Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TeraPlast a obținut nota 10 la comunicarea cu investitorii

Procesatorul de polimeri TeraPlast Bistrița a obținut nota maximă, 10,00, în cadrul evaluării Vektor, coordonată de Asociația Pentru Relații cu Investitorii la Bursa din România.
Ultima întâlnire cu investitorii organizată în fabrica de la Bistrița | Foto: Invest Club

Evaluarea Vektor analizează activitatea companiilor listate la bursă în privința eficienței guvernanței corporative și transparenței în comunicarea cu investitorii.

Procesatorul de polimeri TeraPlast Bistrița a obținut nota maximă, 10,00, în cadrul evaluării Vektor, coordonată de Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursa din România. În evaluarea realizată pentru 2023, au fost luate în calcul 10 criterii.

Acestea au vizat evenimentele destinate investitorilor, furnizarea rezultatelor financiare în formate digitale accesibile, raportarea nonfinanciară, comunicarea clară a informațiilor referitoare la conducerea companiei și politici (distribuirea dividendelor). Rezultatele evaluării activității de comunicare cu investitorii au fost auditate de Mazars România.

„Urmărim și ne străduim să aplicăm cele mai bune practici în relația cu investitorii. Evoluția pieței de capital românești, prezența în indicii FTSE Russell și MSCI, atrag după sine și evoluția aspectelor de guvernanță și comunicare.

Transparența și promptitudinea sunt cele care sporesc încrederea investitorilor într-o companie, contribuind la reputație prin disponibilitatea informațiilor. Avem peste 14.000 de acționari care au încredere în TeraPlast și cărora le-am promis atât plusvaloare, cât și o comunicare constantă, de calitate.

Suntem convinși că prin creșterea importanței și calității activității de comunicare cu investitorii, întreaga piață de capital românească devine mai atractivă pentru investitorii locali, dar și internaționali. Evaluarea Vektor reușește să pună în valoare importanța acestor aspecte”, a menționat Alexandru Stânean, CEO al TeraPlast.

TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Europa de Sud-Est. Grupul mai este compus din TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack, Palplast Moldova, Somplast.

Din 2008, TeraPlast este listată la Bursa de Valori București. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București, în indicii Small Cap și Global All Cap ai FTSE Russell, în indicii MSCI Frontier IMI și ROTX EUR ai Bursei de Valori de la Viena.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Alte trei jucătoare din România se vor lupta pentru marele trofeu Transylvania Open WTA 250, alături de Ana Bogdan (66 WTA). Cristian (84 WTA), Ruse (140 WTA) și Todoni (243 WTA) au intrat pe tabloul principal.

România are patru jucătoare la simplu pe tabloul principal al Transylvania Open

Articolul următor
Pehart Tec Grup este unul dintre cei mai mari producători de hârtie de uz casnic și industrial din Europa de Sud-Est, cu fabrici în județele Alba și Cluj.

Iulia Sbiera, Pehart: “Ne pregătim pentru orice schimbări legislative neașteptate”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share