Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pita de Pecica, Telemeaua de Ibănești și Salamul de Nădlac, promovate la Berlin

În perioada 19-28 ianuarie 2024, se desfășoară la Berlin, Germania, cea de-a 88-a ediție a expoziției „Săptămâna Verde 2024” (Grüne Woche).

Anual, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR)  participă la această expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în cadrul căruia experți din MADR promovează produsele agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european.

Potrivit reprezentanților Ministerului, expoziția internațională ,,Săptămâna Verde 2024” a înregistrat un număr record de aproape 100.000 de vizitatori în primul weekend.

 

Produse promovate

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale își propune să promoveze și să ofere spre degustare mostre din produse înregistrate pe scheme de calitate europene sau în curs de înregistrare, respectiv Magiun de prune Topoloveni –IGP, Salam de Sibiu –IGP, Telemea de Ibăneşti – DOP, Scrumbie de Dunăre afumată – IGP, Cârnaţi de Pleşcoi – IGP, Telemea de Sibiu – IGP, Caşcaval de Săveni – IGP, Salată cu icre de știucă de Tulcea – IGP, Salată tradițională cu icre de crap – STG, Plăcintă dobrogeană – IGP, Pită de Pecica – IGP, din categoria băuturilor spirtoase Indicație Geografică – Pălincă și Țuică Zetea de Medieșul Aurit, precum și produse înregistrate pe scheme de calitate naționale.

Salam de Sibiu

De asemenea, printre produsele româneşti ce vor fi expuse la ediția 2024 a expoziției „Săptămâna Verde” se vor regăsi și cele care sunt în proces de înregistrare pe un sistem de calitate european, precum: Babic de Buzău pentru dobândirea IGP, Batog deltaic de sturion pentru dobândirea IGP, Sardeluță marinată pentru dobândirea STG, dar și produse care vor urma etapele înregistrării pe un sistem de calitate european: cârnați din topor din Vâlcea, carne afumată la garniță din Vâlcea, brânză în coajă de brad de Bran, plăcintă întinsă de Pecica-Turnu, salam de Nădlac, brânză frământată de Teaca, ghiudem, batog de crap argintiu și de somn, pastramă de crap argintiu și de somn, zacuscă cu pește și diferite sortimente de siropuri, gemuri sau dulcețuri de fructe, produse de panificație și patiserie (cozonaci, cornulețe cu gem, eugenie, cereale expandate, făină etc.), produse din carne de pui, diverse sortimente de miere, alte produse ale stupului, sortimente de uleiuri presate la rece. Din categoria băuturilor spirtoase, România va oferi spre degustare pălincă și țuică precum şi vin alb şi roşu. Mere și prune afumate de Vrancea vor putea fi, de asemenea, degustate de vizitatori.

Telemea de Ibănești

„Săptămâna Verde 2024” reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât și pe plan mondial. În anul 2023, peste 300.000 de vizitatori au trecut pragul expoziției, 1.400 de expozanți din 61 de țări, pe o suprafață de expunere de 118.000 mp.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Antreprenorii de succes din Bistrița-Năsăud, premiați la Gala The Voices of Business Awards

Articolul următor

Vinurile Vinea Apoldia Maior-USAMV Cluj-Napoca la ”Săptămâna Verde 2024”, de la Berlin

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share