Citeste mai mult

Își revine piața rezidențială a Clujului

Direcția Județeană de Statistică a anunțat dinamica autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în martie și în…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share