Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lecții din proiecte & trenduri globale

#RoMixedUse2024   Premii precum “cel mai bun poiect de regenerare urbană”, “cel mai bun nou proiect”, “cea mai bună inovație în reail” au fost acordate la MAPIC, în Cannes, la finalul lunii noiembrie 2023, și indică tendințe și direcții de investiții clare pentru viitor și în regiune sau România.

Create în 1996, Premiile MAPIC recompensează excelența, inovația și creativitatea în industria imobiliară de retail, celebrând cele mai utile, sustenabile și vizionare proiecte din industrie.

Juriul prestigios a punctat proiectele din 2023 în conformitate cu tema din acest an „Epoca creșterii responsabile”, iar premiile selecteză proiecte reper și lideri de brand care pun în prim plan comunitățile și mediul. Anul acesta premiile au inclus și Academia MAPIC – o secțiune inagurală pentru start-upuri sponsorizată de Nhood, ceremonia a avut loc pe 29 Noiembrie la Palais des Festials în Cannes.

Cel mai bun proiect de regenerare urbană

Battersea Power Station Development Company din Marea Britanie a obținut acest premiu. Battersea Power Station (BPS) este acum deschisă publicului după o restaurare de opt ani, transformată într-o destinație unică, cu utilizare mixtă, cu peste 100 de magazine, baruri, restaurante și locuri de agrement, 254 de apartamente și 565.000 mp de spațiu de birouri, creând un nou centru de oraș pentru Wandsworth. La aproape patruzeci de ani de la închiderea sa, BPS este acum cea mai experimentată destinație de retail și agrement din Londra. Clădirea protejată de gradul II* și noua stradă pietonală, Electric Boulevard, reunesc un amestec eclectic de mărci britanice, internaționale și mici independente, precum și experiențe unice de agrement, găzduite în și în jurul reperului restaurat.

Cel mai bun proiect nou


Galataport Istanbul reatribuie orașului 1,2 kilometri de promenadă pe malul Bosforului prin construirea primului terminal subteran din lume, redefinind portul istoric al Istanbulului într-un cartier plin de gastronomie, artă și cultură și cumpărături. Cu o investiție totală de 1,7 miliarde de dolari SUA, Galataport Istanbul este un mega proiect monumental țesut perfect în fibra orașului. Abordarea de planificare urbană, caracterizată prin clădiri joase, piețe și străzi proiectate atent, asigură o integrare perfectă cu peisajul urban din jur. Este situat în Karakoy, unul dintre cele mai vechi cartiere din Istanbul și are o vedere încântătoare asupra Peninsulei Istorice.

#RoMixedUse2024

Cel mai bun proiect de renovare & reconstrucție

NorteShopping din Porto, Portugalia, dezvoltat de Sonae Sierra. a beneficiat de un proces impresionant de renovare, extinzând centrul pe 70.000 mp. Cu o investiție de 75 de milioane de euro, obiectivul a fost să îmbunătățească experiența de cumpărături prin găzduirea chiriașilor mai mari, diversificarea food court-ului, crearea de spații în aer liber, modernizarea ofertelor de modă, îmbunătățirea opțiunilor de divertisment și îmbunătățirea accesibilității. Deschiderile recente ale TheCookBook și GALLERIA au crescut atractivitatea centrului. CookBook are două etaje cu design distinct, în timp ce Galleria emană măreție cu tavanele sale cu înălțime dublă. S-a acordat prioritate durabilității, folosind echipamente eficiente din punct de vedere energetic și aprovizionarea cu materiale naturale. Concentrarea proiectului pe experiențe excepționale de cumpărături și responsabilitatea față de mediu redefinesc NorteShopping ca centru premium.

Cea mai bună soluție de inovație în retail

Unibail-Rodamco-Westfield Group și FM Logistic au deschis în 2023 o stație all-in-one click and collect, care le permite clienților să colecteze pachete mici, articole voluminoase și produse alimentare proaspete dintr-o singură mișcare. „Station Colis@Westfield” de la centrul comercial Westfield Vélizy 2 din Vélizy Villacoublay, la sud de Paris este prima de acest fel din Franța.

Clienții intră, scanează o aplicație pentru smartphone și își ridică comenzile de la mai mulți furnizori în 15 secunde. Stația permite colectarea de tot felul de produse, de la colete standard și alimente până la alimente proaspete și articole voluminoase precum bicicletele. Serviciul este construit în jurul a trei tipuri de puncte automate de preluare cu autoservire, de la care clienții pot colecta comenzi online 24/7.


Publicat în cadrul proiectului #RoMixedUse2024 – analiză națională de referință, primul studiu integrat – Market Pulse Report despre proiectele mixed-use care au redefinit business & stil de viață în orașele din România, incluzând un Top 10 al proiectelor emblematice prezentate în detaliu și un Top 20 proiecte mixed-use de perspectivă din țară, ediția I, parte din capitolul exclusiv tematic al revistei TB 125.

Partener strategic: Speedwell.

Parteneri principali: Nhood România, Rustler Properties, CTP România, Concept Structure

Cu sprijinul: KONE, Metigla, AFI Romania, Urban Plaza, RAP Invest, OPTIM PM, Iulius, Wiren, Grupo Demetra, Tenrom

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Furnizorul polonez de material rulant Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz Spolka Akcyjna a fost invitat să semneze, în 30 ianuarie, contractul de achiziție. Acesta include 62 de rame electrice regionale (RE-R), destinate transportului regional de scurt parcurs, împărțite pe trei loturi.

Automotoare electrice PESA pe traseul feroviar Huedin – Cluj – Bistrița

Articolul următor

Gulia Eco-Village: satul în sat cu esență urbană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share