Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vești bune pentru angajatori! Vin banii pentru subvenționarea locurilor de muncă

Peste 40 de milioane de lei va plăti AJOFM Bihor angajatorilor care au angajat persoane fără loc de muncă de peste 45 de ani, tineri de până la 29 de ani, persoane cu handicap, absolvenți, persoane unici întreținători de familie, șomeri de lungă durată.

Guvernul României a suplimentat bugetul asigurărilor sociale de stat și agențiilor județene pentru ocupare a forței de muncă. Astfel, angajatorii vor primi sumele restante pentru subvențiile acordate la angajarea diferitelor tipuri de șomeri.

Începând cu data de 22 ianuarie 2024, conturile angajatorilor vor fi alimentate cu sumele restante, aferente convențiilor încheiate și neplătite de către agențiile județene de ocupare a forței de muncă pe parcursul anului trecut. Anunțul a fost făcut de către Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

„De luni, 22 ianuarie 2024, vor fi alimentate conturile cu lunile iulie, august, septembrie, octombrie. Până în data de 29 ianuarie, conturile firmelor vor fi alimentate cu sumele restante în integralitatea lor. Astfel, stingem toate restanțele față de dumneavoastră”, promite Békési Csaba.

Este vorba de peste 6,5 milioane lei aferente a peste 700 de persoane subvenționate.

Acesta le-a mai oferit și alte vești bune angajatorilor, în urma aprobării noului buget, în data de 9 ianuarie 2024. Este vorba despre plata tuturor solicitărilor privind subvenționarea locurilor de muncă depuse de către angajatori în perioada ianuarie – decembrie 2023.

„Conform unui scadențar care este aprobat de către ANOFM, finanțăm lună de lună, până la începutul lunii iunie, toate solicitările eligibile depuse de către angajatori. Este vorba de peste 1.500 de CNP-uri. Astfel, toate solicitările de subvenționare a locurilor de muncă, conform Legii 76/2002, art. 80, respectiv 85, vor fi semnate, vor fi bugetate și vor intra în plată începând cu această lună”, a adăugat directorul executiv al AJOFM Bihor, care le mulțumește angajatorilor pentru răbdare.

Directorul executiv al AJOFM Bihor spune că după plata cererilor pe anul trecut se va continua cu cererile depuse în anul acesta (peste 200 până în prezent).

„Subvenționarea tuturor cererilor din 2023 înseamnă un efort financiar de peste 40 milioane lei. Acești bani sunt destinați angajatorilor în scopul sprijinirii angajării persoanelor fără loc de muncă de peste 45 de ani, a tinerilor de până la 29 de ani, a persoanelor cu handicap, a absolvenților, a persoanelor care sunt unici întreținători de familie, a șomerilor de lungă durată”, a explicat șeful AJOFM Bihor.

 

Digitalizare

Șeful AJOFM Bihor a venit și cu o solicitare în atenția angajatorilor. ANOFM, implicit AJOFM Bihor, se modernizează, asta însemnând și digitalizare.

„Am dezvoltat la nivel național o platformă PULS, prin proiectul eSPOR, un proiect finanțat de către Comisia Europeană. Astfel, la nivel național relaționarea noastră cu angajatorii, dar și cu persoanele în căutarea unui loc de muncă, pe parte de măsuri active, respectiv pe parte de comunicare de locuri de muncă vacante se va schimba pe parcursul acestui an”, a informat Békési Csaba.

Pentru a putea exploata noua aplicație, angajatorii sunt rugați să-și acceseze conturile din SEMM (serviciul electronic de mediere a muncii) și să-și actualizeze datele conform solicitării de pe această platformă la următorul link: https://t.ly/R7Wbs.

Noua platformă va oferi funcționalități și servicii integrate mai bune pentru: depunerea, solicitarea și eliberarea electronică de documente, în vederea accesului la măsurile de stimulare a ocupării forței de muncă (subvenții, prime, alte stimulente financiare) oferite de ANOFM, dar și declararea și ocuparea locurilor de muncă vacante precum și servicii integrate de mediere a muncii pentru a facilita selecția sau identificarea automatizată a potențialilor candidați în vederea ocupării.

„Plătim datoriile, semnăm convențiile și actualizăm baza de date în relația noastră cu angajatorii, respectiv beneficiarii, persoane înregistrate în evidențele noastre”, a conchis șeful AJOFM Bihor  

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

FOTO: Hrănirea urșilor din zona Brașovului se va realiza cu ajutorul funicularelor IRUM

Articolul următor

Nusco City, atuurile noilor etape de dezvoltare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share