Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sercaver va produce yale suflate cu aur la Chiuza

Compania aparține grupului TLC SAS, deținut de Barnabe și Romain Chivot.
Uzina din Bistrița-Năsăud este specializată în fabricarea și asamblarea lacătelor și broaștelor încastrate | Foto: Sercaver

Compania cu capital francez aparține grupului TLC SAS, deținut de Barnabe și Romain Chivot.

Sercaver, filială a TLC SAS, grup prezent în comuna Chiuza, face o investiție într-o nouă hală de producție pentru a-și spori gama produselor sale de lux, conform Bistrița Business. Societatea din județul Bistrița-Năsăud se ocupă cu producția lacătelor, a broaștelor și yalelor, a cheilor, a butucilor de yale și a cilindrilor necesari în aceste sisteme,

Reprezentanții companiei cu afaceri de 6,8 milioane lei în 2022 și 82 de angajați, spun că produsele sale fac parte din categoria premium și merg în cea mai mare parte la export. Sercaver are o platformă de producție de 3.000 mp și vrea să construiască încă o hală, de 800 mp, în care unele dintre produsele sale să fie suflate cu metale prețioase, în special aur.

„Beneficiarul dorește realizarea unor finisaje superioare pentru produsele sale în vederea transformării acestora în obiecte și accesorii de lux” se arată în justificarea proiectului. Valoarea investiției este de 7,1 milioane lei, iar lucrările vor fi realizate în termen de 12 luni.

Angajează ingineri și tehnicieni

La început de an, compania anunța că a pus la bătaie posturile de inginer /  tehnician mecanic, responsabil calitate pentru întreținere și reparații. Printre beneficiile promise sunt salariu competitiv, tichete de masă și cadou, al 13-lea salariu, asigurare de sănătate suplimentară.

Sercaver Chiuza este o filială industrială specializată în fabricarea și asamblarea lacătelor, broaștelor încastrate, yalelor, butucilor de yale și a cilindrilor. O linie de producție robotizată permite fabricarea de calitate și optimizată a cilindrilor și a butucilor. Fabrica are 70 de angajați și o suprafață de producție de 3.000 mp la care se adaugă un spațiu de depozitare de peste 500 mp.

TLC SAS înglobează 400 de angajați, având 100 de furnizori externi de servicii din întreaga lume. Activitățile de producție, tranzacționare, subcontractare, imobiliare, digitale, industriale și energetice sunt susținute de diferitele structuri și sunt conduse de grup. TLC SAS și-a justificat extinderea în țara noastră prin avantajele locale.

De ce vin investitorii francezi în România

“Cu o piață potențială de 20 de milioane de consumatori, România este una dintre cele mai dinamice economii din Europa Centrală și de Est. Membru al UE 2007, România este situată strategic la intersecția mai multor axe regionale de comunicații și oferă o cale de acces pe piața unică europeană.

Cele mai dinamice regiuni sunt în jurul Bucureștiului, capitala țării, și în vest, cu importante centre economice în Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov. România oferă facilități de navigație fluvială și maritimă prin porturi de pe Dunăre (Tulcea, Galați, Braila, Giurgiu, Călărași) și de pe Marea Neagră (Constanța).

Investițiile străine, unul dintre principalii indicatori ai creșterii economice, au fost de 81,1 miliarde de euro în 2019 sau 40% din produsul intern brut românesc în 2018. Aceste investiții sunt situate în principal în sectorul industriei”, conform TLC SAS.

Filialele grupurilor deținute de francezi dețin 135.000 de angajați în România. Printre marile companii se numără Orange, Alcatel-Lucent (telecomunicații), Engie (energie), BRD (bănci), Automotive Dacia-Groupe Renault, Michelin (automobile), LafargeHolcim (ciment), Veolia (mediu), Alstom (feroviar / energetic), Carrefour, Auchan, Cora, Decathlon, Leroy Merlin (distribuție).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Marcel Boloș a anunțat că direcțiile generale regionale ale finanțelor publice (DGRFP) și-au depășit ținta de colectare cu 35 miliarde lei.

Ministrul finanțelor s-a întâlnit cu șefii de regionale. Au colectat 7 miliarde € în plus

Articolul următor

Topul investițiilor în parcurile industriale din Bihor în anul 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share