Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alianță Emerson – Qub la Cluj. Vor promova știința în rândul tinerilor

Liderul în furnizarea de soluții inovatoare pentru automatizări Emerson, unul dintre cei mai mari angajatori din Cluj, și Centrul de Știință Qub au încheiat un parteneriat strategic pentru a încuraja educația STEAM în comunitatea locală.
Experimente distractive de fizică și chimie la unul dintre evenimentele organizate de Qub | Foto: Emerson

Cele două entități vor oferi acces la programe și resurse educaționale inovatoare care să dezvolte creativitatea, gândirea critică și abilitățile practice.

Liderul în furnizarea de soluții inovatoare pentru automatizări Emerson, unul dintre cei mai mari angajatori din Cluj, și Centrul de Știință Qub au încheiat un parteneriat strategic pentru a încuraja educația STEAM în comunitatea locală. Acesta se va traduce într-un angajamentul al Emerson față de dezvoltarea abilităților STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică) în rândul tinerilor și profesorilor,

Emerson și Qub își propun să aducă în prim-plan importanța educației STEAM și să ofere acces la programe și resurse educaționale inovatoare care să dezvolte creativitatea, gândirea critică și abilitățile practice ale copiilor de 10-18 ani. Cu accent pe învățarea experiențială, parteneriatul va oferi copiilor și profesorilor din învățământul preuniversitar șansa de a se implica în activități educaționale interactive care să le stimuleze curiozitatea și să le dezvolte abilitățile pentru viitor.

“Prin îmbinarea expertizei noastre ne propunem să aducem o schimbare pozitivă în modul în care copiii învață și se dezvoltă, deschizându-le ușa către o lume plină de oportunități în domeniul STEAM. Prin această colaborare vom inspira și pregăti viitoarea generație de lideri în domeniul științei, tehnologiei și inovației”, a spus Sînziana Mureșan, director de resurse umane al Emerson Cluj.

Liderul în furnizarea de soluții inovatoare pentru automatizări Emerson, unul dintre cei mai mari angajatori din Cluj, și Centrul de Știință Qub au încheiat un parteneriat strategic pentru a încuraja educația STEAM în comunitatea locală.

Avanpremieră la centrul de științe din Cluj

Qub este locul unde știința și arta lucrează împreună pentru a crea un mediu în care învățarea are loc în mod natural, condusă de curiozitate, explorare și lucru în echipă. Creat de Centrul Cultural Clujean (CCC), Qub este gândit ca un precursor al Centre for Life, Art and Science, viitorul centru de științe al Clujului de 13.000 mp care este deja proiectat (în Cluj Innovation Park. pe dealul Lomb, n. red.)

În 2023, Qub a organizat 229 de activități STEAM cu 9.000 de elevi și profesori de la 34 de școli: cluburi de știință, întâlniri cu artiști și cercetători locali, ateliere de scriere creativă, fotografie, nutriție, stare de bine, prototipare, artă, anatomie, bioinginerie, criminalistică, artbots, construcție, sustenabilitate și reciclare, fizică.

Qub s-a implicat în 14 evenimente (Electric Castle, Jazz in the Park, Zilele Clujului, TEDx, SciFest) unde 5.000 de persoane au luat parte la experiențele de învățare. Unul dintre acestea este We Love STEAM Day, organizat de Emerson în fiecare an la sediul companiei. La ediția din 2023 au participat 2.400 de persoane: elevi, studenți și profesori de la 32 de școli din județ.

Fetele au construit roboți

Cu ocazia Zilei Internaționale a Fetelor și Femeilor în Știință, Qub și Emerson au organizat un eveniment pentru copiii angajaților. Cei mici au făcut experimente distractive de fizică și chimie, au construit roboți care desenează și au învățat cum să genereze imagini cu ajutorul inteligenței artificiale.

Emerson se implică activ în susținerea comunității locale și în accelerarea progresului educațional, cu accent deosebit pe domeniile STEAM prin intermediul parteneriatelor strategice cu instituțiile de învățământ locale, precum și prin sprijinirea organizațiilor studențești din domeniul tehnologic.

„Ne bucurăm să fim un spațiu al explorării și descoperirii, care să-i apropie pe copii nu doar de științe, ci și de o altfel de învățare. Educația nu se întâmplă exclusiv în spațiul școlii, ea este responsabilitatea întregii comunități, iar la Qub suntem o echipă de oameni pasionați să completeze arealul educațional cu experiențe noi. Suntem încântați să colaborăm cu Emerson SRL și să aducem împreună o abordare integrată și inovatoare a educației STEAM”, a menționat Miruna Amza, manager Qub – Centrul Cultural Clujean.

Emerson are aici șase unități de producție 

Qub este un loc dedicat educației STEAM care pune la dispoziția școlilor și partenerilor din ecosistemul local spații de educație, expoziție, networking, precum și o bibliotecă de resurse educaționale. Emerson este o companie globală de tehnologie și software care oferă soluții inovatoare pentru industriile globale esențiale.

Prin portofoliul său de automatizări, ajută producătorii să optimizeze operațiunile, să protejeze personalul, să reducă emisiile și să își atingă obiectivele de sustenabilitate. Emerson are la Cluj 3.600 de angajați, în șase unități de producție și șase centre de servicii, cu activități în cercetare & dezvoltare, inginerie, IT, financiar, producție.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Producătorul de ambalaje de hârtie Bisbags a anunțat o investiție de 900.000 de euro în linia de fabricație.

Bisbags va produce plicuri de curierat biodegradabile la Petriș

Articolul următor

Aproape 3 miliarde de lei, bugetul Oradiei pe 2024 - cel mai mare după Revoluție

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share