Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Automecanica Mediaș e preluată de Rheinmetall

Pentru „întărirea capacităților defensive ale UE și NATO” Automecanica Mediaș e preluată de grupul german din industria apărării Rheinmetall. Achiziția dorită este reprezentată de  72,5% participații din Automecanica, pentru care e așteptat acordul din partea autorităţilor guvernamentale.

Compania germană a încheiat în decembrie 2023 un contract de 328 de milioane de euro cu statul român cu scopul declarat al modernizării sistemelor defensive antiaeriene. Estimările specialiștilor vorbesc de un potenţial de vânzări de până la 300 de milioane de euro anual pentru fabrica de la Mediaș.

Cele 27,5 % acţiuni ale companiei, rămase după încheierea tranzacției vor rămâne în proprietate privată.

Directorul general al Rheinmetall, Armin Papperger

Rheinmetall operează de anul trecut un hub de service în județul Satu Mare. Unitatea oferă servicii de întreținere pentru vehicule militare. Este vorba de obuziere, tancuri Leopard 2 şi Challenger, vehicule de luptă Marder, transportoare blindate Fuchs şi camioane militare.

„Aducerea Automecanica Mediaş în familia Rheinmetall marchează o altă etapă importantă în strategia noastră de consolidare a prezenţei grupului în Europa Centrală, care, la rândul său, contribuie la consolidarea capacităţilor defensive ale UE şi NATO în flancul estic al Europei. Aşteptăm cu nerăbdare să sprijinim România în proiecte viitoare în domeniul vehiculelor, precum şi cu alte tehnologii Rheinmetall. Aici, includerea partenerilor locali şi întărirea economiei româneşti sunt chestiuni de interes central pentru noi. Dorim să răspundem în cel mai bun mod posibil aşteptărilor politicienilor şi militarilor României.”

10 miliarde de euro pentru Rheinmetall în 2023

„S-au schimbat multe în bine în ceea ce privește achizițiile militare. Numai Rheinmetall a primit anul trecut comenzi sau acorduri-cadru în valoare de peste 10 miliarde de euro de la guvernul federal pentru Bundeswehr (Forțele armate federale germane) și Ucraina. Anul acesta, această sumă va crește la cel puțin 15 miliarde de euro”, a spus Papperger.

Compania din Mediaș se va numi, după preluare, Rheinmetall Automecanica şi va fi parte integrantă a reţelei mondiale de producţie a gigantului german.

Rheinmetall AG

„Continuând să-şi extindă prezenţa în România ca producător lider de vehicule militare, Rheinmetall preia o participaţie majoritară la producătorul român de vehicule Automecanica Mediaş. Achiziţia extinde amprenta companiei tehnologice din Düsseldorf în Europa Centrală, deschizând uşa către noi ţări clienţi din regiune, cu potenţial substanţial de vânzări”, se arată într-un comunicat al Rheinmetall.

Odată cu preluarea pachetului majoritar al Automecanica Mediaș, Rheinmetall își consolidează poziția din estul Europei, reprezentat de operațiunile din Ungaria şi Lituania. La nivel mondial, Rheinmetall, deține fabrici în Statele Unite, Canada, Australia, Regatul Unit, Austria, Ţările de Jos şi, evident, Germania.

Centrul companiei este la Dusseldorf, Germania. Rheinmetall AG lucrează cu aproximativ 34.000 de angajaţi în 139 de obiective din întreaga lume. Grupul a avut vânzări în 2022 de 6,4 miliarde de euro.

Automecanica Mediaș

Automecanica a fost înfiinţată in 1941, cunoscută ca Atelierele de Stat pentru Aeronautica Mediaş. În 2022, cifra de afaceri a ajuns la 378 de milioane de lei, iar profitul a fost de 52 de milioane de lei, potrivit celor mai recente date de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Straumann Group și-a deschis centru la Cluj.

Straumann Group și-a deschis centru la Cluj. “Am ajuns în inima Transilvaniei”

Articolul următor

Cămin studențesc și o nouă cantină în campusul UO pe fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share