Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul și Timișoara, în Top 5 aeroporturi din România. Trafic mai mare cu 17% în 2023

25 de milioane de pasageri au fost înregistrați pe aeroporturile din România pe parcursul anului trecut – cu 17% mai mulți decât în anul 2022, conform Asociației Aeroporturilor din România (AAR).
David Ciceo se așteaptă la 50 de milioane de pasageri în 2040, la nivel național | Foto: AAR

În 2023, traficul de pasageri pe aerogările din țară a urcat la zborurile internaționale, dar a scăzut la cele interne.

25 de milioane de pasageri au fost înregistrați pe aeroporturile din România pe parcursul anului trecut, cu 17% mai mulți decât în anul 2022, conform Asociației Aeroporturilor din România (AAR).

“Vestea bună este că cifra totală a pasagerilor care au tranzitat aeroporturile din România în anul 2023 (24,5 milioane) este mai mare cu aproape 6% și decât cea înregistrată în anul 2019 (23,2 milioane)”, conform AAR.

25 de milioane de pasageri au fost înregistrați pe aeroporturile din România pe parcursul anului trecut – cu 17% mai mulți decât în anul 2022, conform Asociației Aeroporturilor din România (AAR).

“Ne bucurăm să constatăm că în România traficul de pasageri a recuperat puternic, astfel că am depășit valorile înregistrate înainte de pandemie. Spre comparație, traficul aerian din Europa va atinge probabil valorile din 2019 abia la sfârșitul acestui an.

În ultimii ani, majoritatea aeroporturilor din România au derulat proiecte importante de investiții. Au fost construite noi terminale, au fost extinse și modernizate cele existente, s-a lucrat la extinderea unor piste, căi și platforme de rulare și au fost achiziționate echipamente moderne de securitate.

Toate aceste investiții ne vor permite să procesăm în condiții optime un număr tot mai mare de pasageri. Ne așteptăm ca valorile de trafic să crească constant și estimăm că în 2040 pe aeroporturile din România vom depăși 50 de milioane de pasageri”, a declarat David Ciceo, președintele AAR.

Cifre mai slabe la zborile interne și marfă

Comparând datele de trafic înregistrate de aeroporturile din România în ultimii doi ani, se poate observa că în 2023 numărul pasagerilor pe rutele interne a scăzut cu 8% față de 2022, ajungând la 1,8 milioane de persoane transportate. Numărul pasagerilor pe rutele externe a cunoscut o creștere de 19% în 2023 față de 2022 (22 de milioane).

În 2023 au fost înregistrate 233.027 mișcări de aeronave (aterizări și decolări), cu 5,6% mai multe decât în anul anterior. Traficul aerian de marfă a scăzut însă cu 5,7%: în anul 2023 pe aeroporturile din România au fost transportate 50.786 tone, comparativ cu 53.877 în anul 2022.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Timp de patru zile, Untold va transforma Expo City Dubai într-un paradis al diversității muzicale și culturale.

Untold anunță noi vedete la Dubai și caută voluntari pentru Massif

Articolul următor

Oradea a primit diploma European Energy Award – Comunitate Sustenabilă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share