Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Straumann Group și-a deschis centru la Cluj. “Am ajuns în inima Transilvaniei”

Straumann Group și-a deschis centru la Cluj.
Noul sediu al producătorului de implanturi marchează extinderea companiei în zona Ardealului | Foto: TB

Liderul global în dezvoltarea și producția de implanturi dentare cu sediul în Elveția a inaugurat noul său centru, marcând extinderea operațiunilor în regiune.

“Clujul este un renumit centru academic, cultural, artistic, științific, dar și medical. Încă de acum cinci ani am avut acest gând: să ne extindem operațiunile printr-un centru educațional la Cluj, acest vis devine realitate. Locația strategică a orașului ne poziționează să ne conectăm cu noi piețe, să stabilim parteneriate valoroase și să ne amplificăm impactul în regiune“, a arătat George Dumitrescu, Country Manager al Straumann România.

El a precizat că noul centru este compus dintr-un depozit, la etaj, și un spațiu destinat workshop-urilor, la parter. Lucrările au debutat la începutul lui 2023, iar în toamnă s-a făcut prima livrare la Cluj din acest sediu.

Liderul global în dezvoltarea și producția de implanturi dentare Straumann a inaugurat noul său centru de la Cluj-Napoca, marcând extinderea operațiunilor sale în regiune.  

5.000 de implanturi în patru luni

“Noi suntem o companie mare, însă pe plan local simțeam nevoia să venim în inima Transilvaniei. Într-adevăr, sediul acesta este în Cluj, dar încercăm să fim prezenți în toată regiunea. Avem parteneri în Alba Iulia, Târgu-Mureș, Bistrița. Înainte de a face acest pas am început cu studii, analize despre zona Clujului, una foarte potentă din punct de vedere financiar, după cum o arată statisticile.

Rezultatele ne dau nădejde. Am avut prima livrare în 8 octombrie, deci nu foarte demult, iar până acum am livrat 5.000 de implanturi. Există o echipă foarte competentă a Straumann la Cluj, alături de cea de vânzări. Noi am ajuns aici, în inima Transilvaniei, să mergem mai departe”, a dezvăluit directorul financiar și de operațiuni, Aurel Zărnescu.

“Pentru mine este un moment mai special pentru că fac patru ani de când sunt la Straumann Group. Pe atunci nu știam absolut niciun medic din Cluj, în prezent cunosc personal o treime dintre ei după nume. Știu cine și ce face, ce cursuri a urmat, ce produse folosește.

Deschiderea acestui centru coincide cu cinci ani de prezență a companiei în România, dar și cu primul implant Straumann de exact acum 50 de ani, iar cu 70 de ani în urmă se înființa compania. Sunt convinsă că ne vom întâlni cu mulți dintre cei prezenți de acum încolo, în cadrul programelor noastre educaționale”, a spus directorul de marketing pe Europa de Est, Liliana Negrescu.

Educația dentară, încă de la grădiniță

“Dincolo de produsele și soluțiile din portofoliul nostru, ne deosebește educația continuă pe care le-o asigurăm medicilor, parteneriatele la nivel global pe care le avem. În acest spațiu putem derula cursuri pentru maximum 24 de participanți care vor fi susținute de lideri de opinie, profesori de specialitate de la universitățile din Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Oradea, Arad.

Scopul acestor cursuri este ca medicii să poată oferi pacienților tratamente corecte, iar pacienții să fie mulțumiți, dar și să aibă rezultate pe termen lung predictibile și de succes. Pentru educația dentară a pacienților toată lumea trebuie să aibă un rol: statul român, profesioniștii în medicină și producătorii.

Medicii și producătorii depun eforturi, însă ar fi timpul ca și statul să înceapă se implice în programe educaționale specifice, încă de la nivel de grădiniță. Programele noastre sunt structurate pe trei niveluri: cele destinate începătorilor, cele pentru dezvoltarea competențelor medicilor care deja practică și cele foarte avansate pentru cazuri complexe ce pot fi abordate numai de medicii specialiști.

Sunt medici cărora le vom facilita accesul la programe de nivel european sau global; în februarie un grup va pleca în Portugalia, la un curs avansat de tratament al pacienților care nu mai au dinți”, explică Liliana Negrescu.

Impact asupra implantologiei în România

“Această decizie strategică este alimentată de angajamentul nostru continuu de a ne spori prezența și de a oferi servicii îmbunătățite clienților. Prin deschiderea sediului în Cluj, compania își propune să ofere clienților din regiune acces mai facil la produsele și serviciile sale de înaltă calitate.

Proximitatea față de clienții din regiune este văzută ca un element cheie în consolidarea relațiilor, îmbunătățirea comunicării și furnizarea de servicii personalizate. Această mișcare va consolida legăturile cu comunitatea locală și va contribui la creșterea impactului Straumann în domeniul implantologiei dentare din România”, a motivat conducerea companiei.

Grupul cu sediul în Basel (Elveția) produce implanturi dentare și este specializat în tehnologii conexe. Acesta cercetează, dezvoltă, produce și furnizează implanturi dentare, instrumente, biomateriale, proteze, echipamente digitale, software și aliniatoare transparente pentru aplicații în stomatologia de înlocuire, restaurativă, ortodontică și preventivă.

Straumann Group reunește și brandurile Neodent, Anthogyr, Medentika, ClearCorrect, Dental Wings. Compania oferă servicii pentru profesia de stomatolog la nivel mondial, inclusiv formare și educație, în colaborare cu International Team for Implantology. Istoria sa a început în satul Waldenburg, Elveția (1954), prin înființarea unui institut de cercetare ce poartă numele fondatorului, dr. ing. Reinhard Straumann.

Orchestra, la înălțime

La inaugurare au participat numeroase personalități din stomatologia clujeană și medici dentiști de la cabinetele din Cluj. Discursurile inaugurale și filmul de prezentare au fost continuate de o degustare de șampanie și vinuri din Franța și Italia, însoțite de specialități gastronomice și prăjituri artizanale, în ritmurile unei orchestre care a concertat pe scara de acces dintre cele două încăperi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Inflația, instabilitatea prețurilor și taxelor, lipsa de predictibilitate și frământările politice au repercusiuni în piața muncii în 2024, crede specialistul în resurse umane.

Magnoliu Stan, Smart HR: “Contextul economic va afecta și bugetele companiilor, și bugetele noastre"

Articolul următor

Automecanica Mediaș e preluată de Rheinmetall

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share