Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul finanțelor s-a întâlnit cu șefii de regionale. Au colectat 7 miliarde € în plus

Marcel Boloș a anunțat că direcțiile generale regionale ale finanțelor publice (DGRFP) și-au depășit ținta de colectare cu 35 miliarde lei.
Marcel Boloș a ascultat propunerile făcute de directorii din teritoriu | Foto: MF

Marcel Boloș a anunțat că direcțiile generale regionale ale finanțelor publice (DGRFP) și-au depășit ținta de colectare cu 35 miliarde lei.

“Oamenii sunt obosiți de promisiuni și planuri, de discursuri despre transformare și modernizare. Se tot fac de 30 de ani. Am vrut să am o discuție transparentă și sinceră cu direcțiile regionale din țară. Fără să ne amăgim singuri că vom încerca marea cu degetul, iar la sfârșit să plecăm fără să fi înțeles mare lucru despre ce avem de făcut.

Am vrut să știu de la fiecare regională, cu cifrele în față despre situația inspecțiilor fiscale și gradul de realizare pe anul trecut, care sunt problemele cu care se confruntă. Faptul că în luna ianuarie și-au depășit ținta de colectare de 35 miliarde lei nu trebuie să fie o știre, ci doar o formă de respect față de contribuabilii care sunt corecți”, consideră ministrul.

Marcel Boloș a anunțat că direcțiile generale regionale ale finanțelor publice (DGRFP) și-au depășit ținta de colectare cu 35 miliarde lei.

 

Vrea personal nou în ANAF 

“Am vrut să văd de la ei ce vor să facă în regiunea de unde vin pentru a fi mai eficienți și pentru ca interacțiunile cu autoritățile fiscale să fie cât mai clare și predictibile. Am vrut să înțeleg exact cum pot fi ajutați.

Avem împreună această mare provocare: sistemul instituțional Ministerul Finanțelor / Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) trebuie consolidat printr-o transformare digitală, transformare culturală și prin deblocarea investițiilor care să facă munca mai eficientă. În centrul acestui proces de transformare va sta digitalizarea la toate nivelurile.

În mine vor găsi principalul partener când întâmpină probleme. După implementarea fișierul standard de control fiscal (SAF-T), a sistemului de facturare electronic, a sistemului caselor de marcat electronice, dar și a altor sisteme avansate de analiză, precum și integrarea acestora, vom vorbi despre o altă coerență a datelor și informațiilor.

În final, nu lăsăm deoparte nici problema personalului. Trebuie să facem ANAF competitivă pe piața muncii, să poată atrage personal cu competențe noi. De aceea, nu renunț la ideea Institutului Național de Fiscalitate”.

La Cluj, DGRFP a stabilit după inspecțiile fiscale din 2023, sume de 254 milioane lei datorate de persoanele juridice, dintre care 61 milioane înscrise după verificările documentelor, respectiv 10 milioane lei datorate de persoanele fizice, dintre care 4,3 milioane după verificări.  Valoarea riscului rezultat din notificările trimise era de 210 milioane lei, sumele declarate ca urmare a notificărilor fiind de 29 milioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a lansat în licitație publică Centura de Vest a Timișoarei

Articolul următor
Compania aparține grupului TLC SAS, deținut de Barnabe și Romain Chivot.

Sercaver va produce yale suflate cu aur la Chiuza

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share