Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Petry Bistro Grill&Wine. Gastronomie la superlativ în Transilvania.

bucătarul șef Csapó Sándor

La 6 ani de la deschidere, Petry Bistro Grill&Wine este o poveste de succes, un important punct de atracție pe harta turistică a Transilvaniei. Ingredientele provenite de la ferme și producători locali, alimentele proaspete, naturale, cărnurile atent selectate și măiestria echipei au propulsat Petry Bistro Grill&Wine în topul celor mai atractive restaurante din țară.

Numele Petry reprezintă o garanție de calitate în industria cărnii, fapt ce se reflectă și în varietatea de steak-uri oferite de restaurant. Dispunând de propriul lor aparat de maturare, experții în carne ai localului se asigură că steak-urile sunt maturate la perfecțiune, înainte să ajungă în faimosul cuptor cu cărbune Josper, unic în Transilvania.

Restaurantul Petry Bistro Grill&Wine din Târgu Mureș a împlinit 6 ani de la deschidere, în 1 decembrie 2023. În tot acest timp au fost create 12 meniuri sezonale, câte două pe an, pe baza cărora restaurantul a avut creșteri și dezvoltări semnificate în stil, materii prime, decorare și design. Fiecare an a adus noutăți, iar acestea au propulsat echipa și restaurantul mai aproape de stilul fine dining și excelența în gastronomie.

În 2020, restaurantul mureșean a urcat pe primul loc pe renumita platforma Tripadvisor și a reușit să-și mențină poziția de lider și în anii următori, așa că, la finalul anului 2023, a primit din nou distincția de Travellers Choice by Tripadvisor.

Tot în 2023, restaurantul Petry Bistro Grill&Wine a fost selectat pentru participarea la festivalul Taste of Transylvania, fiind singurul din Târgu Mureș prezent, alături de restaurante renumite din țară și din străinătate. Bucătarul chef, Csapó Sándor, a gătit pe scena evenimentului, alături de numeroși bucătari cu stele Michellin.

„În 2023 am luat decizia de a porni într-o călătorie interesantă și inspirațională,  aceea de a lucra doar cu ingrediente locale, proaspete, necongelate. Schimbarea a culminat cu introducerea noului meniu de toamnă-iarnă 2023, prin care am dorit să evidențiem câteva aspecte:  

*Meniul sezonal – ceea ce înseamnă creativitate, devotament, reînnoire și angajament în ceea ce credem. Oferirea de mâncăruri de sezon îi entuziasmează pe clienți și îi inspiră pe oaspeții noștri să încerce noi experiențe.

*Farm to table: adică utilizarea ingredientelor de înaltă calitate, de sezon, cu proveniență de la furnizori și producători locali, care fac totul cu suflet și angajament. Astfel, asigurăm calitatea și prospețimea ingredientelor, în timp ce sprijinim comunitatea locală.

*Zero food vaste – minimalizarea deșeurilor alimentare în bucătărie.

* Organic Food Restaurant: a alege mâncăruri ecologice nu înseamnă doar a opta pentru o variantă mai sănătoasă, ci și a dobândi libertatea de a selecta cu atenție ceea ce introduci în corpul tău. Consumatorii acestor produse cunosc în mod clar ingredientele folosite, aspect deosebit de benefic pentru cei cu diete speciale sau cei care adoptă un stil de viață sănătos. La noi, fiecare masă devine o oportunitate de a experimenta bucuria și beneficiile unei mese organice. De aceea vă invităm să ne vizitați restaurantul chiar astăzi și să vă lăsați captivați de universul gusturilor sănătoase”, ne-a spus Csapó Sándor, bucătarul șef al restaurantului Petry Bistro Grill&Wine.

Bucătarii Petry Bistro alături de reprezentanul companiei Turma

Accentul pe transparență și urmărirea sursei sunt aspecte importante pentru Petry Bistro, astfel că relaționarea cu furniziori locali de materie primă a fost o decizie firească.

„Investim timp și efort pentru a dezvolta o relație solidă cu partenerii, furnizorii locali, apoi pentru ca bucătarii noștri creativi să experimenteze, să vină cu idei noi. Am decis, mai ales pe baza bunei colaborări cu cu producătorul local de legume proaspete Boosifarm, să adăugăm noi oferte sezoniere, cum ar fi Chef’s Offer, produse recent cultivate, care în mod cert merită toată atenția: steak de gulie, ridiche murată, țelină gratinată, ulei de ceapă verde sunt câteva dintre propunerile noastre pentru cei care aleg să aibă în meniu produse gustoase și, în același timp, sănătoase”, a mai adăugat Csapó Sándor, bucătarul responsabil de conceptele gastronomice creative.

Petry Bistro Grill&Wine își așteaptă musafirii în Târgu Mureș, str. Scăricica 1. Mai mult detalii pe www.petrybistro.ro

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Acces reconfigurat în incinta Aeroportului Internațional Sibiu

Articolul următor

UMFST „G.E. Palade”, principalul motor de dezvoltare a Mureșului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share