Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Topul investițiilor în parcurile industriale din Bihor în anul 2023

Nouă firme au semnat contracte cu ADLO SA pentru investiții în 2023, opt pentru parcurile industriale din Oradea și una pentru Tileagd. Valoarea contractelor se ridică la 27.316.000 de euro.

Obiectele de activitate ale companiilor care au semnat contracte cu parcurile industriale din Oradea și Tileagd în 2023 sunt: producția de echipamente sportive, fabricarea de băuturi răcoritoare, fabricarea de ambalaje din carton, lucrări de construcții a proiectelor edilitare pentru fluide, construcția de clădiri rezidențiale și nerezidențiale, spălarea și curățarea (uscată) articolelor textile și a produselor din blană, activitățile de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea, transporturile rutiere de mărfuri și lucrările de tâmplărie și dulgherie.

„Investiția cea mai mare atrasă prin negociere directă în anul 2023 în parcurile industriale din Oradea are o valoare totală de 6 milioane de euro, aceasta urmând a genera un număr de 200 de locuri de muncă. Investiția constând in construirea unei hale de producție echipamente de sport va fi realizată de societatea Amer Sports RO SRL pe o suprafață de 33.792 metri pătrați de teren în Parcul Industrial Eurobusiness II Oradea.

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA are în derulare negocieri cu încă trei companii care doresc să realizeze investiții în parcul industrial din Oradea”, a precizat Alina Silaghi, directorul general al ADLO SA, la prezentarea bilanțului agenției pe 2023.

Topul investițiilor

Cea mai mare investiție, în valoare de 6 milioane de euro, o va face Amer Sport RO SRL, care are ca profil de activitate fabricarea de articole și echipamente sportive. Compania mai are o fabrică cu peste 500 de angajați în Orăștie, unde produce clăpari pentru schi marca Salomon și Atomic. Investiția din Parcul Industrial II Oradea se va întinde pe o suprafață de 33,792 mp.

A doua investiție, ca valoare, 5.750.000 de euro, va fi făcută de Rox Davi 2007 SRL, pe o suprafață de 21.540 mp. Compania cu sediul în Oșorhei vrea să deschidă în Parcul Industrial II din Oradea o fabrică de băuturi răcoritoare bio.

Cea de-a treia investiție, în valoare de 5.350.000 de euro, va fi făcută de Zaleco SRL, în Parcul Industrial II, pe o suprafață de 20.000 mp. Compania are ca obiect de activitate producția de ambalaje din carton.

Pe locul IV în topul investițiilor din 2023 în parcurile industriale se clasează Termopro Edil SRL, 3.503.000 de euro, în Parcul Industrial II, pe o suprafață de 7.893 mp. Termopro Edil este o companie orădeană înființată în 2009 și are ca obiect principal de activitate lucrări de construcții a proiectelor edilitare pentru fluide.

Locul V ca valoare a contractelor semnate în 2023 cu ADLO îi aparține firmei Casa Costa SRL, 2.300.000 de euro, pe o suprafață de 4.665 mp, în Parcul Industrial III. Casa Costa SRL este o firmă orădeană înființată în 2005 și care are ca obiect de activitate construcția de clădiri rezidențiale și nerezidențiale.

Pe locul VI se clasează o investiție în valoare de 1.800.000 de euro, făcută în Parcul Industrial III, pe o suprafață de 4.663 mp de Euro Cleaning SRL. Firma a fost înființată în urmă cu 27 de ani și are ca obiect de activitate spălarea și curățarea (uscată) articolelor textile și a produselor din blană.

A VII-a investiție ca valoare, 1650.000 de euro, va fi făcută în Parcul Industrial din Tileagd, pe o suprafață de 31.700 mp de către Princeps Deco & Home SRL. Compania a fost înființată în 2012 în Tileagd și are ca obiect de activitate lucrările de tâmplărie și dulgherie.

Investiția cu numărul VIII aparține GMAB Consulting, 563.000 de euro, pe o suprafață de 7,321 mp, în Parcul Industrial III. Compania are ca obiect de activitate activitățile de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea și a fost înființată de Florian Peretz în urmă cu 25 de ani.

Cea de-a IX-a investiție, în valoare de 400.000 de euro, pe o suprafață de 5.366 mp, va fi făcută Karim Spedition Logistik SRL, în Parcul Industrial III. Este vorba despre o companie înființată în 2020, care are ca obiect de activitate transporturile rutiere de mărfuri.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania aparține grupului TLC SAS, deținut de Barnabe și Romain Chivot.

Sercaver va produce yale suflate cu aur la Chiuza

Articolul următor
Cea dintâi zi a turului 1 la Transylvania Open WTA 250 a adus primele victorii pentru jucătoarele din România.

Primele victorii pentru jucătoarele din România la Transylvania Open

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share