Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gulia Eco-Village: satul în sat cu esență urbană

Rafaela Nebreda, Founder & CEO, Grupo Demetra și Imoteca

#RoMixedUse2024  În inima unui sat românesc, visul nostru de a crea un spațiu care să împletească armonios natura cu confortul urban a devenit realitate. Așa a luat naștere Gulia Eco-Village, un proiect emblematic al Grupo Demetra, care reprezintă viziunea noastră despre un stil de viață sustenabil și echilibrat.

de Rafaela Nebreda, Founder & CEO, Grupo Demetra și Imoteca

Totul a început cu o idee simplă: cum am putea trăi în armonie cu natura fără a renunța la facilitățile vieții moderne? Gulia Eco-Village cuprinde 2 hectare de spațiu verde comun, 30 hectare de pădure și 172 de proprietăți pentru a crea un echilibru perfect între viața rurală tradițională și cea urbană contemporană, în comuna Tărtășești, în apropiere de orașele Târgoviște, Pitești, Ploiești, Titu, și la doar 30 de killometri de București.

Sub îndrumarea renumiților arhitecți Juan Herreros și Jens Richter, am propus un design care reflectă acest echilibru. Fiecare locuință din ansamblul rezidențial Gulia Eco-Village este construită cu gândul la sustenabilitate și autonomie energetică, integrând tehnologii avansate și slow-living.

Gulia Eco-Village este mai mult decât un proiect imobiliar, este o comunitate vie. Modul în care am gândit acest loc, a pornit de la nevoia de incluziune, atât socială, cât și funcțională. Tineri independenți, familii și persoane în vârstă, fiecare dintre ei găsește în Gulia un spațiu care răspunde stilului său de viață, fie că este vorba de liniștea naturii sau de dinamismul activităților comunitare.

Slow-living este un concept care a găsit susținători de toate vârstele, pentru că tot mai mulți oameni își doresc să experimenteze viața în ritmul ei normal de curgere, renunțând la agitația marilor aglomerări urbane.

Astăzi, Gulia Eco-Village se află într-un stadiu avansat de dezvoltare, cu planuri ambițioase pentru următorii ani. De la primele etape de planificare până la implementarea efectivă, fiecare pas a fost o călătorie de învățare și adaptare, cu provocări care ne-au ajutat regândim realmente fiecare detaliu în beneficiul viitorilor locuitori. Peste 5 ani ne dorim să vedem întreg proiectul finalizat, cu o comunitate care se va bucura din plin de toate facilitățile sale, de la Centrul Multifuncțional, la piață, grădiniță, școală și pădurea din apropiere.

Astfel, cu o suprafață de 1.700m2, Centrul Multifuncțional este inima și sufletul ansamblului rezidențial Gulia, locul ideal pentru cei care își doresc o stare profundă de bine, o viață echilibrată și conectare la sine, la cei din jur și la natură.

Designul și filosofia Gulia vizează crearea unui mediu de viață armonios și sustenabil, care îi apropie pe oameni de natură și unii de alții. Prin colaborarea cu Waldkinder, un pionier în educația inovatoare, aducem abordarea lor transformatoare în cadrul Gulia Eco-Village, dintr-un sat pitoresc transilvănean, Sibiel, la 20 km de Sibiu. Waldkinder va fi grădinița din Gulia Eco-Village, iar metoda folosită, este o metodă auto-dirijată  bazată pe natură, însuflețind nu doar plăcerea și dorința de învățare, ci și un stil de viață conectat la natură, bogat în opțiuni și responsabil.

Viziunea Grupo Demetra pentru viitor

Deviza Grupo Demetra în dezvoltare rezidențiala este “Think Beyond Buildings” – gândește dincolo de clădiri. Starea ta de bine, starea de bine a fiecăruia dintre noi, contează. Calitatea vieții de zi cu zi influențează calitatea vieții în ansamblul ei.

În final, vă invităm să descoperiți Gulia Eco-Village, să simțiți pulsul comunității noastre și să vedeți cum viziunea noastră despre un stil de viață sustenabil și echilibrat a devenit realitate.

Fiecare construcție în Gulia este realizată cu materiale de înaltă calitate, izolație eficientă și design orientat spre eficiență energetică. Piloții și grinzile din beton, pereții de cărămidă cu izolație superioară și sistemele avansate de încălzire sunt doar câteva dintre caracteristicile care fac fiecare locuință nu doar confortabilă, ci și un exemplu de sustenabilitate.

Bine ați venit acasă, în locul unde natura și inovația se întâlnesc pentru a crea un viitor mai bun. Începând cu luna Februarie 2024, vă așteptăm la show-room-ul nostru care va fi amplasat chiar pe terenul pe care acum se construiește ansamblul rezidențial Gulia Eco Village.

Bine ați venit la Gulia Eco-Village, satul în sat creat de Grupo Demetra.

Bine ați venit acasă.

_________________________


Publicat în cadrul proiectului #RoMixedUse2024 – analiză națională de referință, primul studiu integrat – Market Pulse Report despre proiectele mixed-use care au redefinit business & stil de viață în orașele din România, incluzând un Top 10 al proiectelor emblematice prezentate în detaliu și un Top 20 proiecte mixed-use de perspectivă din țară, ediția I, parte din capitolul exclusiv tematic al revistei TB 125.

Partener strategic: Speedwell.

Parteneri principali: Nhood România, Rustler Properties, CTP România, Concept Structure

Cu sprijinul: KONE, Metigla, AFI Romania, Urban Plaza, RAP Invest, OPTIM PM, Iulius, Wiren, Grupo Demetra, Tenrom

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lecții din proiecte & trenduri globale

Articolul următor
Sunt încântată să vă anunț că încep o nouă poziție ca Managing Director FrieslandCampina România (FCR).

FrieslandCampina și-a adus în România manager de la Coca-Cola

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share