Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Antreprenorii de succes din Bistrița-Năsăud, premiați la Gala The Voices of Business Awards

  • Al doilea eveniment al ediției de toamnă a Galelor The Voices of Business Awards 2023 l-am organizat în județul Bistrița-Năsăud, la Crama Jelna. Alături de noi au fost parteneri care cred în demersul nostru de a promova business-ul real din Banat și Transilvania.
  • Evenimentul a fost susținut de partenerii noștri Gold – DP World și Grupul IRUM – MAVIPROD, și de partenerii silver – Alfa SoftwareCMC Grup Risk Advisor, DAW Bența RomâniaTransavia, Valserv.
  • Gala a adunat companii importante ale județului, dar și întreprinzători aflați la început de drum, însă cu ambiții cel puțin la fel de mari.

În primul rând, îi mulțumesc echipei Jelna, cu tot ceea ce înseamnă partea de cramă, vie și construcții, cu idei care se pot pune în practică realmente într-un timp extrem de scurt. Apoi, vă mulțumesc dvs, celor prezenți că sunteți curajoși, vă mulțumim că sunteți aici, la povestea Transilvania Business. Dvs. sunteți cei mai importanți oameni din economie, din societate, în fiecare județ al Transilvaniei. Le mulțumesc celor care susțin ideea de a face print în România, pentru că avem un tiraj 6.000 de exemplare, penultimul număr a fost cu bistrițeni, ultimul cu reghineni, cel de dinainte, cu o investiție arabă în Aiud. Deci există oameni care înțeleg că dinspre Transilvania se poate transmite un mesaj excepțional către întreaga Românie: muncim, ne facem treaba, plătim taxe, avem profit, dar în același timp susținem țara, iar atunci aceasta trebuie să fie recunoscătoare acestor oameni”, a anunțat Aurelian Grama, fondatorul revistei, în deschiderea galei.

“Sunt onorată să reprezint instituția județeană și pe președintele Radu Moldovan, să venim în fața oamenilor de afaceri pentru a le spune că suntem recunoscători pentru tot ceea ce fac, de tot ceea ce înseamnă mediul economic și cel privat din județul nostru care de fapt este locomotiva sa de dezvoltare. Noi ne străduim, pe componentele în care avem atribuții, în sensul în care trebuie să se dezvolte județul, că trebuie să primenim infrastructura, să asigurăm sănătatea, un climat educațional corespunzător, servicii sociale, deoarece societatea este complexă și trebuie să ne aplecăm pe fiecare componentă. Vom fi întotdeauna extrem de atenți la mesajele care vin din zona mediului de afaceri. Vă urăm să aveți sănătate și prosperitate, să fiți de folos societății”, a transmis Camelia Tabără, vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ).

Directorul administrativ al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Bistrița, Paul Szekely, a prezentat investițiile din instituție: De regulă vorbesc mai puțin și fac mai mult; mă ocup de zona administrativă a SCJU, aici reprezint întreaga echipă a unității. Sunt la SCJU din 2016; după fiecare șantier pe care l-am închis au apărut alte două-trei provocări. Avem un proiect foarte îndrăzneț, extinderea spitalului – practic încă un spital nou, legat de cel existent prin trei pasarele, o construcție dotată ce va fi predată la cheie în 24 de luni și va avea o suprafață de 14.500 mp. În continuare ne vom ocupa de corpul principal, finanțat prin PNRR, care va intra în modernizare totală, proiect pe care îl vom face cu spitalul funcționând. Ne gândim și la secțiile pavilionare externe, după cele finalizate de pe str. Alba Iulia și Ghinzii, urmează Spitalul de Psihiatrie, pe str. Someșului, Secția de Recuperare, prin modernizarea fostului hotel Krone. Toate lucrurile acestea nu s-au putut face decât printr-un parteneriat foarte solid cu Consiliul Județean. Iar când echipa funcționează se vede”.

DP World, puterea interconectivității

 Partener gold al seriei de evenimente The Voices of Business Awards, Dubai Ports (DP) World este unul dintre cei mai mari operatori portuari din lume, activând în portul Constanța din anul 2004 în baza unui contract valabil până în 2049.

DP World este cel mai mare facilitator al comerțului global din lume. În Europa operăm în mai toate țările: avem terminale în Antwerp, Rotterdam, Barcelona, Tarragona, peste tot unde pot să preia volume de pe continentul european, însă în această poveste cel mai important este terminalul nostru din Portul Constanța, pentru că este poarta de intrare a mărfurilor din China, din Asia în general către România și mai departe către toată Europa. Este ruta cea mai naturală și cea mai simplă de intrare a mărfurilor în Europa, transformând terminalul din Constanța în cel mai important hub de containere de la Marea Neagră. Avem acces direct către Canalul Dunăre – Marea Neagră, către linia ferată electrificată, către autostrada”, a punctat Răzvan Filimon – Logistics Sales Manager al companiei.

În 2022, compania a anunțat lansarea noului său proiect inovator în România: un terminal intermodal și un hub logistic în Decea, lângă orașul Aiud din județul Alba. Investitorul are intenția de a crea mai multe terminale multimodale, iar cel de la Aiud este primul.

„Terminalul intermodal de la Aiud este mai mult decât o extensie a activității din Constanța, e o conexiune a Transilvaniei cu cele mai importante porturi pentru Vest: Rotterdam și Antwerp, chiar cu Novi-Sad, pe Dunăre. Ne dorim să fim conexiunea firească, simplă și rapidă către hub-uri logistice din toată Europa. La Aiud vorbim despre un terminal de 82.000 mp, ce va fi gata în curând și va avea patru linii de cale ferată de 300 m. Putem opera, în prima fază, două trenuri în același timp. Va fi un terminal care poate să depoziteze 3.000 de containere, iar în a doua etapă, de spații de depozitare, logistice. În prima etapă ne asumăm depozite de 10.000 mp, întreg proiectul are 115.000 mp. Tot parcul logistic va avea 18 ha. Putem opera cu câte cinci perechi de trenuri, avem acces la Coridorul IV Pan-European, cel mai performant coridor electrificat din România și acces la toate hub-urile importante din Europa”, a adăugat Răzvan Filimon – Logistics Sales Manager al companiei.

Răzvan Filimon – Logistics Sales Manager, DP World

ALFA SOFTWARE, ași în digitalizare

În jud. Bistrița-Năsăud ne-am reîntâlnit cu directorul de vânzări al Alfa Sofware, Claudiu Mândru. ALFA SOFTWARE, o companie de IT cu capital privat românesc, cu o vechime de peste 25 de ani pe piață. Compania are sediul central în Cluj-Napoca, punct de lucru în Zalău și acoperire națională prin parteneri. Compania este furnizor de soluții ERP simple și practice, aplicații intuitive, ușor de folosit, modulare și customizabile, care cresc randamentul business-ului prin digitalizare.

Claudiu Mîndru, director vânzări, Alfa Software

 „Sunt 30 de ani de când am început să facem aplicații financiar-contabile; după aceea le-am dezvoltat pe verticale precum producție, construcții. Încercăm să dăm o soluție foarte bună și pe zona de transporturi, să închidem cercul, deoarece toate aceste firme au parc logistic mare, flotă de transport. Pentru firmele care lucrează pe teren pariul cel mai mare este colectarea datelor: cum raportăm producția, cum strângem datele, cum le aducem sub o formă în care pot fi analizate și se poate lua o decizie de management. De doi ani cochetăm cu zona de agribusiness, sunt firme cu multe mașini, însă au și provocări mari ca urmare a războiului din Ucraina. Încercăm și să digitalizăm cât mai mult procesele mari consumatoare de timp și de bani, să eliminăm hârtia. Din ceea ce vedem noi, lumea se schimbă, iar companiile încearcă să devină conduse de date, aceste date să fie în centrul deciziei managementului. Venim și în întâmpinarea deciziilor date de guvernanți, cu E-transport, E-factura, dar și în zona roboților”, a explicat acesta.

Parteneri de încredere

Și în acest an, ca partener gold, ne este alături Grupul MAVI. Compania MAVIPROD a fost fondată în 1993 din capital integral privat, de către familia Oltean, specificul de bază al societății fiind comercializarea pieselor de schimb pentru utilajele agricole și forestiere.
Începând cu 1998 MAVIPROD devine acționar majoritar al SC IRUM SA, producător de utilaje forestiere TAF, precum și alte utilaje pentru exploatarea și prelucrarea lemnului, precum și de utilaje agricole. IRUM a lansat, în 2018, primul tractor românesc conceput și produs la Reghin, modelul TAGRO. Compania are peste 500 de angajați, care lucrează în producție, dar și în cadrul Centrului de Cercetare și Dezvoltare Tractoare Agricole și Forestiere IFOR. IRUM Reghin are un sistem integrat de producție, care include departamente de turnătorie, debitare, tratament termic sau prelucrări mecanice cu comandă numerică.

DAW Bența România este un producător și furnizor de materiale de finisaj și protecție pentru clădiri, de la vopsele lavabile, în interior – exterior, albe sau colorate, lacuri și lazuri pentru lemn și metal, până la sisteme de termoizolații și tot ce ține de finisajele fațadelor, soluții epoxidice de protecție pentru pereți și pardoseli și, nu în ultimul rând, sisteme speciale de renovare a clădirilor istorice. Toată această gamă de produse este reunită sub brandul Caparol și oferă soluții cam pentru orice aplicație în acest domeniu.

CMC GRUP este, din 1999, într-un proces continuu de evoluție, de adaptare, de ìnvătare, ducând activitatea inițială/principală – brokerajul de asigurări – la un nivel superior. Dezvoltarea paletei de servicii de la brokerajul de asigurări la management de risc și, respectiv, la management de criză începută în 2014, după numeroase discuții practice și stagii internaționale de pregătire, completează perspectiva companiei de a fi/deveni pentru orice client sau viitor client: partener de încredere în gestionarea riscurilor.

Companie cu capital 100% românesc, Transavia operează sustenabil cu un model de business integrat vertical pentru a oferi cel mai bun standard de alimentație consumatorilor români și de pretutindeni. Transavia are peste 2300 de angajați, peste 400 hale în 29 ferme de creștere a păsărilor și peste 10.000 ha cultivate cu cereale pentru consumul propriu al păsărilor, o fabrică de nutrețuri combinate, 3 abatoare performante de ultimă generație și o fabrică de procesare a cărnii.

Parteneri vizionari

Ne-am bucurat și în județul Bistrița-Năsăud de parteneri de încredere, cu viziune și cu o strategie pe termen lung.

DATACOR, unul dintre principalii integratori de sisteme electrice, telecom și securitate din România, a fost reprezentat de directorul general, Bogdan Bilegan.

“Suntem o companie mică din Bistrița, dar avem o amprentă națională. Avem șansa să fim unul dintre principalii parteneri ai DP World, activăm în zona de căi ferate, punem fibră optică, inclusiv pe Coridorul IV Pan-European. Inovarea poate să vină din zona de produs, de procese sau vânzări, așa cum vrem noi să fim un exemplu. Să aducem produse noi, să cucerim piețe noi, având o anumită competență, flexibilitate. Am creat o divizie de energie, în tendințele pieței, ne vom diversifica: să cream noi produse, pe parcursul nostru european către clădiri nepoluante. Avem proiecte provocatoare pentru clienți de renume național sau mondial, inclusiv unii dintre cei din sală. Un eveniment de acest gen este important pentru mediul de afaceri, ca să învățăm unii de la alții”, a menționat CEO-ul DATACOR, Bogdan Bilegan. 

Bogdan Bilegan, CEO Datacor, și Cristian Bilegan, Chief Marketing Officer, Datacor

Companie 100% românească, cu 21 de ani de experiență în piață, DATACOR a crescut continuu, ajungând la o echipă de 130 de persoane și o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro. Pentru aceste performanțe, DATACOR a fost laureată cu trofeul The Voices of Business.

 

DROSERA COMSERV, firmă care administrează Crama Jelna, este rodul efortului fraților Daniel și Ovidiu Moldovan. Familia Moldovan și-a dorit să reînvie pământul, vița-de-vie, vinul și cultura din Jelna. Cei doi păstoresc 26 ha de vită-de-vie, produc în crama boutique 80.000 sticle anual. Ei plănuiesc ca, pe măsură ce via se va maturiza, să crească până la 100.000-120.000 sticle pe an. Din 2022, trecut, oaspeții cramei se bucură și de un resort de lux.

“Derulăm un proiect pe fonduri UE pentru mărirea cramei, retehnologizare. Pasul cel mai important este cel de extindere a cramei”, a spus cofondatorul Ovidiu Moldovan.

Pentru performanțele obținute, compania Drosera Comserv a fost, de asemenea, distinsă cu trofeul galei.

 

Premii confecționate din lemn și bronz

Premierea performerilor economiei bistrițene s-a făcut cu trofeul The Voices of Business, o îmbinare de lemn și bronz, creație a unor artiști din județul Mureș. Premiile au fost înmânate de Gabriela Belean, director de publicitate al revistei.

TERAPLAST, cel mai mare procesator de polimeri din Europa Centrală și de Sud-Estul (ECSE), a fost reprezentat de Daniel Adumitrăchioaei, director HR.

“Grupul beneficiază de 125 de ani de tradiție, dar încearcă să profite de toate oportunitățile pe care le găsește în piață. Am învățat în acești ani că trebuie să ne ocupăm nu numai de comunitatea din care facem parte, ci și de dezvoltarea oamenilor, afacerilor și orașului. Vrem să exportăm cât mai mult din producția din Bistrița în Europa, una dintre țintele noastre. Acum dăm de muncă la 1.000 de bistrițeni, cu siguranță veți vedea că ne vom dezvolta în următorii ani”, a spus acesta.

 

FRASINUL ANIEȘ, deţinută de Traian Larionesi, a raportat, pentru 2022, afaceri de 250 de milioane de lei, în creştere cu 32,6% faţă de anul anterior. Societatea a realizat investiții în tehnologie și infrastructură și se bazează pe trei stații de beton, respectiv două de asfalt.

“Sunt cel mai tânăr absolvent din istoria României al Institutului de Afaceri București, mi-am dorit întotdeauna să fiu un om de succes, pe care să te poți baza și cu care poți construi. Reprezint un grup de firme care a diversificat business-urile și a adus plusvaloare în tot ceea ce face, că este vorba despre drumuri, poduri sau mobilă, reabilitări, exploatări forestiere, construcții rezidențiale, fabrici de cherestea sau peleți. Suntem unul dintre marii jucători de pe piața județeană, având în subordine peste 700 de angajați. În afaceri sunt și probleme, dar și soluții, le vedem ca pe oportunități”, spune Ionuț Larionesi, tânărul administrator al companiei.

 

COMELF SA a fost înființată în 1991, prin transformarea în societate pe acțiuni a fostei companii de utilaj tehnologic. Compania este listată la Bursa de Valori București (BVB). Din anul 1999, este deținută de UZINSIDER București, parte a UZINSIDER GROUP București. Activitatea este împărțită în trei diviziuni generatoare de venit: fabrică de produse din oțel inoxidabil; fabrică de echipamente pentru mașini terasiere și fabrică de componente și utilaje sudate pentru vagoane și trenuri de mare viteză.

“Suntem una dintre cele mai vechi societăți de pe platforma industrială. În perioada vechiului sistem am fost întreprindere de utilaj tehnologic, care participa la construcția multor combinate, fabrici de ciment, am făcut montaje de echipamente de reținere a prafului din noxele create de procesele tehnologice. În 1990 am trecut în noua eră, industria în România a decăzut foarte mult, nu am mai avut parteneri, am luat drumul Vestului și ne-am căutat acolo.

În 1995 ne-am întâlnit cu un producător de componente de excavatoare, în Italia, cumpărat apoi de grupul Comato pentru care am devenit furnizor strategic: livrăm 7.000 de seturi de componente pentru excavatoare pe an. Lucrăm și în domeniul energetic, avem parteneri ca General Electric, Siemens, Alstom. Sperăm că prin aceste două ramuri importante să ne găsim finanțare prin PNRR, iar în proiecte din sector energetic suntem furnizori în toată Europa. (….) Societatea este pe un trend bun, cresc afacerile an de an, la fel profitul. La BVB acțiunea era, la început de an, 1,6 lei, a ajuns la 4,7 lei, deci a  crescut valoarea companiei și credem că, prin noile proiecte în fotovoltaic și alte sectoare, să ajungem și mai sus”, a remarcat Gheorghe Cenușă, directorul general al COMELF.

 

CML.RO activează de 26 de ani pe piaţa de construcţii civile, drumuri şi platforme, amenajări cu dale. Compania are în portofoliul de activităţi închirierea de utilaje pentru construcţii, servicii de transport a materialelor. Una dintre cele mai importante lucrări este centura Becleanului, un contract de 10 milioane de euro.

“Am avut și avem multe parteneriate cu multe dintre companiile din această sală, asta ne onorează. A fost un an plin de provocări și mergem înainte cu încredere. Proiectul nostru principal este Centura Beclean, pe care vrem să îl ducem la bun sfârșit, susține Narcis Bucur, manager de achiziții.  

 

Fosta Fabrică de Cherestea Lunca Ilvei a fost achiziționată acum 25 de ani de familia Iugan, întrând într-un proces continuu de modernizare, sub sigla SILVANIA INTERNATIONAL PROD şi cunoaşte succesul internaţional. Astăzi, este o firmă cu 300 de angajați și cu o cifră de afaceri în creștere de la an la an. Mulți specialiști sunt implicați în realizarea lucrărilor la cel mai înalt nivel: tehnologia multicui, blockhouse, Cross Laminated Technology.

“Suntem situați pe o platformă construită în 1947; din 1999 a fost preluată de Emil Iugan, iar de atunci, an de an, se fac noi investiții. Colaborăm cu state din Europa, Asia, mai nou am trecut la construcția de case din lemn – de locuit, de grădină, clădiri rezidențiale. La Runca avem primul centru de cercetare privat din România, cu prima clădire izolată din lână de oaie. Vrem să investim în tehnologia izolației de lână, este un proiect mai mare pe care îl avem în vedere, sperăm să îl putem finaliza”, a menționat directorul de producție Onisim Vasile Tomuța.

 

AGRO ARDEAL este un furnizor de referință pentru industria alimentară din România, oferind calitate europeană și servicii în întâmpinarea cerințelor pieței. Societate cu capital privat, avându-l ca asociat unic pe Viorel Peica, dispune de un lanț de magazine pe teritoriul României aprovizionat zilnic cu carne.

“Firma a fost înființată, în 1995, de către tatăl meu. Dezvoltând-o ușor-ușor, de la an la an, alături de fratele lui, am ajuns la un business de 25 de magazine proprii în județ. Produsele noastre se regăsesc, de fapt, în toată țara, prin lanțurile de hiper și supermarketuri Carrefour, Kaufland, Penny. Pe lângă produsele procesate, producem și carne. În domeniul agricol deținem 700 ha pe care le lucrăm și hrănim animalele din fermă pentru a le sacrifica pentru produsele noastre, dar livrăm și la export, a spus reprezentantul firmei, Ionel Peica.

 

Producător și exportator, MEGATITAN a fost înființată în 2001. La distanță de aproape un deceniu compania s-a îndreptat spre sectorul industrial prin achiziționarea primei mașini de debitat cu laser. Și-a crescut flota de echipamente prin accesarea de fonduri europene în 2014. Anul trecut a achiziționat prima mașină de tăiat tubulaturi cu laser, diversificându-și portofoliul de servicii. În 2023, a pus în funcțiune mai mulți roboți de sudare, fiind certificată pentru sudarea de componente și vehicule de cale ferată.

“Ne numim Megatitan, nu suntem încă atât de mari precum TeraPlast sau Comelf, dar ne-am deprins să gândim mare pentru că proprietarul companiei, Ioan Bălan, este un vizionar. Am achiziționat și am pus în funcțiune câțiva roboți de sudare, inclusiv cu laser. Vă invităm să ne vizitați și să îi vedeți la lucru. Noi, cei de aici, suntem foarte interconectați, iar noi putem să ajutăm cu roboții noștri foarte pricepuți, a spus Gabriel Vidican, director de producție.

 

Povestea VARODIMEX a început acum 29 de ani, undeva pe o masă în Piața Independenței din Bistrița, într-o zi de august, cu doi angajați: un proaspăt inginer și o profesoară de fizică. Primul magazin – Atlantis mic – a fost cel în care Rodica și Vasile Dobrinaș au pus suflet. Efortul primilor cinci ani și-a arătat roadele: au construit apoi următoarele magazine, centrul de logistică, brutăria, au evoluat într-o economie extrem de imprevizibilă, agresivă și plină de capcane.

“Majoritatea celor din sală sunt clienți ai Atlantis, suntem mantaua de vreme rea – deschidem la 06:30 și închidem la 23:00 – de 29 de ani. Am crescut foarte încet, am fost mai așezați și am parcurs toate etapele. Varodimex există fără niciun contract cu statul român. Am crescut alături de o generație cu Atlantis, copii deveniți adulți, precum noi cu magazinele Alimentara. E bine acum, suntem pe o piață extrem de concurențială, nu ne oprim, avem planuri mari. Am deschis și o brutărie care operează foarte bine, asigurăm logistica pentru Coca-Cola în tot județul. Suntem dornici să continuăm pe piața Bistriței, poate și în afara județului și vrem să dăm înapoi o parte din ceea ce am primit”, a mărturisit administratorul Rodica Dobraniș.

 

NICMARI DANCI a fost înființată, în 1999, ca afacere de familie în domeniul operațiunilor de mecanică generală. Activează în două locații având ca activități prelucrările prin aşchiere şi confecțiile metalice. Capacitatea sa tehnică şi tehnologică permite realizarea unei game diverse de produse şi servicii destinate marilor sectoare industriale. Munca în echipă, responsabilitatea, calitatea, corectitudinea şi profesionalismul sunt valori cheie în organizaţie.

“Am început de la garaj; acum avem 95 de angajați. Am reușim să ieșim pe piața externă, avem parteneri din Anglia, Germania, Elveția, Canada. Ne extindem în zona prelucrărilor prin așchiere”, a declarat administratorul Aurel Danci.

“Pentru noi este foarte importantă calitatea, suntem prima firmă din județ care are un braț cu scanner 3D, achiziționat recent. Încercăm să ne ducem spre piețele din SUA, Elveția și țările nordice”, a spus Adrian Danci, director general adjunct.

 

Deținută de soții Andrei și Cristina Toadere, AUTOMOBILE SERVICE reprezintă de 37 de ani cu mândrie cel mai valoros brand românesc, Dacia. Echipa companiei găsește cele mai bune soluții de intermediere, finanțare și achiziție pentru clienții săi.

Suntem bucuroși că grupul francez Renault duce mai departe marca Dacia, s-au produs 7 milioane de autovehicule. Pentru anul viitor avem o noutate: va apărea noul Duster, despre care Dacia spune că este a treia revoluție în brandul Dacia, cu totul inovator, iar în 2024, Bigster, un SUV din clasa C”, a anunțat directorul general, Cristina Toadere.

 

Organizație de prestări servicii a crescătorilor de taurine, BIAGENSWISS și-a concentrat activitatea pe mai multe paliere: comerț cu material seminal de taur (România, Elveția, Germania, Belgia, Franța, Irlanda); servicii de însămânțări artificiale la bovine și porcine; controlul producției de lapte la taurine și vânzare de animale. Cu 13 angajați și 49 controlori ai producției de lapte la taurine, răspunde solicitărilor a 2.200 fermieri, operatori, medici veterinari, asociații locale și județene a crescătorilor de taurine din 22 județe.

“Ne axăm pe servicii de ameliorare și reproducție, suntem primii din țară care am îndrăznit să trecem de la sectorul de stat la cel privat. Avem parteneriate cu cele mai mari ferme din Europa, Elveția, Suedia, Olanda, de anul trecut și din Republica Moldova. Acum 42 de ani, când am început activitatea de ameliorare, județul nostru se afla pe ultimul loc, acum este pe primul loc la performanța din fermele de vaci, la automatizarea și robotizarea acestora. Avem roboți de muls, furajare și curățenie. Printre invitații noștri se numără mii de fermieri din România; suntem considerați ca ferme-vitrină, iar aceasta ne onorează. Ca performanță, una dintre vacile noastre a ajuns la 105 litri pe zi, deci două vagoane de lapte pe an. Iată că sectorul nostru de ameliorare și reproducție și-a adus un aport însemnat la creșterea a fermelor din 22 de județe ale României”, a relatat administratorul Emiluț Găină.

 

ECO SOMEȘ LAND și-a dublat în 2022 cifra de afaceri atingând borna de 23 de milioane de lei. Compania care evoluează în domeniul exploatării forestiere este activă în piață din 2011.

DIMEX 2000 COMPANY este unul dintre cei mai mari constructori din regiune, specializat în construcții civile și întreținere drumuri și poduri, cu afaceri de 181 de milioane de lei în 2022 și 200 de angajați. Societatea din Rebrișoara a trecut limitele județului Bistrița-Năsăud și desfășoară astfel de lucrări în mai multe județe. Dimex este controlată, în procente egale (câte 50%) de către antreprenorii Ioan şi Neluţa Scurtu.

 

Parteneri media de nădejde

Ediția bistrițeană a galei a fost mai bogată pentru că ne-au fost alături parteneri media de nădejde.

BISTRIȚEANUL.ro a împlinit 15 ani de când bate toate recordurile de audiență, a creat dependență printre zeci de mii de cititori și rămâne cel mai citit și comentat ziar din județ. Când a apărut pe piață, proiectul a fost privit cu scepticism. Un ziar exclusiv on-line era o noutate absolută și prea puțini au fost cei care au creditat cu succes inițiativa echipei. Totuși, dinamismul unui ziar on line, avantajul de a prezența știrile imediat ce au avut loc și abordarea diferită a subiectelor au atras de la un an la altul mii de cititori.

“E nevoie de presă de business și de oameni care să spună povestea voastră, a celor din sală. Este mare lucru că, în România, cineva mai reușește să facă presă scrisă. Trusturile mari românești au acționari străini care dictează agenda zilei. În plan local încă mai suntem doar câțiva”, a spus fondatorul Claudia Andron.  

BISTRIȚA BUSINESS este un ziar cu informații economice, dedicat antreprenorilor și administratiei publice din Bistrița-Năsăud. Proprietarul portalului este Alin Bolbos, absolvent al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării Cluj. A lucrat în diverse funcții în cadrul publicațiilor ZIUA, Ziarul de Mureș, Transilvania Business, apoi ca manager al propriei agenții de comunicare.

“Mi-aș dori să mărim numărul evenimentelor de acest gen, să îi aducem pe acești oameni de afaceri mai aproape. Ei au apetitul de a socializa, de a sta la aceeași masă. Sunt unii dintre ei care nu se cunosc, acum le-am făcut noi cunoștință, ceea ce e păcat. Ar fi bune mai multe asemenea evenimente de networking”, consideră Alin Bolbos.

Totodată îi mulțumim echipei televiziunii AS-TV Bistrița pentru participare.

Călin POENARU

Articol publicat în ediția cu nr. 124 a revistei Transilvania Business (22 noiembrie – 14 decembrie 2024).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Soluții pentru combatarea migrației

Articolul următor

Pita de Pecica, Telemeaua de Ibănești și Salamul de Nădlac, promovate la Berlin

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share