Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fezabilitatea Drumului Expres Cluj – Dej, studiată pe banii Europei

Am transmis Agenției Naționale pentru Achiziții Publice documentația necesară atribuirii contractelor pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru construirea drumului de mare viteză Caransebeș - Lugoj și a drumului expres (DEx) Cluj - Dej.

Două obiective importante pentru infrastructura rutieră din Banat și Transilvania sunt mai aproape de realizare.

“Am transmis Agenției Naționale pentru Achiziții Publice documentația necesară atribuirii contractelor pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru construirea drumului de mare viteză Caransebeș – Lugoj și a drumului expres (DEx) Cluj – Dej.

Durata fiecărui contract este de 21 de luni, din care 18 luni pentru elaborarea studiilor de fezabilitate. Prin construirea celor două sectoare de mare viteză avem în vedere asigurarea accesului la rețeaua TEN-T de bază și la rețeaua extinsă, prin coridoarele de legătură națională.

Vizăm asigurarea unei rețele de transport rutier sigure și operaționale, care să contribuie la reducerea numărului de accidente rutiere și la reducerea timpilor de călătorie; îmbunătățirea condițiilor pentru transportul de mărfuri, asigurarea spațiilor de parcare și de odihnă pentru participanții la trafic și a măsurilor de siguranță pentru transportatori, conform cerințelor UE.

Cele două contracte vor fi finanțate prin Programul Transport 2021-2027. După validarea celor două documentații de atribuire vom publica anunțurile de participare la licitație și datele limită pentru depunerea ofertelor”, a menționat Cristian Pistol, director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

“Am depus două amendamente pentru finanțarea studiilor de fezabilitate și prefezabilitate referitoare la DEx Cluj – Dej și trenul metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida. Pentru fiecare am cerut 5 milioane de lei. La DEx este necesară o alocare bugetară corespunzătoare pentru asigurarea sumelor necesare în 2024”, anunța deputatul clujean Viorel Băltărețu.

“Autostrada Nordului” va fi un drum expres care va conecta nordul României la rețeaua europeană de autostrăzi – județe ca Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava. Drumul expres este un drum public cu viteze admise de până la 120 km/h și benzi de circulație mai înguste – fără banda de urgență, cu separator de beton.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gratuități și beneficii pentru turiștii care vizitează Oradea în anul 2024

Articolul următor

Primul automat de cartofi din România a fost deschis la Șinteu, județul Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share