Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Iulia Sbiera, Pehart: “Ne pregătim pentru orice schimbări legislative neașteptate”

Pehart Tec Grup este unul dintre cei mai mari producători de hârtie de uz casnic și industrial din Europa de Sud-Est, cu fabrici în județele Alba și Cluj.
Șeful departamentului financiar al Pehart Grup urmărește toate mișcările legislative care se întrevăd

Piața hotelurilor și restaurantelor, produsele sustenabile, eficientizarea consumului în procesul de fabricație se numără printre prioritățile Iuliei Sbiera, Chief Financial Officer (CFO) al producătorului de hârtie.

Pehart Tec Grup este unul dintre cei mai mari producători de hârtie de uz casnic și industrial din Europa de Sud-Est, cu fabrici în județele Alba și Cluj. În 2022, societatea din Petrești controlată de fondul de investiții Abris Capital Partners înregistra afaceri de 875 milioane lei, un profit net de 80 milioane, având 511 angajați.

“Am încheiat anul 2023 cu rezultate ce rămân în linie cu estimările noastre, într-un context general marcat de volatilitate și crize geopolitice. Operațiunile Pehart nu au fost însă în mod direct afectate de acest context, în sensul că nu a existat un impact pe lanț logistic, nici pe consumator.

Am putut să ne continuăm planurile de investiții prognozate pentru 2023, să ne ducem la îndeplinire proiectele de diversificare a portofoliului Pehart, totodată, să abordăm și piețe internaționale noi. În 2024 avem nevoie de atenție sporită pe schimbările legislative, care ar putea să apară într-un mod neașteptat și să deschidă un nou context de imprevizibilitate.

Din acest punct de vedere ne pregătim permanent, ca business, să facem față unor astfel de posibile variabile. Evoluția pieței și obiceiurile de consum impun întotdeauna o atenție sporită, pentru a putea răspunde eficient la nevoile clienților și la preferințele acestora.

Eficiența energetică va rămâne pe lista noastră de provocări. Pe acest segment vom continua investițiile importante începute în anii trecuți pentru a reduce amprenta de carbon și a eficientiza mașinile pe care le folosim în producție”.

Țintesc piața HoReCa

“În 2024 ne propunem să continuăm să diversificăm portofoliul companiei cu produse de calitate superioară, care răspund principiilor de sustenabilitate tot mai căutate de clienți. Finele anului 2023 a însemnat pentru Pehart și intrarea pe piața Away-from-Home.

Este piața de hârtie consumată în afara gospodăriilor, pentru care consumatorul final nu plătește direct și care include și hoteluri, restaurante, catering (HoReCa), o piață nouă pentru noi, dar unde vedem oportunitate de creștere. O altă direcție care rămâne importantă pentru Pehart o reprezintă eficiența în costurile de producție.

Realizăm inclusiv investiții în modernizarea mașinilor de producție, astfel încât să devină mai durabile și să eficientizeze consumul. Cea de-a treia direcție care se păstrează în 2024 pe lista noastră de priorități o reprezintă menținerea prezenței solide în piața din România și exportul”, spune oficialul Pehart Grup.

Transilvania Business a îndemnat antreprenorii locali să anticipeze cele mai mari provocări ale unui nou an cu patru runde de alegeri, dar și să împărtășească măsurile pe care le au în vedere pentru a le surmonta și a se dezvolta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Procesatorul de polimeri TeraPlast Bistrița a obținut nota maximă, 10,00, în cadrul evaluării Vektor, coordonată de Asociația Pentru Relații cu Investitorii la Bursa din România.

TeraPlast a obținut nota 10 la comunicarea cu investitorii

Articolul următor
Corteva Agriscience a lansat în 2022 cel mai nou și inovator fungicid pentru primul tratament la culturile de cereale păioase, Verben, care conține 200 g prothioconazol și 50 g/l proquinazid.

Avantajele fungicidului Verben, un produs unic pe piața din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share