Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cât costă un bilet de tratament prin Casa Națională de Pensii Publice în 2024

Pensionarii vor plăti jumătate din cuantumul pensiei pentru un bilet de tratament, dar nu mai mult decât valoarea integrală a biletului, iar asigurații sistemului public de pensii, jumătate din valoarea biletului de tratament, dacă au salariul mediu brut mai mic decât 7.567 de lei.

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a stabilit tarifele biletelor de tratament în bazele proprii pentru anul 2024. Acestea sunt cuprinse între 2.824 de lei la un hotel de 2* și 2.968 de lei la un hotel de 3*. CNPP anunță că prima serie de bilete, asigurate în unitățile de tratament din proprietatea CNPP, începe în data de 19 februarie 2024.

Biletele sunt disponibile pentru următoarele stațiuni balneare: Băile 1 Mai, Amara, Bala, Bizușa, Buziaș, Covasna, Geoagiu Băi, Lacu Sărat, Moneasa, Nicolina, Olănești, Puciosa, Sărata Monteoru.

Lista bazelor de tratament ale CNPP poate fi vizualizată aici: Lista statiunilor balneare ale CNPP

Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear, vor fi repartizate pe maximum 19 serii, pentru un sejur de 16 zile.

Criteriile de acordare a biletelor de tratament pentru anul 2024 și modelul de cerere pentru acordarea acestor bilete se regăsesc la adresa https://www.cnpp.ro/criterii-acordare-bilete-de-tratament.

Cine poate primi bilet de tratament

Pot solicita bilete de tratament pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maxim 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum și persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament persoanelor îndreptățite, în limita numărului de locuri asigurate prin unitățile aflate în proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alți operatori economici de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

La cele 60.420 de locuri se vor adăuga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat, bilete de tratament balnear contractate cu alți operatori economici de profil, după încheierea unor contracte subsecvente, în baza unui nou acord cadru.

Cât plătesc pensionarii și asigurații pentru un bilet de tratament

Pensionarii sistemului public de pensii vor plăti pentru un bilet de tratament jumătate din cuantumul pensiei lunii anterioare celei în care se utilizează biletul de tratament, dar nu mai mult de valoarea integrală a biletului.
Asigurații sistemului public de pensii care au veniturile salariale lunare brute mai mici decât salariul mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2023, vor plăti jumătate din cuantumul sejurului de tratament.
În cazul asiguraților care au venitul lunar brut mai mare decât salariul mediu brut pe economie, biletul de tratament se va plăti integral. Șomerii vor plăti jumătate din cuantumul indemnizației de șomaj pentru un bilet de tratament.
Personalul didactic și didactic auxiliar din învățământ va plăti 50% din cuantumul sejurului unui bilet de tratament. Salariul mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2024 este de 7.567 de lei.

Credit foto: HOTEL CERES BAILE 1 MAI

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Reabilitarea fostei Policlinici Mari, viitorul sediu al CJ Bihor, din fonduri europene

Articolul următor
Au existat zone din țară în care fermierii au recoltat doar câteva sute de kg/ha, dar au existat și zone în care agricultorii au obținut recolte neașteptat de bune ținând cont de condițiile de cultură.

Fermierii campioni la porumb din Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share