Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rețeaua Mark Twain International își deschide școli în Banat și Transilvania

Planul de expansiune al MTIS vizează deschiderea de școli în cele mai importante orașe din țară, inclusiv în regiunile Transilvania și Banat. În prezent, analizăm și evaluăm oportunitățile existente.
Investiția în MTIS este evaluată de cele două fonduri de capital până la 15 milioane € | Foto: Mark Twain School

Fondul de capital de creștere Morphosis Capital Fund II și fondul de capital permanent Vybros Capital Partners (coinvestitor), finanțat de o familie belgiană, vor prelua pachetul majoritar de acțiuni al Mark Twain International School (MTIS), prima instituție de învățământ privat înființată în România, cu un curriculum dual.

„Planul de expansiune al MTIS vizează deschiderea de școli în cele mai importante orașe din țară, inclusiv în regiunile Transilvania și Banat. În prezent, analizăm și evaluăm oportunitățile existente.

Având în vedere patrimoniul cultural și diversitatea acestor regiuni, MTIS își propune să aducă o contribuție semnificativă la dezvoltarea comunităților locale prin oferirea unei alternative de educație privată la cele mai înalte standarde.

Suntem convinși că prezența noastră în Transilvania și Banat va îmbogăți experiența educațională a elevilor din regiunile respective, deschizând noi orizonturi și stimulând un mediu de învățare dinamic și inovator.

Această expansiune nu doar că reflectă angajamentul nostru față de aducerea unui suflu nou în sistemul educațional privat, ci și recunoaște importanța integrării valorilor locale în programele educaționale pe care le oferim”, ne-a declarat David Masculic, Associate în cadrul Morphosis Capital.

Parteneriatul dintre cele două entități vizează transformarea MTIS în lider național al instituțiilor de învățământ privat. Este prima tranzacție realizată de Morphosis Capital în cadrul celui de-al doilea fond de private equity.

„Parteneriatul cu Morphosis Capital marchează un moment decisiv pentru dezvoltarea viitoare a MTIS, dinamizând planurile de a extinde la nivel național oferta noastră de educație premium, care va deveni astfel accesibilă copiilor și tinerilor din cele mai importante orașe din România. Acest pas reprezintă o încununare a 28 de ani de evoluție continuă în arena educației private.

Absolvenții MTIS au fost admiși, numeroși cu burse de merit, să își continue studiile universitare și postuniversitare în 150 de universități naționale și internaționale de renume din 25 de țări (University of Cambridge, Stanford, London School of Economics, UCLA, Berklee Boston, Guildhall School, EH Lausanne, Babeș-Bolyai Cluj), a spus Anca Macovei Vlăsceanu, fondator și director general al MTIS.

MTIS a fost fondată de Anca și Dan Macovei Vlăsceanu din nevoia de a oferi comunității locale o instituție în care predarea să se desfășoare exclusiv în engleză sau sistem bilingv englez-român. În 1999 a fost deschisă școala primară, între 2002-2005, gimnaziul și liceul.

MTIS își desfășoară activitatea în două campusuri verzi în apropierea Pădurii Băneasa, din București: Junior Campus, dedicat copiilor de grădiniță şi școală primară, Secondary Campus, unde studiază elevii de gimnaziu şi liceu. Între anii 1995-2023, 5.000 de elevi din 56 de țări au urmat programe în cadrul MTIS.

60% dintre elevii care studiază în cadrul școlii provin din familii române sau mixte, iar restul de 40% reprezintă peste 45 de naționalități. MTIS este acreditată de Bacalaureatul Internațional pentru a preda toate cele trei programe educaționale captivante, dar și de Ministerul Educației din România.

„MTIS este un pionier în sistemul de învățământ privat, fiind prima școală care a introdus curriculum-ul dual în România. Obiectivul nostru este clar: să transformăm MTIS în liderul incontestabil al educației private din România.

Viziunea noastră comună este de a extinde renumele școlii la nivel național, prin promovarea realizărilor remarcabile ale elevilor din cadrul MTIS și redefinirea standardelor de excelență în educație în toate orașele importante ale țării”, a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partner al Morphosis Capital.

Valoarea investiției urmărită de către Morphosis Capital II în MTIS este de 7-15 milioane euro. Infuzia de capital va contribui la expansiunea MTIS în București și în alte orașe importante din țară: organic, prin deschiderea de noi instituții de învățământ, și prin potențiale preluări de centre de învățământ private existente.

Investiția în MTIS este prima realizată de către Morphosis Capital II. Prin primul fond, Morphosis Capital deține participații în alte cinci companii din România: DocProcess, Medima Health, EMI, Cronos Med și Stay Fit Gym. Morphosis Capital Cooperatief UA este un fond de private equity înființat în 2018 de Simona și Andrei Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Dragoș Petre își propune să contribuie la dezvoltarea și transformarea IMM-urilor românești.

Acesta investește în companii românești cu potențial ridicat de creștere din sectoare precum: servicii medicale, tehnologie, producție și servicii B2B, cu perspective de extindere internațională și EBITDA de minimum jumătate de milion de euro. În 2023, Morphosis a realizat primul exit prin vânzarea participației sale minoritare în Clinicile Dentare Dr. Leahu către Regina Maria.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Firmele din Bihor au exportat mai mult decât au importat în septembrie 2023

Articolul următor

Cetatea Piatra Șoimului - Șinteu, redată circuitului turistic cu fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share