Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alin Buză, OPS: “Vom face lobby pentru afacerile sălăjene”

Președintele organizaţiei patronale vrea ca firmele din județ să se impună și pe plan internațional | Foto: OPS

Noile tehnologii, sustenabilitatea și globalizarea sunt direcțiile pentru antreprenorii din județ în 2024, susține președintele Organizației Patronilor Sălaj.

OPS funcționează printr-un protocol semnat de 12 organizații și corpuri profesionale. Din ea fac parte atât antreprenori, cât și avocați, evaluatori, juriști, notari, medici.

“În 2024, mediul de afaceri din Sălaj ar putea întâmpina provocări semnificative în adoptarea și implementarea tehnologiilor digitale.

Companiile vor trebui să își adapteze procesele și să investească în soluții digitale pentru a rămâne competitive într-un mediu tot mai digitalizat”, atrage atenția oficialul OPS.

Forța calificată de muncă, impediment major

“Găsirea și menținerea forței de muncă calificate ar putea fi o altă provocare majoră. Dezvoltarea competențelor relevante pentru industria actuală și atragerea tinerilor talentați vor fi esențiale pentru asigurarea sustenabilității afacerilor locale.

Apoi, în contextul globalizării, mediul de afaceri sălăjean ar putea întâmpina dificultăți în a face față concurenței crescute pe piața internațională, impunând nevoia de inovație și adaptare rapidă la schimbările economice”, consideră Alin Buză.

Educație și networking pentru antreprenorii din județ

Măsurile propuse de OPS sunt promovarea educației antreprenoriale, facilitarea accesului la finanțare, organizarea de evenimente de networking pentru afaceri și colaborarea cu autoritățile locale pentru a crea un climat favorabil afacerilor.

Organizația are în vedere implementarea unor programe de dezvoltare a competențelor și sprijinirea inovației.

Aceasta urmărește dezvoltarea unor programe de instruire și consultanță pentru antreprenori, astfel încât să poată înțelege mai bine noile tehnologii, strategii de sustenabilitate și să își optimizeze afacerile în conformitate cu schimbările globale.

Investițiile în infrastructură, vitale pentru Sălaj 

“Prin lobbing și advocacy ne vom implica activ în procesul legislativ pentru a susține interesele afacerilor sălăjene.

Aici mă gândesc inclusiv la promovarea unui mediu de reglementare prietenos și accesibil, care să sprijine inovația și competitivitatea în condiții echitabile.

Inițiativele noastre de dezvoltare regională pentru Sălaj vor include investiții în infrastructură, promovarea sectoarelor economice cheie, facilitarea accesului la finanțare pentru întreprinderile locale, și dezvoltarea resurselor umane prin programe de formare și educație.

În plus, stimularea inovației, atragerea investitorilor și crearea parteneriatelor între sectorul public și cel privat sunt posibile direcții pentru a sprijini dezvoltarea economică a regiunii”.

Transilvania Business a îndemnat antreprenorii locali să anticipeze cele mai mari provocări ale unui nou an cu patru runde de alegeri, dar și să împărtășească măsurile pe care le au în vedere pentru a le surmonta și a se dezvolta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Din amvonul tragediei, profesorul Moretti deschide proiectul METRA cu ULBS

Articolul următor

BAT este recunoscut ca Top Employer în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share