Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Avantajele fungicidului Verben, un produs unic pe piața din România

Corteva Agriscience a lansat în 2022 cel mai nou și inovator fungicid pentru primul tratament la culturile de cereale păioase, Verben, care conține 200 g prothioconazol și 50 g/l proquinazid.

Corteva Agriscience a lansat în 2022 cel mai nou și inovator fungicid pentru primul tratament la culturile de cereale păioase, Verben, care conține 200 g prothioconazol și 50 g/l proquinazid.

Principalele avantaje ale fungicidului Verben:

  1. Produs unic pe piața din România, Corteva fiind singura companie care are în portofoliul său molecula proquinazid, cea mai puternică moleculă utilizată în controlul făinării.
  2. Substanțele active din compoziția produsului Verben sunt echilibrate și oferă un efect sinergic potențându-se una pe cealaltă, sporind eficacitatea fungicidului Verben.
  3. Cel mai mare conținut de prothioconazol din România: 200 g/l (adică 150 g/ha prothioconazol la doza recomandată de 0,75 l/ha sau 200 g substanță activă/ha la doza maximă de 1 l/ha).
  4. Proquinazid – cea mai performantă moleculă pentru combaterea făinării, este întâlnită și în alte produse premium precum Talendo, Talendo Extra, efectul de vaporizare fiind avantajul diferențiator.
  5. Cel mai mare spectru de boli foliare și culturi omologate. Verben are omologare la toate culturile de cereale păioase (secara, triticale, ovaz și grâu), combătând cele mai păgubitoare boli foliare ale cerealelor (Erysiphe graminis – făinarea, Septoria tritici – septorioza, Septoria nodorum – septorioza spicelor, Pseudocercosporella herpotrichoides – pătarea în ochi, Puccinia striiformis – rugina galbenă , Puccinia recondita – rugina brună, Pyrenophora teres – sfâșierea frunzelor, Rhynchosporium secalis- arsura frunzelor, Ramularia collo-cygni – ramularia)
  6. Moment de aplicare țintit pe trimestrul 1 (T1), pentru combaterea celor mai agresive boli Septoria tritici – Septorioza, Pseudocercosporella herpotrichoides – Pătarea în ochi, Erysiphe graminis- Făinarea)
  7. Verben are acțiune curativă și preventivă.
  8. Formularea îi permite aplicarea și la temperaturi scazute, momente cheie în protecția fitosanitară a cerealelor păioase.
  9. Rezistența la spălăre. Verben este protejat de riscul spălării la o oră de la aplicare.
  10. Verben este perfect pentru utilizarea în T1 și datorită miscibilității foarte bune cu regulatori de creștere, erbicide și insecticide.

Adrian IONESCU
Category Marketing Manager Insecticide, Fungicide & Biologicals – Corteva Agriscience România și Moldova

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Pehart Tec Grup este unul dintre cei mai mari producători de hârtie de uz casnic și industrial din Europa de Sud-Est, cu fabrici în județele Alba și Cluj.

Iulia Sbiera, Pehart: “Ne pregătim pentru orice schimbări legislative neașteptate”

Articolul următor
Direcția Județeană de Statistică (DJS) Cluj a anunțat situația industriei în noiembrie 2023 și a comerțului internațional în septembrie 2023.

Clujul, îngenuncheat de importuri. Deficit comercial în creștere cu 40%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share